В Орешак – среща за развитие на туристическия потенциал

* Бяха направени конкретни предложения за изграждане на екопътеки и мрежа от места за отдих около река Черни Осъм

НА 17 НОЕМВРИ в Националното изложение на художествените занаяти и приложните изкуства (НИХЗПИ) в с. Орешак се състоя открита дискусия, инициатори на която бяха кметът на селото Христо Терзиев и управителят на Изложението Иван Чакъров. Срещата бе под надслов "Ролята на с. Орешак за развитието на регионалния туристически потенциал" и в нея участваха кметът на община Троян Минко Акимов, областният зам.-управител Сашо Данков, бизнесмени, занаятчии, културни дейци и местни хора с отношение към развитието на селото.

ОБСЪДЕНИ БЯХА редица идеи и проблеми, засягащи развитието на бизнеса и туризма в района. Бяха направени и конкретни предложения: за изграждане на екопътеки и на мрежа от места за отдих около река Черни Осъм, за подобряване на обществения транспорт по линията Троян – Черни Осъм, за развитие на индустриалната зона на Орешак и други.

Г-Н АКИМОВ ПЪК ЗАПОЗНА присъстващите с европейските оперативни програми и проектите за подобряване на инфраструктурата на селото, които се реализират в момента. Стана ясно, че по проект с европейско финансиране предстои и цялостна реконструкция на НИХЗПИ. Идеята на организаторите е подобни дискусионни срещи да станат една добра традиция.

Мария Милева, Община Троян

1 Коментара:

Анонимен каза...

Все сериозни капацитети в туризма са се сбрали!
Дядо Минко изучи Троянци на туризъм и замина да учи Орешачани.
Да се готвят Колибарци,Дебневчани и т.н.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |