Думата е една: Браво!

* Второ троянско чудо за по-малко от месец - или как забранителният знак В27 замени либералния В34 до кафене „Дриймс” * Безмилостно и към тузарските возила, паркиращи както им скимне * Банчо: „Не се шегуват полицаите, глобяват постоянно”

ВТОРО ТРОЯНСКО ЧУДО за по-малко от месец (първо бе пионерската полицейско-общинарска акция с „арестуването” на безпризорните коне, разтъпкващи се по улиците на Троян – обичайна гледка от години, и наложената несимволична глоба на наглите собственици на животните – бел. Т21)! Миналата седмица бе свален нелогичният, ежесекундно раждащ заплаха за движението в един от най-натоварените пътни участъци в Троян (на главната улица „Васил Левски”, при кръстовището за „Елма”, от страната на кафене „Дриймс”) и явно обслужващ частни интереси пътен знак - премахващият всякакви ограничения, включително за спиране и паркиране на МПС, знак В34 („Край на забраните, въведени с пътни знаци”).

НЕЩО ПОВЕЧЕ – на негово място бе сложен знак В27, категорично забраняващ спирането и паркирането на МПС. Но това бе само половината част от работата, дори по-малко. Освен че знакът бе подменен, което в конкретната ситуация си е почти геройство (троянци знаят, че от години се говори за тази наложителна промяна, но по лесно обясними причини тя не се случваше – бел. Т21), последваха и твърди действия от страна на контролните органи от сектор „Пътна полиция” към местното РУ на МВР.

„НЕ СЕ ШЕГУВАТ ПОЛИЦАИТЕ, глобяват постоянно”, коментира известният троянски коафьор Банчо, чиято бръснарница се намира точно срещу знака, през улицата. Че униформените действат безкомпромисно и неизбирателно - т.е. без да си затварят очите за тузарските возила, паркиращи както им скимне и с откровено пренебрежение към знаци и правила - потвърдиха и граждани, живеещи в съседство. С очите си се уверихме и ние.

*****

Бележка на редакцията

Адмирираме действията на троянските полицаи. И лично на новия началник на РУ на МВР – Троян инсп. Марин Ичев. Случващото се - с безпризорните добитъци по троянските улици, с „особените” пътни знаци и пътни правила около кафене „Дриймс”, със зачестилите проверки срещу незаконно пребиваващи на територията на общината, с четвъртъчните акции срещу циганските сборища около битака и т.н. – сочи воля и твърдост. И показва, че и в Троян може да има ред. Съзнаваме, че това (постигането на мечтания ред) е дълъг и труден процес. Но пътят е поет. И думата ни е една: Браво!

21 коментара:

Пол..... каза...

С най-голямо задоволство/по лични причини/искам да благодаря на инсп.Ичев за проявения разум.Въпреки,че много уважавам инсп.Яшев и не искам да го подценявам,но сегашния шеф на Нашето РПУ,очевидно дейсва с по-твърда ръка.Разбира се има още много какво да се направи....все още каруците се разхождат необозначени,без светлоотразителни лампи отпред и отзад,сеят опасност,особенно вечер,мърсят асвалта и спирките с фекалии без някой да ги накара да вземат елементарни мерки,но първите стъпки вече са направени.Най-важното обаче е да не се спира до тук.В много случаи това става.Първоначална мярка и после нищо.Все ми се струва обаче,че с инсп.Ичев няма да е така.Поздравявам го и все така напред!!!
Към г-н Кмета Акимов:)))).МОЛЯ ВИ,проявете канско усилие и променете тези нелепи острови из Троян по кръстовищата,защото по абсурдна нелепица не съм виждала.Те вместо да облекчават ,объркват и затрудняват водачите.Визирам най-вече кръстовището до Старата къща.Е,ясно ми е,че са само мои мечти,но все пак помислете.

Анонимен каза...

Нека да арестува някой наркодилър от Троян или някой контрабандист или пък някой от лицата,които постоянно упражняват насилие по дискотеки и заведения. Пък тогава хвалете новия шеф на полицията.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Пол..... каза...

Давайте постоянно сигнали и да видим дали нещата ще си останат като преди.Гражданите трябва да са съпричастни към всяка случваща се неуредица или проблем.Покажем ли че не дремем и ефекта ще е на лице!
До горния-съвземи се бе човек!!!!

ARVi каза...

Пол, абсолютно си права! Напълно те подкрепям! Та нали ние с Вас, всички граждани на Троян, сме потърпевши в крайна сметка.Крайно време е да се осъзнаем, като гражданско общество и да влезем в ролята си на такова, всички ние, граждани на Троян.

Ст. Борджуков каза...

Пишете на БЪЛГАРСКИ!?...

Гес Ху каза...

Браво се казва на мъжко магаре :)

Анонимен каза...

Гес Ху предполагам че и на теб често ти викат БРАВО

Анонимен каза...

Дано не е:всяко чудо за три дни

Анонимен каза...

Голям зор за знака на "Дриймс".Тези,които си мислят,че ще промени нещо,да се хванат за палците...:p

Анонимен каза...

Факт е че собственика на кафе Дриймс(джамията казано по троянски) е доста неудобен за Акимов. Но със забраната за паркиране пред заведението му едва ли ще повлияе на посещаемостта. Така че .......

Хахаха тъп кмет

Анонимен каза...

Главната улица в Троян е по-тясна от главната улица на което и да е село.Автобусите едвам се разминават,особено на завоя към моста за пазара/до магазина на "Булдозер"/

Анонимен каза...

Що не върнат онова правило ,за еднопосочна главна от 20:00 до 06:00,както бе едно време?
Ботев е достатъчна да се отнеме от трафика ,все пак живеем в една шепа град и за 5 мин ходим от единия до другия край!

Анонимен каза...

Хубаво е като се пише нещо, човек да е наясно с нещата - много преди да го има въпросното кафене, беше направено кръстовището, години преди това.
А иначе, самото споменаване на Акимов си е чиста загуба на време.

Анонимен каза...

Това едно доказателство,че този град трябва да премине под ръководството на млади хора с хъс, воля и закон да решават проблемите на Троян...Пример за това е тандемът Бойко Пъдарски - Марин Ичев...Колкото до това кога е правено кръстовището е ясно...Но трябва да се помисли и за тези стари сфетофарни уредби на няколкото кръстовища в града...Защо не се започне с коментираното тук...?

Генадий Маринов каза...

До горния:

Вашето напомняне за сфетофарите ме провокира да кажа две думички. Много пъти (и при предишната управа, и при сегашната) съм питал защо на няколкото възлови места в Троян не се поставят сфетофари (тези възлови места ги знае всеки троянец). Отговорът бе един и същ: първо - скъпо е; второ - няма достатъчно натовареност на движението, изискваща сфетофарна уредба. На следващия ми въпрос - защо в други градове от нашия порядък регулирането със сфетофари е стара практика и върши добра работа, отговор нямаше.
Може ли някой да каже наистина ли сфетофарите са толкова скъпи и наистина ли в Троян няма участъци с натовареност на движението, изискваща сфетофарна уредба?

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Ще повторя още един път позицията си...Трябва воля и хъс за да се решават проблемите...Парите винаги са недостатъчни...но се намират ако ...
За необходимите стойностти ...Ловеч скоро въстанови с проект сфетофарните уредби...Плевен е близък пример с поддържане на водните каскади...Нови технологии ниска себестойност...

Анонимен каза...

Генади, истинският отговор е един - защото на Акимов изобщо не му пука за тези неща!
За него са важни проектантите и техните хонорари, защото това му е "интересно"!!!
Иначе съм напълно съгласна, че тандема Пъдарски-Ичев е много добър.

Пол..... каза...

Преди малко минах покрай Джамията и се натъкнах на една всекидневна гледка.След знака "Забранено паркирането и престоя",се бяха наредили 4 коли - безцеремонно пренебрегнали знака.Веднага направих няколко снимки.Докато да ида до мястото за където се бях запътила,мина патрулка и ги спипа.Бях много удовлетворена.Радостна че се върши работа а не само показна акция и до там.Снимах и патрулката за всеки случай.Наистина голямо съвпадение е след 5 мин. след моето снимане да дойде,заприлича ми на сигнал,но важното е че се гледа.Ако искаш Гена ще ти пратя снимките,просто исках да отбележа,че не сме тук само да мърморим,недоволстваме и критикуваме,а и да покажем,че можем и да признаваме добре свършената работа.Поздрави!

Пол..... каза...

Относно сфетофарите не съм съгласна за това че са много скъпи и за това че няма нужната натовареност.Това е абсурдно.На Кмета случвало ли му се е да мине Троян пеша.Май не щом така се твърди.Често ми се случва 5 мин. да стоя и да не мога да премина на другия тротоар.Естествено манталитет и на шофйорите е ,но и от самото натоварване.А защо след като в бюджета на града са преизпълнили плана и са събрали 4000000 лв.не се задели за сфетофари?Надали има град с претенции да прилича на европейски и да няма сфетофари.Ако се сметне кои са най-рискови кръстовища ,мисля че няма да е проблем само там да се сложи.Естествено стига да имаш воля да го направиш,не само пари.

Анонимен каза...

В последния брой прочетох как Мичо Генковски пита - защо още не е бутнат Малкия пазар,там трябвало да се построи "многофункционална сграда".Аз питам - като го бутнат и започнат да влачат строежа с години от къде ще минава целия този трафик,като и без това троянските улици са тесни и много криволичещи.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |