VW-маниаци даряват за „Къщата на игрите” в Дълбок дол

* Петата дарителска инициатива „По-добри в един различен ден” на Националния клуб на привържениците на „Фолксваген” (България) ще се проведе в събота, 19 юни * Автомобилната колона ще пристигне около 11:00 ч., два часа по-късно заминава за Дебнево

НАЦИОНАЛНИЯТ КЛУБ НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА „ФОЛКСВАГЕН”*** в България на 19 юни (събота) ще гостува на Дома за социална интеграция и рехабилитация на деца с физически увреждания в с. Дълбок дол, Троянско. „Къщата на игрите”, както е известно социалното заведение, ще е обект на петата поредна дарителска инициатива „По-добри в един различен ден”, организирана от сдружените почитатели на прочутата немска марка. При предишните дарителски акции клубът - съвместно с подкрепяния от него пилот Любомир Семерджиев (клас Е3 на Националния планински шампионат), неговия отбор и щедри почитатели на марката от страната и чужбина – подпомогнаха други социални домове у нас. Планирано е автомобилната колона да пристигне в Дълбок дол около 11:00 ч., а дарителската кампания, включваща различни мероприятия, ще продължи около два часа (до 13:00) и накрая събраните средства ще бъдат връчени на „Къщата на игрите”.

ВЕДНАГА СЛЕД ТОВА МАШИНИТЕ ПОТЕГЛЯТ
към друго троянско село – Дебнево, по-точно към местността Лъките край река Видима, където „фолксвагенистите” ще разпънат палатките и ще купонясват до обяд на следващия ден (неделя, 20 юни).

ЗАЩО СДРУЖЕНИТЕ VW-МАНИАЦИ от страната решиха да правят поредния си събор в нашия край (Дебнево)? И как избраха за дарителската си инициатива „Къщата на игрите” в Дълбок дол? С тези въпроси се обърнахме към Петър Петров – един от троянските членове на клуба; пожарникар по професия, но посвещаващ всеки свободен миг на любимото занимание – реновиране и тунинговане на стари автомобили, разбира се само VW. Идеята била на четирима тукашни активисти с членска карта – той, Васо (с най-голям принос), Дани и Тишо. А да убедят колегите си не било трудно, тъй като миналата година група от сдружението тествала местността Лъките и останала предоволна. Логично пък било дарителската инициатива да се насочи към социално заведение в близост, каквото е „Къщата на игрите” в Дълбок дол. Още повече - домът е доказал, че изпълнява качествено социалните си задачи, а неговата основателка и шефка доц. д-р Румяна Кралева винаги е била отворена за подобни инициативи, носещи полза не само в материален план.

Т21


*** "Фолксваген" е създаден от автомобилния гений на австрийския инженер Фердинанд Порше.

*******

Средствата за дарения ще се набират и 
по банковата сметка на клуба:

"Първа инвестиционна банка" АД, клон Витоша - София
IBAN: BG57FINV915010BGN0L2C4
BIC: FINVBGSF

"Клуб на привържениците на Фолксваген в България"

(БУЛСТАТ: 175251409)
Когато внасяте сумата за дома, задължително пишете като основание - дарение за "Къща на игрите", с. Дълбок дол, община Троян

2 коментара:

Бианка Павлова каза...

Искам да приветствам "Клуба на привържениците на Фолксваген в България",за чудесната инициатива.Такова дарение наистина не е за първи път в "Къщата на игрите"Жалко е,че тук в Троян няма дневен център,няма къща на игри и за съжаление,нашите деца не могат да се порадват и да се насладят на това внимание.Не за първи път го споменавам това и вярвам,че на г-н Кмета му е писнало от мен,но пак ще призова да се направи подходящ център и тук,защото за някои хора единствената алтернатива е тук в Троян да има подобен център.Вярвам,че ще има и солидарни хора със чисти сърца да помогнат,а не само защото е модерно/както ми каза наскоро една жена/.Само да има кой да се захване с това.А ще има ли?На този етап ми се струва,че няма да има!
Поздравявам и Петър Петров,Васо,Дани и Тишо и когато отидете там и направите дарението,погледнете децата в очите,така ще се осъзнае най-силно какво добро сте направили.Защото няма нищо по чисто от погледа на едно дете с увреждане,което е далече от всякаква пошлост.Там радоста и признанието е в най-чистата си форма,защото са малко и радостите им и са благодарни за всякаква,дори и най-малката проява на внимание!

Милослава Плачкинова каза...

За повече информация и програма на мероприятието посетете www.vwclub.bg

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |