„Street Jam 20-10” – можеше и повече, но беше яко

*„Напипана” е формулата за алтернатива на тежката лятна троянска скука и висенето по кафенетата * Специални поздравления за брейкърите

ВЯРНО Е, че ние, зяпачите, очаквахме повече от първия „Street Jam 20-10” – състоял се на 23 август, понеделник, в двора на СОУ „Св. Климент Охридски” в Троян. Оказа се, четем в страницата им във facebook, че повече са очаквали и самите организатори от тийнейджърската група за адреналин, спорт, разпускане и забавление „rElaX tEam”: „Колкото - толкова.. надяваме се да се е получило (горе-долу) .. съжаляваме, че не успяхме да вържем и микрофона към цялата работа... щеше да се получи наистина хубаво с участието на MC kRc ;), е... за следващия път ще бъдем по-подготвени! Малко от баскетболистите направиха това, което...”.

НО ИСТИНАТА Е, че като за пръв път бе много добре. И че е „напипана” формулата за алтернатива на тежката лятна троянска скука и висенето по кафенетата. Доказаха го многото участници, якият купон, настроението. Доказва го и общата нагласа да има и втори, и следващи пъти.


"STREET JAM 20-10" бе заявен като неформално „събиране с хубава музика, брейк денс, красив баскетбол (не просто игра за точки, а ефектни изпълнения, които не се виждат всеки ден), рисуване на графити и много настроение”. И в общи линии стана нещо такова. Като изключим, че нямаше „красив баскетбол” с пинизи за публиката, а най-обикновена игричка; и че озвучителната уредба бе като за селско клубче, а пък микрофонът изобщо не проработи (най-ощетен от гафа с озвучаването бе Крум Крумов, който не можа да изпълни на живо авторското си рап парче, написано специално за "Street Jam 20-10"; разбира се, парчето бе пуснато на запис, а впоследствие към него бе направен и клип - виж по долу - бел. Т21). Но всички тези неуредици бяха компенсирани от много якото брейкиране, напълнило училищния двор с публика, включително лелки и чичковци от съседните блокове, които истински се забавляваха. Специални поздравления за брейкърите: Минко Димов, Теодор, Цефо (Цветослав), Цветелин, а до тях, без да им отстъпва по нищо, и една чаровна млада дама – Елена.

ОТ НАС – голямо браво! Очакваме следващия „Street Jam”.

Т21


Повече снимки от събитието - виж ТУК.


Още по темата:

3 коментара:

Нели Генкова каза...

Може би ние, възрастните, по-често трябва да наблюдаваме младите и да усещаме какво искат, а не да го решаваме вместо тях. Веднага се сещам и за едно експертно мнение (сп. "Мениджър", Юлиян Попов - "Манифест на българското образование"):

"Спорт и музика. Това не е предаване по националното радио, а една от основните разлики между елитното и масовото образование в много страни. Англия е краен случай в това отношение. Основната разлика, която ще откриете между едно лошо и едно добро училище е, че в доброто има много спорт и музика, в лошото няма."

В двора на "Св. Кл. Охридски" имаше спорт и музика, за което - моите поздравления към учениците!

Анонимен каза...

То всичко е добре, но имам едно питане, в това 20-10 какво е вложено от младежите, освен годината. Ако се замени със съответстващите букви от българската азбука, нали се сещате какво се получава? На тази мисъл ме наведе тирето между 20 и 10. Това разбира се са само догатки и предположения, нищо по-вече.

Анонимен каза...

Всяко начало е трудно и колебливо,но така се прави!
От мен браво на децата за идеята и следващия път още повече и по-силни да бъдат!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |