Троянският Хлебозавод пуска „Библейски хляб” преди Коледа

* Рецептата е заимствана от библейските текстове и е разработена от австрийския хлебар Доплер, хлябът е получил благословията на Папата * Друг нов продукт – „Пикантен хляб” с чушка, лук и домат

ЗА 21 НОЕМВРИ, Деня на християнското семейство, троянският Хлебозавод („Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД) пуска на пазара уникален нов продукт – специален „Библейски хляб”, научихме от директорката Стаменка Дамянова. Рецептата е заимствана от библейските текстове, като заслугата е на австрийския хлебар Доплер. За пръв път библейският хляб бил показан на голямото изложение в Дюселдорф (Германия) през 2009 г.; през същата година хлябът получил и благословията на Папата. Троянци пък неотдавна получили правото да използват рецептата на хер Доплер.

КАКВО СЪДЪРЖА „БИБЛЕЙСКИЯТ ХЛЯБ”? Най-напред впечатление правят четирите вида брашно – Тип 500, пълнозърнесто, ечемичено и печено сусамено брашно. Но най-необичайната съставка е… пчелният мед; и още – маково семе, боб и просо. Влагат се и два вида сол – готварска и морска. Разбира се, върху повърхността на хляба е изобразен християнски кръст, обилно поръсен с маково семе. „Библейският хляб” на троянския Хлебозавод ще се произвежда само за големите християнски празници.

ЗА НИКУЛДЕН (6 декември) хлебозаводци подготвят още една приятна изненада за многобройните си клиенти – „Пикантен хляб”. Името подсказва, че трябва да очакваме по-наситен и характерен вкус; за същото „говорят” и вложените необичайни зеленчукови продукти – чушка, лук и домат. „Пикантният хляб” се меси от брашно Тип 500 с натурална ръжена закваска. „Адресиран е към клиенти, търсещи нещо различно”, коментира г-жа Дамянова.

В ПРОЦЕС НА РАЗРАБОТКА е и друг необичаен продукт – троянски щолен (козунак с парченца различни плодове), който ще е във формата на звезда и ще се казва „Коледна звезда”.

Т21

14 коментара:

Анонимен каза...

И съответно цените ще са "уникат"!

Анонимен каза...

Браво на Хлебозавода! Увеличават продуктовата гама! Както се казва:вкус другар няма, така че все някой ще се възползва от разнообразието! Успех!!!

Анонимен каза...

Успех!!!!!!!!

Анонимен каза...

"супер хляб" на супер високи цени!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Браво! Ако във всяка институция в Троян имаше такава мисъл и желание за работа, каквато има в госпожа Дамянова, може и да потръгнат нещата! Цените са си цени, спор няма, но не можем да отречем дорбата воля и желанието освен да се докаже като жена на фронта, да покаже че може и да ръководи! Да се дава власт на жените, те знаят как!

Анонимен каза...

Поздравления за г-жа Дамянова

Анонимен каза...

Браво на Наско Сираков за добрата инвестиция!

АРВи каза...

№ 5, Вешите въжделения, институциите да постъпват така, не са обясними. Те институциите, получават винаги едно и също при добре свършена работа-още по-вече работа. Не бъркайте частните фирми, които действат единствено с комерсиална цел с държавните и общински администроции. Няма поле за сравнеие. Ако настоявате, много мога и да обясня. Останалото във вашия коментар е добро но неадекватно за това за което сте визирали в него. Просто частният бизнес и държавните институции не се целят на едно място, и скоро няма надежди да го сторят.

Анонимен каза...

Абе тоя АРВи почна нещо много да дава акъл и да се взема насериозно не мислите ли?

АРВи каза...

№ 19, не давам акъл, опазил ме бог! При такива коментари от Ваша страна, просто питам, разсъждавам и се старая да мисля. Нищо по-вече. Ако Вие не можете да вършите това, съм съгласен с вашето съждение. Не личи в коментара Ви нищо по повод но казаното от мен по горе, само някакви осъдителни нелепи твърдения, които са несериозни и необосновани. Но определено е на човек да прави само това което може. И не се дразнете ами пишете, но по сериозно, ако обичате. Не отсичайте като с брадва необосновани твърдения, за да не отсечете някой път по погрешка, клона на който седите.

Пол..... каза...

ARVi, те не коментират а правят само това което могат-да плюят.Не им обръщай внимание приятелю,нищо няма да излезе от това!

Анонимен каза...

№5 към АРВи...
Вярно е, че не съм най-наясно с държавните институции и частния бизнес. Просто исках да похваля госпожата за нейната креативност, независимо от целите. В крайна сметка проявява новаторство, аз не съм философ, а просто позитивно настроен човек! И въпреки Вашите нападки, приветствам хора, които променят нещата към по-добро!!!!!!

АРВи каза...

№5 това което сте написали отпосле е съвършенно друга бира. И уважавам много Вашите намерения, да бяхте почнали така, това е съвсем друго. Аз не съм позитивно настроен човек, наистина, но съм непоправим реалист. И в това може би ми е проблема, но си е мой и си го нося достойно.
Пол, приятелко, ти се появи точно навреме, искрени благодарности.

Анонимен каза...

Тази г-жа Дамянова е изкуствена,личи и от километри.Лично не я познавам,но не ми и трябва.Подкрепям новаторството,модерното и умно ръководство,но не мисля,че амбицията води до това.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |