Догодина – с работещ шадраван?

* Проектът е възложен на екип от Плевен, ще финансираме със собствени средства

ШАДРАВАНЪТ НА ЦЕНТРАЛНИЯ ПЛОЩАД В ТРОЯН, който от години се пуска само по празниците, а през останалото време стърчи като „паметник на безхаберието” (както сполучливо се бе изразил лидерът на ДСБ - Троян инж. Милко Станчев в интервю пред Т21 – бел. Т21) и ни прави за смях пред гостите на града и района, е на път да бъде ремонтиран. Това заяви на заседанието на постоянната Комисия по икономика миналия вторник (27 юли) и после го потвърди на пресконференцията с журналисти от местните медии в петък (30 юли) кметът на Троян Минко Акимов. Г-н Акимов обясни, че и при предшественика му инж. Дилян Енкин имало проект за реконструкция на пресъхналото водно съоръжение, но той бил много скъп (около 500 хил. лв.) и това го правело неизпълним.

НОВИЯТ ПРОЕКТ Е ВЪЗЛОЖЕН на екип от Плевен, като заданието е архитектурата и сегашната облицовка на шадравана да се запазят, а да се подмени ел. инсталацията и водният кръг (сега общ за шадравана и водната каскада в съседство) да се раздели на две – т.е. шадраванът да работи самостоятелно и да използва по-малко вода. Идеята е реконструкцията да се сведе до постижимите около 100 хил. лв., които биха могли да се осигурят от общинския бюджет. И второ – разходите по експлоатацията на съоръжението (ток, вода, поддръжка) да е в пъти по-ниска от досегашната и шадраванът, който е една от емблемите на троянския площад, да работи постоянно. Г-н Акимов заяви, че реалистичният срок за приключване на реконструкцията е догодина. Дано!

Т21

19 коментара:

Пол..... каза...

Ами,А ДАНО,но без.....ама надали:))

Анонимен каза...

Айде, народе, предизборните дейности се започват!
До догодина още неща ще се направят....

Анонимен каза...

Здравейте,толкова ли няма строителни фирми и изпълнители,за да направят реконструкцията на шадравана, а ще ползваме екип от Плевен.Даже има фирма в Троян, която произвежда осветителни тела за шадравани, архитектурно осветление и улични лампи със светодиоди и соларни панели,енергоспестяващи и независими от ел.захранване.Общинската администрация да потърси контакт с тази фирма, ако иска да помогне на бизнеса в Троян.Така ще се открият и работни места.Трябва сами да си помогнем, защото тази реконструкция ще се направи с нашите пари от данъците, а не да ги даваме като комисионна на някои от Плевен или.....

Анонимен каза...

сигурно,тази фирма не е на П.Пенчев-Гербаджията

Анонимен каза...

Ооооо някой се опитва да имитира дейност...Явно наистина отсега се стягат за избори..."През предишния си мандат аз направих..."

Анонимен каза...

Абе ай стига с тези простотии.Кое може да струва 100 000 лева в това да се подменят тръби.помпа или каквото е там.Все пак шадравана го има не трябва да се строи на ново.Че то един басейн 7 на 3 метра с помапата осветлението и монтажа е най много до към 30-35 000 лева. и то да ти го направят от нулата.Какъв е тоя РЕМОНТ,че нещо се размириса...

Анонимен каза...

Стига с това недоволство!Каквото и да се напише като новина-задължително трябва да се очерни.

Анонимен каза...

До горния - нямаме нищо против ремонта, ама не ти ли се виждат тези пари множко? Виждаш басейн колко струва, за тези пари 2 къщи готови могат да се купят, а кмета ремонт ще прави.
Искаме прозрачност, това е.
Докато я няма, реакциите ни ще бъдат същите.

Анонимен каза...

Подкрепям горния

Анонимен каза...

Прозрачност!

Анонимен каза...

Ето! И Ловеч си имат проблеми! Това се разбира от стихотворението на поета им Петко Геопргиев:

ТЕАТЪРА ДА СПАСИМ

(глас в пустиня)

Казвах ви аз, виках ви кански,

помни ли някой,

използвах намеци,

правех алегории,

подсказвах ви по американски,

пЦувах каруцарски,

твърдо бях против

тези догми и фантасмагории.

Предупреждавах:

НЕ ПИПАЙТЕ ГРОБА!!

Това не е на хубаво,

това е прокоба!!

И ето – на театъра Ловешки –

като камък на шия –

натегна лоша поличба,

магия черна и дива –

Вежди иска да го закрива.

Абе, ало, какво сте забили

туй театрално клепало,

като на умряло.

Я се стегнете,

подписка люта пригответе,

петиция проводете,

и без туй вече е ваканция,

така правят интелигентите,

примерно, във Франция!!

Ама казвах ви, братя!!

И сега ви повтарям.

Така хубаво си седяхме,

пийвахме бира,

мезенце ядяхме,

във раздумка,

в празни бъртвежи,

злата си орис взаимно деляхме,

стихчета и проза четяхме,

донейде невежи…

На кой мозък болен и неповратлив

му хрумна

тоз замисъл неразумен и див

да разруши туй свято място,

толкова хубаво, толкоз изящно,

поради идеи някакви – ала-бала –

да вземат да го направят камерна зала!!

И ето сега – възмездие има,

съдбата е неумолима!

Затова много ви моля,

този път да бъдем европейци,

а не самодейци -

един театър ни остана,

тука, в полите на Балкана,

те и него искат да вземат.

Да имат да вземат!

Нека не им го дадем!!

Мисля, че така е редно –

Да се опрем!!

Да се бием до последно!!

Пък каквото сабя покаже,

тъй да се каже.

Петко Георгиев, 29 юли 2010 г.

Бележка на редактора: „Гроба“ – неофициално име на театралния клуб, бивш Клуб на дейците на културата, намиращ се в театъра, но после затворен и превърнат в камерна зала

Анонимен каза...

Все пак е срамота само по празници да се пуска шадравана.Когато идват туристи е добре да виждат един атрактивен площад!

Анонимен каза...

Естествено, че се прави предизборно! Толкова е смешно и трагично! Троян затъна тотално след управлението на Минко Акимов.

Младежа

Анонимен каза...

Според мен Троян не е затънал тотално, защото моя бизнес се развива в положителна насока. А това, което е затънало не мисля, че има общо с управлението на кмета, ако има ще е минимално... И кмета няма толкова правомощия колкото си мислите.

П.П. Все по-безхаберни хора пишат тук...

Пол...... каза...

Затъването на Троян ако не е в ръцете на Кмета,на кого ли ще е тогава?Ако ти-горния,който си толкова смел да се хвалиш а и да критикуваш анонимно,да ни наричаш безхаберници,си добре,не значи,че цялостната картина е такава.Не гледай само пред собствения си нос.И не само бизнеса е проблем на Троян.В ръцете на Кмета са други неща с които не се справя достатъчно.

Анонимен каза...

Ако кмета няма нещо общо то е именно с твоя бизнес. Организираш го и го ръководиш ти, който ни нарича безхаберници, а не кмета. Работата на кмета е да организира и ръководи градското стопанство. Ама той не умее. Той въобще не разбра за какво става дума, какво трябва да се прави и как да се прави.За какво е кмет, ако допуска градът му да умира. Както сполучлива се изрази един общински съветник, когото струва ми се не винаги разбирате и още по-рядко оценявате - ковчегът на Троян вече е скован.Явно минко акимов може да претендира, че има основна заслуга за това.Да му благодарим ли?

Анонимен каза...

Ще кажа нещо повече. Вече три години М. Акимов копае гроба на Троян.Призовавам го да хвърли лопатата, да запретне ръкави и все пак да свърши нещо в оставащите месеци от мондата.Да потърси хора, на които може да се опре и които могат да му подскажат много неща, които той не вижда.

Анонимен каза...

Имам чувството,че всички тези обсъждания ги правят едни и същи/няколко/човека.
Този със стихотворенията и поясненията след тях може да се срещне в обсъждането на всяка статия/за затварянето на училищата ,също/.Поне да ги пише по-кратки.
Относно ролята на кмета за бизнеса - аз имам два гаража,един до друг,не са на главната улица,даже не са на оживена улица.Единия го ползвам като гараж-данъка му е 35лв.годишно,другия бил търговско помещение и данъка му е 288лв,освен това ми искат и патент - 210лв....е как да ги изкарам/и осигуровки и заплата и ток и др.

Анонимен каза...

Браво на вас! За пореден път показахте колко не ви "пука" за троянци! Дадохте стадиона на варненска фирма, а шадравана на плевенска!!! Т

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |