Ще стане ли „Стара планина” еднопосочна?

* Главната при кръстовището на Малкия пазар – трилентова? * Може ли виновникът да е едно… дърво

ПРЕТОВАРЕНАТА и изключително конфликтна улица „Стара планина” – особено в участъка от Малкия пазар до кръстовището с ул. „Любен Каравелов” – да стане еднопосочна (в посока към ул. „Васил Левски”). Такова предложение е обсъждано на заседанието на общинската Комисия по безопасност на движението (КБД), провело се миналата сряда (25 август). Припомняме – комисията се председателства от секретаря на Община Троян Бойко Пъдарски, а в състава й са включени представители на институциите и организациите, занимаващи се с организацията и безопасността на движението на територията на нашата община.

В ДЕБАТА ЗА УЛ. „СТАРА ПЛАНИНА” обаче нямало единодушие. Началникът на КАТ – Троян Румен Митев застанал срещу предложението с аргумента, че затварянето в едната посока на ул. „Стара планина” ще затрудни гостите на града ни. Георги Монев, председател на СБА – Троян, погледнал нещата от различен ъгъл – че стоянките на такситата по ул. „Стара планина” редовно се окупират от други автомобили и този е големият проблем, а не двупосочното движение. Проблемът с неправилно паркиращите във въпросния участък е много сериозен и трябва да се реши без компромиси, било становището на повечето членове на комисията. Богдан Койновски пък обърнал внимание на други две препятствия – фургонът за понички, намиращ се на самото кръстовище на ул. „Стара планина” и ул. „Васил Левски”, и голямото дърво на съседния тротоар.

В КРАЙНА СМЕТКА до окончателно решение не се стигнало и била създадена временна комисия, която да проучи проблема и излезе с експертно становище. Комисията има и задачата да установи дали ширината на ул. „Васил Левски” при кръстовището на Малкия пазар позволява да се обособят три ленти за движение, което би решило част от проблемите. Експертното становище трябва да е готово за следващото заседание на КБД.

Т21

Бел. ред. Надяваме се, че за пътните неуредици по ул. „Стара планина” най-виновно няма да се окаже… едно или няколко крайпътни дървета. И няма да се вземе „мъдрото” решение за отсичането им. Видяхме заради такива „мъдрости” какъв сахарски вид доби зелената някога ул. „Христо Ботев”. И още нещо – ясно е, че рано или късно Малкият пазар ще се трансформира, а дотогава всички решения за кръстовището на „Васил Левски” и „Стара планина” ще са временни.


24 коментара:

Анонимен каза...

Смятам че тази улица си е едно естествено продължение на пешеходната зона от центъра. Тук са разположени повечето магазини-като една търговска улица. По тротоарите трудно се разминават 2-3 човека, особенно майки с колички. моето предложение е поне в почивните дни /събота и неделя/ улицата да е затворена за МПС и да бъде изцяло пешеходна.

Анонимен каза...

Има знак има и маркировка че паркирването е забранено и че там е стоянка за такси.Толкова ли е трудно да се реши проблема с многото паркирали?Действайте полицаи като пред Джамията.Само глоба му е майката и там ще се опразни.А за дървото и фургона за понички-смешно е да се търси в тях причината.

Анонимен каза...

Ние по тази уличка се оправяме някак си, но за толкова години общинското ръководство ненамери малко бетон или асфалт да заличи този бурдюр към т.н. паркинг и буклучарник зад скапаните павилиони, вярвам , че общинарите от които зависи това да се оправи никога не са паркирали там, за да търгуват от този набеден пазар.
КАТО ХОДЯТ ГОЛЕМЦИТЕ ПО ЕВРОПАТА,НЕКА КАЖАТ КЪДЕ СА ВИДЕЛИ НА ДВА МЕТРА ОТ УЛИЦАТА С НАЙ-ГОЛЕМИЯ ТРАФИК ОТ мпс-та да има изложени зеленчуци и плодове за продан.Малко ли са отровите в тях, че трябва да гълтаме и отровите от автомобилния трафик.Докога бе троянски умници.До там ли стигна акъла на тези селяни.Ами до сега ни управляват само селендури.Всичките се израсли на мегдана в Желязна Гумощник, Трапе, Балабанско.Защо ходите по света бе, защо харчите парите на хората.Спирам да пиша ,че излизам от нерви и сигурно няма да бъда любезен по нататък.Толкова има да се дискутира по селендурщината в нашия град- село.

Анонимен каза...

Кой изобщо сложи там такситата, на малкия ПАЗАР!
Нормално е по тази улица да има много коли - все пак е център и пазар, но да я направят еднопосочна е пълен абсурд! Махнете такситата и паркиращите коли на тази улица и ни оставете поне една нормална такава! То не стига, че е дупка до дупка по троянските пътища, ами и улици ще затваряте!

Анонимен каза...

Е, глупости - еднопосочна щели да я правят. да се вземат в ръце и верно да махнат тия таксита - не им е там мястото!!! и няма да е зле вече да се приведе паркинга в някакъв приличен вид - завали ли дъжд и край с и без това не много приветливия, но що годе търпим вид на мястото....еми срамно е, господа общинари, да има такава офроуд гледка в центъра на града.

Анонимен каза...

Мястото за три Таксита няма да оправи положението с паркирането , ако се порине фургона може да си остане двупосочна , а за паркиране може да се направи някакъв ред зад пазарчето така че да се събират повече пари. А за да няма постоянно паркирали „дъргели„ на паркинг там може да се направи като в София , паркиране до 1 или 2 часа после се плаща или глоба. Има начини само мислете и се поогледайте , не бъдете праволинейни а по креативни.

Анонимен каза...

Мястото за три Таксита няма да оправи положението с паркирането , ако се порине фургона може да си остане двупосочна , а за паркиране може да се направи някакъв ред зад пазарчето така че да се събират повече коли. А за да няма постоянно паркирали „дъргели„ на паркинг там може да се направи като в София , паркиране до 1 или 2 часа после се плаща или глоба. Има начини само мислете и се поогледайте , не бъдете праволинейни а по креативни.

Анонимен каза...

В София, както и във всички по-нормални градове в България, такива второстепенни улици са еднопосочни. По този начин се осигуряват места за паркиране и се облекчава движението. Правилно е решението за еднопосочно движение, просто трябва внимателно да се прецени посоката на движение.

Анонимен каза...

София бил нормален град?!?! Айде стига бе?!?!?!

Анонимен каза...

Мисля,че не тази улица е проблемната,а главната.Главната улица би трябвало да е с три платна каквито бяха проектите преди време - затова блок "Рила" е изтеглен назад,както и блока зад Малкия пазар.
Ако направят"Стара планина" с три платна,тя ще стане по-широка от главната.

Анонимен каза...

Най-лесния вариант е такситата да се изместят в продължението на "Стара планина" - на разширения участък пред "Постоянство" - хем ще се виждат от главната улица и ще могат да си вършат работата,хем няма да се налагат реформи по улицата.

Анонимен каза...

Чудя се кой е тоя умник,който казва че ако се порине фургончето,може да стане улицата двупосочна.Поринете и по-горе блоковете и си стройте и магистрала ако искате.Като пишете поне мислете.

Анонимен каза...

Да разкарат такситата от там!
Това е единственото нормално решение!
И преди се спираше там,но никога не е имало проблеми както сега.
Ама нали оня от трапето направи ихтибар на лайновоза собственик на такситата и ако стане беля знаете кого да вините!

Миньо ходи си на трапето при бабичките да гледаш кокошки,за друго не ставаш!

Анонимен каза...

Относно този коментар:
"Анонимен каза...

Чудя се кой е тоя умник,който казва че ако се порине фургончето,може да стане улицата двупосочна.Поринете и по-горе блоковете и си стройте и магистрала ако искате.Като пишете поне мислете.
"

С увеличаването броя на автомобилите в градовете и утежняването на движението по тази причина, в Пловдив цели къщи и кооперации "поринаха" и то не на едно или две места.

Проблема не може да се реши от нищото, пътищата няма да станат по-широки от само себеси. нито колите ще намалеят.

ICE

Анонимен каза...

Най-добре е да се порине всичко в този град,да се унищожат тротоарите,пешеходните пътеки да бъдат забранени със закон,знак СТОП да няма за да може колите на троянските малоумници да се движат свободно където искат!
Пък на пешеходците дайте да им ебем майката...

Анонимен каза...

до последния:

Аз ти казвам как правят в другите градове, ама явно си някой/я от посредствените троянци дето от нищо не разбират.

Вземи една вълшебна пръчица и разшири пътищата и тротоарите без да има потърпевши.... За всички ни ще е най-добре така... Но не може ... Всяко нещо си има цена... Просто човек трябва да се замисли разумно, а не само да лае...

ICE

Анонимен каза...

А ти понеже не си посредствен и изобщо не разбра какво съм написал.
Навместо да се мисли за безопасноста на хората и ограничаването на абсурда в движението по троянските улици,тук се развиват какви ли не теории!
Като си толкова непосредствен я ми кажи нормално ли е там да има таксиметрова стоянка,както и тази до моста за пазара?

Анонимен каза...

ICE,аз съм този,който коментираш и цитираш по-горе.Иронията е очевидно защо я използвам.И не че няма начини,но е смешен апела да се порине това и онова което не пречи.И ако сравняваш Троян с Пловдив жална ти майка,защото има само да мечтаеш.Проблема на пътищата не е чак толкова в това че са малки,навремето не се е мислело че може да станем като Пловдив,а в това че са опасни и не се спазват елементарни правила,нито пък се появи умен специалист да промени абсурда по кръстовищата.Има начини да го направят,но управата си нехае.Ето затова е целия спор.А ти мечтай да сме като Пловдив,то мечтите са безплатни,но после плащаш в пъти повече самото разочарование.

Анонимен каза...

Р.МИТЕВ трябва да вземе бьрзи мерки,защото спират и коли на свалячи и презкачат до банката отсреща-при коѝ ли ходят????

Анонимен каза...

А може би ти си от тези дето са останали само с мерака си и сега злобееш!

АРВи каза...

Мили съграждани, явно всички ги боли за града ни изстрадал, едни по-цивилизовано, други по-по нашенски, да не казвам цинично и по просташки начин. Поставеният проблем е светован и повсеместен. Решението изисква "пускане на кръв" т. е. ОГРАНИЧЕНИЯ, ЗАБРАНИ, ГЛОБИ за тези, които не спазват разпореждания и закони и не разбират за какво става дума, т.е. от къде се налива на вятърната мелница водата. Те като правило са повечено от колкото можете да си представите. Но тези действия следва да се извършат тотално и навсякъде. От досегашния ми опит, съм се уверил в едно. Държавата не се управлява държавнически. Как тогава нашият клет кмет да управлява държавнически общината и града. Не може. Нужно е нещо, което не го виждам и в новите управляващи. Воля за управление, в името на всички за "народа" както се казва. Т.е. при решенията и произтичащите санкции, всеки нарушил правилата, без изключение, следва да си понесе ограниченията и да ги спазва и да не ги нарушава по-вече. Но за жалост при тия закони, приети в НС на любимата ни татковина, "избрани" от самите нас, ще са ни необходими поне още 50-100 години, за да разберем само необходимостта от това, всеки да си носи кръста. Да не търси под вола теле и да е перфектен в отношението си към останалите, пък били те и тъпи глупаци, отявлени недоносчета и доказани олегофрени в неговите очи. Това мисля аз, че е много важно, но воля народна,воля божия. Може и пък, да съм тъп идеалист, нищо ново под слънцето.

Пол..... каза...

Ако имаше по-вече "тъпи идеалисти" АРВи,в Троян нещата щяха да изглеждат много по-добре!

АРВи каза...

Пол,приятелко, ти да не намекваш, че града ни е пълен с "хитри" материалисти. Това аз го казах, нали? Но, това изобщо не е вярно,и е невъзможно, нали?

Пол..... каза...

За "тъпите идеалисти"-това беше към тези отгоре.
За "хитрите" материалисти-АРВи,имам способноста като се изкажа болшенството да не ме разбират:))))))).Не за друго,защото съм Пол..Погледнато от моето място,т.с. от по-ниското като гражданин към по-високото към местната власт,нещата изглежда така ,сякаш е пълни с хитри материалисти.Но,понеже съм оптимист и то неспасяем:)),мисля че не е пълно.И мисля че най после е дошъл ред на другите.Нали?На такива като теб,като нас,като всички които са оптимистично и положително насроени.Както и да е.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |