„Спасението на троянци е дело на самите троянци”

* "ФорумЪТ" не е политическа формация, но си запазва правото да задава въпроси в интерес на гражданите

ГРАЖДАНСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ „ФорумЪТ”, идеята за което се зароди във форума (коментарната част) на нашия сайт и което се учреди официално на 1 юли, вече има и свой сайт - www.forumat-troyan.blogspot.com . „Спасението на троянци е дело на самите троянци” е мотото на новата троянска електронна страница, а закачката с прочутата реплика на Остап Бендер „Спасението на давещите се е дело на самите давещи се” е повече от очевидна.

„ФОРУМЪТ” Е „Мястото, където всеки жител на община Троян, който плаща данъците си на територията на общината, да може да зададе въпрос по проблем към общинската администрация и да очаква получаването на отговор и явен резултат”, четем в Учредителния протокол, публикуван в сайта на гражданското обединение. И още: „Мястото за свободно споделяне на идеи, предложения, виждания за развитието на общината, за дискутиране, синтезиране и реализация на добрите идеи за бъдещото ни общо развитие”. В Учредителния протокол е записано също, че „Обединението не е политическа формация, няма намерение да взема участие в бъдещи избори като политически субект или в коалиция с друга партия или коалиция, но си запазва правото да задава въпроси в интерес на гражданите.

КАКВО ОЩЕ ЩЕ НАМЕРИТЕ в www.forumat-troyan.blogspot.com: Указание „Как да поставя на обсъждане пред ФорумЪТ темата, която ме вълнува”; Встъпителна анкета с 8 въпроса; Две заявления за достъп до обществена информация, отправени към общинската администрация (едното от юристката Михаела Димовска, другото от изпълнителния директор на „Актавис” - Троян Валя Букарева) и касаещи един и същ проблем – ППС-тата с животинска тяга и проблемите, които те създават; Указание за коментарите в сайта; Встъпление, разясняващо името, логото и слогана на сайта; Пълния текст на Учредителния протокол с имената на учредителите.

ОТ НАС – на добър час!

Т21

58 коментара:

Анонимен каза...

Е сега стана страшно!
Миньо и клакьорките ще се съдерат в опитите да затапят устите на хората....

Анонимен каза...

Те явно днес са на пазар. А на хората, почнали това занимание, пожелавам успех.

Анонимен каза...

Хахаха,верно на околийския се ядат кебапчета и не им се разправя на обшинските служители получаващи заплати от нашите данъци да влизат в разни форуми.
Като се върнат след обяда на пълен тумбак може да влязат да дернат по една шпакла на миня....

Анонимен каза...

Много неща не ми станаха ясни, но ще попитам пак. Каква е скритата задача на ФорумЪт?

Анонимен каза...

Е какво очакваш да ти отговорят))) Нали е "скрита", а ако ме питаш мен, хич даже не е и толкова скрита. Най-късно догодина през лятото ще е направо явна и сигурно ще я гледаме "задачата на ФорумЪТ" по предизборни плакати и по позиви))))

Валя Букарева каза...

Господине,
наясно съм, че много неща не могат да бъдат разбрани още от самото начало и поради това ще предизвикат доста въпроси.
Но Ви уверявам в едно - няма абсолютно никаква скрита задача в това начинание.
Искаме просто да започнем да провокираме общественото мнение по наболели въпроси и да се опитаме заедно да намерим приемливото им решение.
Защото живеем в този град и не бива безучастно да следим как той запада и започва да прилича на едно голямо село. Колкото и идеалистично да Ви прозвучи това.
Ако все пак имате и други запитвания, ще се постараем да Ви отговорим.
Нека не влагаме излишна мнителност в нещо, което някой в този град се опитва да направи със съдействието на колкото се може повече съграждани.
С уважение към Вас.

Анонимен каза...

"Нека не влагаме излишна мнителност в нещо, което някой в този град се опитва да направи ..."
Я, уважаема госпожо /и съподвижницитв Ви/ внимателно прочетете този цитат и ако е възможно го осмислете. Защото ако замените думите "нека не" с "ние" , ще се превърне в кредо и верую на онова някакво нещо, което наричате "гражданско сдуружение". Или поне до сега това показахте.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Опааа, клакьорчетата миньови се върнаха от пазарааа

Анонимен каза...

Мернах днес случайно един поизбелял плакат от изборите на който миня се кипри предизборно.
Някъде там нахално пише "ПРОЗРАЧНОСТ" ,а отдолу саморъчно от него добавено "ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ" и подписа на милиционера...

Анонимен каза...

Щом и Валя Букарева го удари да драска по форумите, ега ти и лайнярския град сме станали!

Анонимен каза...

Ми може да си представиш до колко лайната са кипнали и докъде са стигнали...

Анонимен каза...

Въпреки многобройните подмятания и питания, аз никъде не прочетох, Валя Букарева да заявява категорично че няма да се кандидатира за кмет!
А това, малко не се връзва с декларациите "ние нямаме политически амбиции..."

Анонимен каза...

А защо да не се кандидатира?Миню или Енкин искате а?

Анонимен каза...

Ей хора! Няма угода за вас! Ако някой си мълчи и трайка - защо мълчи и трайка! Ако пита, рови и се опитвада направи нещо - каква е пък скритата му цел!
Абе, недоволни от всичко драскачи, вие някога ще направите ли нещо ей така безкористно, без скрита подбуда? Пък било и то да подкрепите някой, който се слага да вади ВАШИТЕ горещи картофи от огъня.
Counsel

Анонимен каза...

Тя жената ви го беше написала преди време, ама как да помните като само пишете без да мислите. Наистина това име голям страх всява в общината!

Анонимен каза...

Насрали са се от страх - ЦЕЛИЯ ГРАД СЕ УМИРИСА ОТ ОБЩИНАТА....

Анонимен каза...

Да, бе.....плюят си по пазвите))))))

Анонимен каза...

Ама в Общината има различни хора защо слагате всички в един кюп...

Анонимен каза...

Отново увъртане - "тя жената ви го беше написала преди време". Като сте толкова благородни в намеренията си, защо не се каже ясно и точно - да, аз ще се опитам да се кандидатирам за кмет и това е пътя.
Или - не, няма да се кандидатирам, но ще правя всичко за града си.

Анонимен каза...

Аз съм горния исках да кажа че в Общината има и свестни хора които умеят да работят...

Анонимен каза...

Вярно е ,че в общината не всички са еднакви - момичетата в информационния център на първия етаж са много мили,внимателни -изобщо на ниво.На другата крайност е Красимир Атанасов - господ да ни е на помощ ако трябва да го питаме за нещо,а какво ли ще стане ако пък трябва да свърши нещо?

Анонимен каза...

* "ФорумЪТ" не е политическа формация, но си запазва правото да задава въпроси в интерес на гражданите
Вижте и това! какво нахалство само. Че кой ви го даде това право и кои сте вие, че да ми определяте "интереса"?

Анонимен каза...

Ти горния освен да седиш по двайсет и четири часа в денонощието на компа да смърдиш та чак и себе си да не се понасяш,да сърфираш из разни сайтове и да даваш акъл на всеки друго можеш ли?Я се паркирай в гората тук никой не те иска.

Анонимен каза...

Ти пък кво точно искаш от ВБ а? Прави каквото може. И други има в форумът, тях не чоплите. Минче ти ли си бе душко притеснена?

Анонимен каза...

До тоя с нахалството...

Нещо се възмущаваш като че ли?
Става въпрос за хората на които им пука и не искат да стоят безучастно,а не за такива клакьорки и безполови същества като теб....

Става въпрос за хората които искат да задават въпроси но досега никога не са имали възможност,разбира се това за теб не се отнася защото в твоята уста е забит нечии задник...

Анонимен каза...

До противниците - като не ви харесват тези хора, защо не си направите и вие друго обединение, да видим пък какво ще сторите. То лесно се плюе по някой, дето нещо прави. Тези поне са внесли две заявления по циганския проблем, айде сега вас да видим какво можете.
Стоян Бъчваров

Анонимен каза...

А аз взимам старата китара и запявам онази тъжна песен : Ой миньо миньоооо тииии о миньо тииии....

Анонимен каза...

Май противниците са хората на Миньо и Илиянчо Пеевски. Яко им шушнат гащите ша знайте.

Анонимен каза...

Какво да му пееш на него - той е изпята песен вече! Въпроса сега е, да не направим отново грешен избор и да дойде друг с неговите си интереси само. Може би Букарева е безкористната в поведението си, но ... може и да не е! Това шикалкавене и обиждане от конкретния въпрос, малко е кофти, защото няма нищо лошо да има желание за кмет, но има лошо в това да декларираш и прокламираш едно, а после да излезе друго.

Анонимен каза...

Не съм чул да има такива мераци, но нека тя си каже. От една страна - като пише - киснела във форума, като не пише - що не отговаряла. То троянци не знаете какво искате. хайде сетете се - нали тя връчи на кмета една папка с програма оная година, кой друг поне опита нещо да предложи?
Вярно - някой е пуснал името и в Троян, но тя какво ви е виновна?

Анонимен каза...

Бе що не оставите жената на мира, завистници такива? Като гледам само фабриката й нещо строи и се модернизира в този град. Кой нещо друго е направил?

Анонимен каза...

Тишина!!!!!!!!!!!
Работното време в общината свърши....

Анонимен каза...

До:
Анонимен каза...
"Нека не влагаме излишна мнителност в нещо, което някой в този град се опитва да направи ..."
Я, уважаема госпожо /и съподвижницитв..."

Неуважаеми,
Явно ти си човек, свикнал с празнословие и вераятно празнодействие, щом така поставяш нещата - само този, който не може да изложи аргументирана противостояща теза се стреми да изопачи или подмени тезата на другия.
Обяснявам специално за теб : АЗ ЖИВЕЯ В ТОЗИ ГРАД! УПРАВАЛЕНИЕТО МУ НЕ МИ ХАРЕСВА! НЕ ВИЖДАМ ПЕРСПЕКТИВА! НЕЩАТА СЕ ВЛОШАВАТ ГЛАВОЛОМНО!ИСКАМ НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ, ВИЖДАМ НЕЩА КОИТО СМЯТАМ ЗА НЕПРАВИЛНИ И ИСКАМ МНЕНИЕТО МИ ДА СЕ ЧУЕ! ТАЗИ ФОРМА КАКТО СЕ ЗАБЕЛЯЗВА Е ОТВОРЕНА ЗА ВСИЧКИ! АКО ГРЕША ЩЕ ПРИЕМА ОБЯСНЕНИЯ И АРГУМЕНТИ СТИГА ДА ГИ ИМА, НО АКО СЪМ ПРАВ И НИКОЙ НЕ ПРАВИ НИЩО, А МОЖЕ И РАЗПОЛАГА С ИНСТРУМЕНТИ ? ЩЕ СТОЯ КАТО ТЕБЕ И ЩЕ МРЪНКАМ ПОД НОСА СИ ЛИ ???!
ДААА...АМА...НЕ! /Като обичаш да цитираш,хайде сега изопачи го пак някак !!/

Анонимен каза...

Хора, не се карайте. Дайте да помислим как да помогнем на Форума!

Анонимен каза...

Още в деня в който видях Даню Айдука от Балканец-за Данчо Сираков говоря(който е за 5 или 6 път общински съветник) разбира се всеки път от различна партия. Та в деня в който го видях със кифлата Шошкова да стоят пред портала на Актавис ми стана ясно че въртят някакви схеми с Валя Букарева. И като добавя бай Мичо Генковски ептен си изясних нещата. По-горе има много верен коментар,че догодина като дойдат изборите ще разберем идеята за "Форумът" каква е. Обаче имам една друга новина. Дилян Енкин ще бъде следващия кмет на Троян така,че нека гореизброените да забравят,че ще са на власт.

Анонимен каза...

Брей,че интересно! За първи път откакто чета коментарите виждам някой да подкрепя Енкин - и как с един глас ще стане кмет? Или си говоря със сина му,да, да ,като го подкрепи и жена му ще станат общо двама подкрепящи.

Анонимен каза...

Впрочем,нямам нищо против изброените по-горе да се кандидатират,но без Мичо Генковски.От изброените всеки прави по нещо за града,а М.Генковски - само говори или поне аз незнам да е свършил нещо.

Анонимен каза...

Ей не се свършват червените малоумници?!?Дилян Енкин щял да бъде кмет догодина... абе галфон що не вземеш да се застреляш.Явно червената тъпотия няма граници...

Анонимен каза...

Да му ядете на Миню ДЪРТИЯТ!!!

Анонимен каза...

"Пием, пеем буйни песни
и зъбим се на тирана;
механите са нам тесни -
крещим: "Хайде на Балкана!"

Крещим, но щом изтрезнеем,
забравяме думи, клетви,..."

Анонимен каза...

Към горния почитател на Ботев:
"ПОСЛЕ МЪЛЧАНИЕТО ВЪРВИ СМИРЕНИЕТО" - е казал още Христо Ботев във фейлетона "Длъжностите на писателите и журналистите"

Анонимен каза...

Ж-ж-ж-жега-а-а-а-а,п-п-параноя-а-а-а-а-а-а!Да идва есента!АЙ с-с-с-с-а-а-а-а.......

Анонимен каза...

Петък,последен напън на клОакьорките и 2 дни мълчание....А тоя дето Даньо му е трън в задника показва уникални познания по алгебра....Ти го изкара че е съветник от световното в Англия 66-та бре математико.Всъщност няма как полуидиота пеевски да си мълчи и се включва чат пат да излива злоба...Ама той нали е все с постоянна температура така че го разбирам,болестта е силна...

Анонимен каза...

Абе малоумници! Не помните ли, че на страниците на вестник Троян 21 се състоя най-големия сблъсък между Валя Букарева и Мичо Генковски. Имаше дори леки и не толкова леки обиди. Как сега ги натоварихте из един път в една лодка двамата.Много, ама много подценявате г-н Генковски.За Троян той е политик от висша категория - с опит, ерудиция, практика, с усет към новото. Не един път е казвал, че няма властови амбиции. Иначе правилно схващате, че съвсем не е без значение кого ще подкрепи за кмет. Следете процеса. А кандидатите за кмет съветвам - спечелете подкрепата на г-н Генковски. Важно е за вас.

Анонимен каза...

Напълно си прав.Чета понякога как някое политическо пале се опитва да захапе г-н Генковски Давам си сметка, че това са завистници и ревнивци, които не са на малкото му пръстче. Опитват се да го уязвят, но фактът, че той няма властови амбиции прави смешни и жалки опитите им.Вижте само наивното сравнение по-горе. Мариела Шошкова и Даниел Сираков правели нещо, а Генковски - не. Истината е, че те заедно най-често имат еднакви мнения.Най-голяма непоносимост към тях проявява Илианчо Пеевски. Предполагам, че горният текст с имената на тримата е написан именно от него.Напразно опитва да ги разцепи противопоставйки ги.

Анонимен каза...

Напълно си прав. Троянци вечно плюят по хора, които поне опитват нещо да направят за този град. Докато има такива личности, тук никой свестен няма да иска да стане кмет. После ще изберат поредния некадърен управник и работата започва отначало.
Ей така отблъскваме хората, после си теглим теглото и псуваме по форумите.
Всъщност - троянци кого искат за кмет - ама и те надали знаят....

Анонимен каза...

Като се замисля има много хора с потенциал които ,ако желаят да се кандидатират,биха били успешни - Радевски,Адърски,Букарева и др.изобщо хора които са постигнали нещо,защото има една максима: "Никой успех не е случаен".

Анонимен каза...

Дилян Енкин е кмет догодина освен ако Миню не изкара втори мандат. Така че вие си приказвайте празните приказки. А те двамата ви се смеят през това време.

Анонимен каза...

В този "Форум" има две основни категории пишещи. Едните вече са се сетили да нарекат другите "клакьори", но самите те пък са обикновени "лайномети". Каквото между другото е и амплоато на в-к "Троян 21". Пожелавам успех на клакьорите срещу лайнометите, по-конструктивни са ми някак)

Анонимен каза...

А някой помни ли темата на тази статия? И някой поне сложи ли едно рамо на тези хора?

Бианка Павлова каза...

Ще Ви попитам само-какво мислите за ФорумЪТ и ще ни подкрепите ли? Благодаря:)

Анонимен каза...

Твърдо не!

Анонимен каза...

Имам един прост въпрос към всички. Последно ще има ли най-после "Кауфланд" в Троян или не?

Бианка Павлова каза...

До по-горния-за тебе знам:)

АРВи каза...

До Бианка Павлова.
Не чакайте подкрепа от никого. Нали знаете, че никой не е пророк в собствената си страна /град/. Виждате с какви квалификации и епитети се олицетворяват пишещите тук, в сайта, от някои субекти. И то съвсем неоснователно, без всякакви етикеции, просто заключават в стил ала Аспарух "казах" и толкоз. Този бил прост, онзи глупав, трети недоносен и т.н. без да взема каквото и да било отношение по проблемите. Просто защитава със зъби и нокти своето сивол верую и в повечето случаи не е в състояние да напише нещо смислено и да обоснове написаното. Такова е отношението на не малка част от пишещите тук и каква злъч, неуважение и с каква необоснована злоба лъха от някои писания.Та затова, не мисля, че се нуждаете от подкрепата на такива хора. Има разбира се и стойностни коментари и мнения, достойни за уважения, пораждащи размисъл и най вечеу може човек нещо да научи от тях. Няма да изброявам за да не пропусна някои от техните автори. Тези хора привлечете.Такива хора са необходими за това което сте начертали. Аз лично ви подкрепям!

Анонимен каза...

ехо, Дилян Енкин може да се окаже, че ще събере повече от гласовете на семейството си, ще видим

Бианка Павлова каза...

АРВи,аз разчитам на хора като теб!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |