Пожарникари си изгубиха маркуча

* Маркучи, шлангове и др. се изръсиха от пожарната кола след завоя на Камен мост * Съвестен гражданин оправи нещата, горящата къща в с. Бели Осъм бе спасена
От мястото на събитието

ТРОЯНЦИ ПОМНИМ, че преди 7-8 години на т. нар. Камен мост в началото на с. Бели Осъм (преди разклона за с. Чифлик и с. Шипково) една пожарна кола буквално скочи в реката. Тия дни историята се повтори, но този път пожарната не се „бухна” в реката, а изръси по пътя гасаческите си принадлежности (маркучи, шлангове и т.н.).

ТРАГИКОМИЧНАТА СЛУЧКА се разигра точно на завоя след Камен мост – маркучите и останалите неща с гръм и трясък изпаднаха от автомобила на РСПАБ – Троян, но огнеборците в летящата машина не забелязаха какво става. Виковете и енергичните ръкомахания на хората край пътя също останаха незабелязани от шофьора и колегите му.

НО СЕ ОКАЗА, че има съвестни граждани. Един от очевидците на „изръсването” без да се бави събра изпадналите маркучи и др., натовари ги на личния си автомобил и по най-бързия начин подгони пожарната. Историята имаше щастлив край и една горяща къща в с. Бели Осъм бе спасена. Не знам името на гражданина (спасителя на маркуча), но той заслужава нашето голямо „Браво!”. Огнеборците обаче трябва да се замислят, защото пожарникар без маркуч е като войник без пушка. Дупе без гащи.

Недялко Ковачев, 11. клас,
СОУ „Св. Климент Охридски”

51 коментара:

Анонимен каза...

Синджира си иде,козата ги нема!!!
Иначе по спартакиади и републикански по висока банкетна култура са първи!
Във всяка нормална държава шефа на пожарната команда ще си подаде оставката, а с него и тия де са изръсили маркуча у ряката!
Да видим дали ще има последствия,или всичко ще се покрие!

Анонимен каза...

Това е като от филм на Чарли Чаплин!

Анонимен каза...

Стават и грешки не нападайте веднага, безгрешни хора няма.

Не съм пожарникар а просто гражданин.

Анонимен каза...

По цял ден лежат и симулират дейност,а щом опреш до помоща им -WENT HORSE IN TO THE RIVER!!!

Анонимен каза...

Туй оставките са модерна работа. Но точно тук не са приложими. Пък и ако за всяка грешка се уволнява скоро няма да има кой да работи. Трябва дисциплина и тренировки.

Анонимен каза...

Ам чи полекичка бре.Ми тъй де,за смях ше станете.Направо отиде коня у ряката!
Да се смее ли човек или да плаче!
Направо са си за златен скункс :)

Анонимен каза...

№4 ДА ДОЙДАТ И ДА ПОРАБОТЯТ ЕДНА ВЕЧЕР

Анонимен каза...

Публикацията е добра,браво и на Недялко и особено на неизвестния/за сега/ гражданин със софийският номер.Очевидно той е доставчика на маркучи за нашата пожарна......Г-н Шайлеков,платете му поне бензина,г-н Кмете,кажете му името и му благодарете по телевизията-чувал съм,че така правят по белият свят!Щото дупе без гащи все пак някаква работа може да свърши,но пожарникар без маркуч....едва ли!Освен,разбира се,ако не го изберете за Премиер-министър.....АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

не ги пришпорвайте работата им е сложна и отговорна пьк и те се те са безгрешни.а що се отнася до няма как да стане нали началника им е гьзолизец на бат"БОЙКО.

Анонимен каза...

До Г-н уникалния Недялко Ковачев

Защо пишете за неща, които не са от вашата компетенция? Защо не си зададете преди това няколко въпроса, сам на себе си и сам да си отговорите?
1.Защо и как се е отворила вратата на камиона? Може би защото е много равен пътя преди "Камен мост" ?
2.За къде е тръгнал камиона? Сигурно отива на ПОЖАР?
З.Защо не е спрял камиона? Сигурно защото отива на ПОЖАР?
4.Дали не е спрял, просто защото има достатъчна наличност на маркучи?
5.Дали ако спре няма да изгуби ценни секунди за спасяване на живот или на ценно имущество или цяла къща?
6.Дали човека, който е взел маркучите и само маркучите (защото друго паднало нещо не е имало) не са го пратили пожарникарите?

Има още куп въпроси, които трябва да си зададете преди да пишете неща за които не сте дорасли.
Може би е по-добре да развеселите момичетата от 11клас, щом ви се е видяло толкова интересно и престъпно това, че са паднали някакви неща от камион на пожарната.
И може би е по-добре да отидете в пожарната, и лично да се извините на хората за които сте писали глупости.

АРВи каза...

Не виждам какво толкова е станало. Та забравихте ли къде сме се родили. Не желая да осмивам въпроси, които не познавам в детайли, но съм служил в сродна служба, и зная какви неща могат да се случат, просто ей така без да искат служителите.
На човека, който е пренесъл изпадналите маркучи, евала му.
Нима всички критикуващи до тук не биха сторили същото? Как мислите? Аз лично бих го сторил, без всякакви уговорки. -бавките тук мисля, че са излишни!

Анонимен каза...

нямат техника додето доидат и са в бокса

АРВи каза...

№12, те и бокс нямат, но все пак са на ниво. Имам в предвид, сравнявайки ги с нашето -(гражданското), като пиша това.

Анонимен каза...

А това момченце знае ли, че след този пожар един от служителите е посетил спешна помощ, защото е пострадал на този пожар? Леко за щастие.
И се радвайте когато пожарникарите спят, защото когато работят това означава, че на някой му гори къщата, а с нея и целия му живот, всичко което е изградил малко по малко.
Поздравления за съвестния човек който е помогнал, но и аз бих го направил, а мисля и всеки гражданин уважаващ себе си.

Анонимен каза...

Крайно време е Българския Футболен Съюз да се намеси и вземе спешни мерки!
Дори да помисли за медал,за успешното преминаване през коварния мост на Бели Осъм.
Тези момчета са проявили планини от храброст ,преминавайки туй чудо на инжинерната техника.
Моста убиец,вземал на 10 000 жертви само за последните 5 години.

Анонимен каза...

Недялко, като чета какво си писал излежда много ти е слаба културата в противопожарно отношение, а явно и при възпитанието този етап си го пропуснал. Според теб кой е виновен за това, момчетата които рискуват живота си или държавата която не помага с нови автомобили. Бъди по- внимателен и убеден в това което пишеш и ако имаш достойнство се извини!

Анонимен каза...

Недялко Ковачев:
№10 хайде поне да съм присъсъвал там и да знам да какво става на въпрос.
Второ: С голям нагативизъм пишеш относно статията ми,може би да си един от "пожарникарите" за въпросната случка?
Трето:Загледай коментарите на останалите потребители,те са също на моето мнение,а ти не избивай комплекси понеже ще има още доста статии от моя страна относно небрежноста в гр.Троян.
Четвърто:Ако обичаш не ми се оправдавай с пътя!
Пето:Нормално е да отива на пожар,а нормално ли е да са слепи пожарникарите?
Шесто:Гарантирам ти,че въпросният доставил маркучите не е техен човек,понеже аз лично разговарях с него.
Седмо:Да изгуби ценни секунди?Ако с какво ще изгасят пожара? ще пълнят кофи с вода?!
Осмо:Наличност на маркучи?Тук наистина едвам се сдържам да не се изхиля!Подяволите всичко изпада.По скоро ВИЕ трябва да се информирате и да не говорите за неща по които не сте компетентен.
Девето:Според мен,пожарната дължи извинение,но както и да е.
Просто преди да пишете нещо се информирайте достатъчно!!!

Анонимен каза...

За журналистите май няма вицове,толкова колкото за пожарникарите.

Сисил Р. от Околовръстното, София каза...

Ей да знайти чи завчера имах един клиент пожарникар с огромен маркуч и пръскаше ли пръскаше- умори ме тоз човек...по-гулям професионалист и от менека! Затуй нидейте ги обижда пожарникарите и да от мен помнете че не са без маркучи...

Анонимен каза...

Малко момченце решило да си играе на пожарна. Облякъл си специален костюм, надянал една тенджера на главата вместо каска, седнал в количката на малката си сестричка, вързал любимият се сетер за оная работа и го пуснал да тегли количката.
Съседката седи на пейката пред блока и го наблюдава.
По едно време дава съвет:
- Пешо, що си го вързал там тва куче, бе? Ако го вържеш за нашийника, ще бяга по-бързо, тоест пожарната ще пристига по-навреме.
Пешо помислил малко и отговорил:
- Не става. Ако го вържа за нашийника, оставам без сирена…

Анонимен каза...

Драги съфорумци, МОЛЯ, отговорете ми на въпроса защо градските ни нещастни, безпомощни и облъскани от живота и непосилните си служебни задължения пожарникари не напускат работа и не търсят препитание при възглавниците на топло, леко и меко? Ей туй въ питам аз, щото съм тъп и ни съ СЯЩАМ сам!

Анонимен каза...

Виж сега 21-ви, бил съм военен, охранител, дърводелец, търговец, производител, служител в частна фирма и шофьор, но все към производството ме тегли. Зависи накъде го тегли човека. Има си хора за всичко.

Анонимен каза...

23.АБЕ ТИ НЕДЯЛКО КОВАЧЕВ, моли се пожарникарите да спят, дремят и т.н. както си мислиш със малкото сиво вещество което притежаваш, а ДА НЕ ТИ РАБОТЯТ СЛУЖЕБНО В ДОМА , че дупе да ти е яко тогава не маркучи ще им носиш , а и сам ти маркучи ще държиш ДУХАЧ МАЛОУМЕН

Анонимен каза...

24.ГОСПОДИНЧО ,НЕДЯЛКО КОВАЧЕВ , ако някои твои политически приятели са ти казали да пишеш нещо против пожарната служба и по скоро заради това че премиера е бивш пожарникар му кажи че е политикант.Ако ли не просто замълчи със недодяланите си писания за неща които са далеч от твоето образование , а да не говорим за възпитание. НАЗДРАВЕ ПИЧ ОТ БАНКЕТА НА ПОЖАРНАТА

Анонимен каза...

25.Приятелче малко когато се е провел Априлския пленум ти си бил много в низините. ТВОИТЕ КОМЕНТАРИ навеждат мислите към една бивша партия , образоваи се малко повече във сверата която искаш да коментираш " едва ли знаеш коя е тя " , след това коментираи служби които във света са всепризнати и УВАЖАВАНИ.

Анонимен каза...

26.абе що не ходиш да си извадиш " маркуча " и да идеш да пишкащ вместо да си мислиш разни "неща "

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Недялко, мани ги тия очила да тии видя очите.

troyan21 каза...

Според познатите правила на сайта - разкарах коментар 27 - на латиница!
админЪт

К.С каза...

До автора на статията:
Стана и много интересно първото изречение:ТРОЯНЦИ ПОМНИМ, че преди 7-8 години на т. нар. Камен мост в началото на с. Бели Осъм (преди разклона за с. Чифлик и с. Шипково) една пожарна кола буквално скочи в реката.
Ами приятелю силно се съмнявам точно ти да помниш какво се е случило тогава.......като се има в предвид,че по мои сетки си бил някъде в трети клас.........та не ми е много ясно какво точно помниш

Анонимен каза...

Оставете момчето бре хора! Ще погледнем какви ги е наКовал Недодялко в училищните дневници! Господин Идеален, хубаво е да си скриеш добре бележника да не го снима някой папарак, да не е да го четеш във вестника! И направи нещо материално и истинско за обществото в Троян, ние на трагикомедии сме се нагледали и наслушали. Тогава хората които те хвалят може и да са от друг обществен ранг. Да беше опитал да пуснеш анонимна "статията" и да не пишеш лъжи. Аз също видях какво падна!

Анонимен каза...

Абе тия пожарникари били много ИНТИЛИГЕНТНИ бе деебиш!
Я гледай що писания се изписаха за един изпаднал маркуч.
Абе бацета ами ко ви бяха изпадали дисагите у ркята,сигу щяхте роман достоен за гръцка трагедия да спретнете!
Ама разберете че за ваше добро се пише,и приемете критиките.
Един нали се удави преди години,по-дъртите троянци помним га се метнахте у ряката.

Анонимен каза...

Пожарникар за бой се стяга,
смело към опасността лети.
Но сякаш нещо че ли става,
къв е тоз маркуч от моста камен дет виси?
Пожарникарят е безстрашен и над нас той бди,
със маркуч противопожарен,огньовоте гаси!
Маркуча,маркуча,маркуча!

Анонимен каза...

никз

аве нед човеко мой изобщо не си прав не защитавам никой ама като ще говорим за гафове и за издънки ако знаеш колко пъти с цвета сме виждали баща ти заспал на стол във фабрика ''Булшевик'' илии квато е там и ако и ние сме тряяли да бъдем ''граждани'' баща ти и колелото нямаше да може да си купи!

Ol` Dirty Bastard каза...

Най много ми хареса термина "гасачески принадлежности" и това 11 клас ...

Анонимен каза...

от цялата работа разбрах едно със сигурност - поне на един от градските пожарникари жената може да пишеи чете, та той и е продиктувал повечето коментари..
хо-хо-хо

Анонимен каза...

колко много пожарникари избиват комплекси не е истина......

Анонимен каза...

Защо за бога,мили ми Недялко си губиш времето с неща,който изобщо не разбираш??Вземи седни, прочети някоя хубава книга,радвай се на дните ти в училище.

номерчето 36. Много жалко за теб ако мислиш така,защото аз лично познавам много жени на пожарникари и съм сигурна,че са по-грамотни от майка ти ! :) Повярвай ми.

Относно статията мога да коментирам много г-н Недялко,но съм на 100% сугурна ,че няма да ме разбрете,не защото не мога да пиша,а защото умствените Ви способности стигат само до ъгала на училище и за жалост не влизат вътре !:)

П.П и не съм жена на пожарникар спокойно ! :) Жалко,че се казваш НЕДЯЛКО...много гадно име,сега да осъдим ли родителите ВИ за голямата им грешка ? :)

Анонимен каза...

Нямам лични впечатления колко са грамотни жените на пожарникарите,но току-що прочетох за дъщерята на шефа на софийската пожарна-фамозната Калина Ипиева.Оказа се,че няма никаква диплома от Института по техника и икономика в Берлин,даже е изключена,фалшифицирала е подписа на ректора и т.н.Аферим-машалла,както викат край Босфора!А помпиер-премиерът я беше назначил да "оправя" милиардите за земеделието.Действително-страхотен кадрови потенциал има ГЕРБ....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

етта - пожарните и по чуждо кръшкали! че с какво са се сетили? чудя се! пък и доволни останали клиентките...

Анонимен каза...

Г-жо с номер 38, не ви ли е срам да обиждате на лична основа момчето? Ако не сте съгласна със статията, коментирайте нея, а не Недялко или името му! Аз не го познавам, но някак не ми допаднаха неаргументираните ви обиди. Подобни коментари като вашия само затвърждават мнението на обществеността, че написаното в статията е вярно и като не може него да оспорите, сипете обиди срещу автора.
№ 40 явно е останал с впечатление, че като не сте жена на пожарникар, сте любовница на такъв. Такава беше и моята първа мисъл :)

Пол..... каза...

Това всичко което се изля са абсолютни глупости.Не прави чест на Недялко или какъвто е там изобщо да пише за пожарникарите по този начин.Търсещ единствено и само медийно внимание нищо повече.Дава ли си сметка самата професия "пожарникар" какво значи.И дава ли сметка колко благородна професия е това и колко е изпълнена с риск за собствения им живот???Никаква сметка не си е направил изливайки цялата ирония към тях.И както казва г-жата на коментар 38 -умствените Ви способности стигат само до ъгала на училище и за жалост не влизат вътре!Четейки статията се убеждавам че е права.Е аз не съм жена на пожарникар,нито любовница,но съм дъщеря на такъв и слушайки какви са им били задълженията,слушайки как излагат живота си на опасност с риск самите те да изгорят,да оставят деца сираци,жени вдовици не съм мигвала от страх за своя баща и колегите му.А колко са загинали?А някой задава ли си въпроса за къде са бързали,че са изтървали проклетия маркуч?А някой зададе ли си въпроса какви коли карат,бързайки към поредния пожар?А с какви екипи са?И как държавата се е загрижила за тяхната безопасност?Някой задава ли си въпроса какви пари взимат за всичките тези опасности?И както казва един от по-горните коментиращи-Недялко,моли се да ги гледаш как само стоят и си клатят краката пиейки кафе....иначе е страшно!Лично на мен са ми помагали,с ръце са изнасяли горящи части от мебелите ми само и само да не пускат маркуча с над 10 атмосфери,да не избият прозорците ми и да не наводнят стаята ми,защото пораженията ще са по големи.Прекланям се на тяхната смелост,прекланям се на тези благородни хора избрали една от най-опасните професии!!!

Анонимен каза...

Прави ми впечатление, че всеки тук пише на база личните си симпатии и роднинските си връзки.
Пол, ти сипеше суперлативи и за "Рико стил", когато взеха детето ти на работа, сега под съседна статия се възмущаваш, че го уволнили. Не можеш ли да бъдеш по-обективна?
А историята наистина е смешна, само че можеше да стане трагична, ако един достоен човек не е предотвратил бедата. Това направо си е новина, защото в днешно време малко хора биха постъпили като него, така че медийното внимание в случая никак не е излишно.

Пол..... каза...

До 43-да сипех благодарности и пак бих сипала към всеки дръзнал да прави подобни жестове.Когато ти подадат ръка,не може да не се чувстваш благодарен.Не може.Истината е обаче,че нищо не излъгах за Митко Йовчевски,но не познавах сина му и жена му.Все пак съм и благодарна за това че я приеха,но никога няма да крия самата драма на края.Това имах предвид относно рекламата и че човек не може да надмине себе си,колкото и да иска.Но все пак хората не научиха от медиите историята нали?
Обаче историята с маркуча никак не е смешна,нито подигравателно критична, както искаше авторът да излезе.Със сигурност пожарникарите са били благодарни на достойния човек,който е предотвратил евентуална беда.
Мисля че всеки,който внимателно е прочел коментара ми, би разбрал,че бях против начина по който е представена статията.Това е.Но надали са много хората,които не биха се съгласили.
Апропо-тук надали става въпрос само за роднински връзки!

Анонимен каза...

На мен пък ми се струва, че точно за това става въпрос. Ако баща ти не беше пожарникар и ако не ти бяха спасили горящата къща, а беше изгоряла, понеже маркучът паднал по пътя, друго щеше да приказваш.

Анонимен каза...

Недялко Ковачев:
До 38. много жалко за вас и за вашите умствени способности,но аз докъдето съм стигнал и каквото съм направил,вие само може да си мечтаете.

П.П: Глупавите ви коментари и обиди спрямо мен само може да ме ласкаят,наистина виждам ,че завиждате и избивате комплексите си тук!

Пол..... каза...

Към Недялко-къде виждаш завист и избиване на комплекси???Мило момче,имаше начин и то много лесен да спечелиш от всички симпатии.

Анонимен каза...

До автора:

Не виждам никакво бъдеще за журнализма в България, ако повечето автори са като вас. А именно, хора без култура. Просто толкова простовати изказвания (бухна,израсването, и тн.) са недупостими дори и за малка публикация като Троян 21. Очевидно е на какво ви учат в училище. Тежко и горко на бъдещите поколения, още по празноглави ще си остават.

Анонимен каза...

"Просто толкова простовати изказвания (бухна,израсването, и тн.) са недупостими дори и за малка публикация" Прав си - недУпустими са,недУпустими са...

Анонимен каза...

Дали сам допуснал грешка или не все ми е тая. Може да съм забравил някой неща, а може да не ми се е налагало да пиша на родния си език с години. Явно не ти е минала тази мисъл през главата. Ама, що се отнася до теб драги ми смехурко, аз бих погледнал как и каво пиша. Я виж някой ден ти се отразило негативно. А тук като чета позитивни коментари много нЕма :)

Анонимен каза...

Пожарникарите, аз не съм въпросният Недялко Ковачев, ама елате у нас да ми поработите служебно, защото си нямам партньори за спаринг, които да размятам. Излагате се като кифладжии, сгазили сте лукът, това е ясно, ами че и обиждате като първи каруцари момче, което сигурно е два пъти по-младо от вас. Според мен, не неговата култура е слаба, а вашата. Гледайте си в собствените копанки другият път, и за Бога, научете се да пишете грамотно на собственият си език, независимо колко време не сте писали на него. Просто за хора, които ужким трябва да се уважават, ми падате изключително много в очите със селските си изцепки.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |