Без Ветов – по ветовски!

* Този казус ще бъде разрешен от българския съд, защото ветовщината продължава да вилнее и нямаме друг избор

Читателите ни пишат

КОЙ ВСЪЩНОСТ Е ВЕТОВ (бившият шеф на Енергото в Троян – бел. Т21)? Граблива прелетна птица от типа сойки, със здрава голяма човка и клоака на щраус. Прелетяла по нашите земи и в нашия град от ловешкото село Александрово и в продължение на повече от 20 години дерибейства и тормози гражданите като началник на електроснабдяването в гр. Троян. Вместо да заеме в Александрово длъжността магаретар и с голяма сопа да пази селяните от ритане при появата на конска муха под магарешката опашка. Вместо тази достойна за него длъжност той дойде в Троян, за да ни тормози и да дава идиотски вид на града ни. Тук го наричат Проклетов, с основание, заради проблемите, които той създаваше на гражданите при електроснабдяването.

АЗ СЪМ ЕДИН ОТ ПОТЪРПЕВШИТЕ – повече от 15 години той не ни дава ток на вилата в мах. „Длъжковска”, защото не искаме да си изнесем електромера на улицата. А когато му споменах, че имаме нужда от трифазен ток, той скочи разярен с изпъкнали като на подофицерска шапка кокардата, а на устата му изригна едно кълбо пяна като на банатски нерез, гонил с часове разгонена свиня от Балабанското. Трифазният ток той разрешаваше на определени хора, по негов избор. Въобще, трифазният ток по времето на Ветов беше нещо недостъпно и само за избрани хора.

СПОМНЯМ СИ СЛЕДНИЯ СЛУЧАЙ. Беше четвъртък, денят, в който началникът Ветов приема гражданите – от 8:00 до 9:00 часа. Аз реших да направя поредния опит да се сдобия с ток на вилата на синовете ми, но пак неуспешно. Но този път ми кипна и му казах: „Кой си ти бе, неразумний, че приемаш гражданите само от 8:00 до 9:00 часа?!”. Най-големият в града, кметът, приема гражданите цял ден, а този - само един час. Вдигна се голям скандал, всички служители наизлязоха от стаите си и аз му заявих: „Ще бъдеш уволнен за бездушието и арогантното си поведение към клиентите”. След което откъснах всичките му табели за приемен час и ги хвърлих в кошчето за боклук. В различен период от време неговите служители ме поздравяваха за смелостта, която съм проявил към този самозабравил се началник.

НАЙ-ПОСЛЕ ВЕТОВ БЕ УВОЛНЕН, но не за дълго; защото отишъл при Христо Мастиката (тогавашният шеф на СДС – Троян – бел. Т21), приплакал, че е син на легионер и прочие и го върнали на работа, на същата длъжност. Второто му уволнение е факт по време на управлението на НДСВ, но на власт идва Чавдарчето, който е възпитаник и последовател на Ветов. Духът на Ветов продължава да витае във всички стаи на Енергото. Гражданите не получават необходимата услуга и тормозът продължава с нова сила. Само че на мястото на Ветов стои едно 100% негово продължение, наречено Б. Чавдаров.

ЗА ИЗЛЪЧВАНЕТО НА ВЕТОВ да не говорим. То е излъчване на крокодил, който прави последно преглъщане на поредната си жертва, придружено със сълзи, прозяване и щракане на зъби. Чудя се каква е тази орисия на този наш град – всички изроди и негодяи да намират почва за съществуване и реализация тук, в Троян. Случаят с Ветов и ветовщината и още плеяда като тях – каква съдба за всички нас. Срам и позор. Докога ще бъде така – хора, ощетени от природата, да намират работа и се разпореждат и властват, а ние като покорна рая да търпим тяхното господство.

НЯКОЛКО ДУМИ ЗА 15-ГОДИШНАТА БОРБА за ток на вилата ни в мах. „Длъжковска”. Тя приключи, след като Ветов ни прекара да си платим таблото и прикачването, въпреки че това ставаше безплатно за всички други абонати на ел. дружеството?! Сега, в най-ново време – въпрос на дни е да започнем саниране и смяна на дограмата на къщата ни в Троян (на ул. „Христо Ботев”). Искаме да изнесем електромерите на улицата, а разпределителната ел. касета да бъде преместена с няколко метра по посока на дувара, защото там, където е сега, пречи на санирането и на отварянето на дюкянска врата за бизнес.

НО ПОЛОЖЕНИЕТО е както при Ветов. Изнасянето на електромерите – сложна и тромава процедура. Такса от 80 лв. за разглеждане на молбата ни – срок 3 месеца, нови 3 месеца за произнасяне на решението и годината свърши. Ако това не е ветовщина, здраве му кажи. Относно преместването на ел. касетата – може, но за наша сметка, което ще струва 2000 – 3000 лв.; отново несправедливо изискване със сериозно финансово натоварване. Въпреки че те, Ветовци, са лепнали въпросната ел. касета до къщата ни без наше съгласие. Този казус ще бъде разрешен от българския съд, защото ветовщината продължава да вилнее и нямаме друг избор. Но да се надяваме, че ще се появи усмивка и в нашите души и на това троянско проклятие, ветовщината, ще бъде сложен край.

Троян, 10 юни 2010 г.

Иван Христов, потърпевш гражданин


11 коментара:

ARVi каза...

Господин Христов, за Ветов напълно съм съгласен с констатациите Ви. Но на публикуваната снимка, ковека с очилата не е Ветов, а Рачо Рачев, началник на пласмента в бившето Енерго, който лично познавам и ако визирате Рачев, ще си позволя да не се съглася с Вас. Бай Рачо е вече на почти 80 години и не е уволняван от работа а се пенсионира на 61 годишна възраст.
Гена, това да не е административна грешка със снимката. Но на снимката определено не е Ветов. Познавам и него лично.

Пол.... каза...

Ей ARVi,ти си бил тук а аз си мислех,че липсваш днес:).Отправих покана в по долните форуми.

Генадий Маринов, Т21 каза...

До ARVi:

Едно уточнение - като поставите курсора (стрелката) на мишката върху снимките в сайта, излиза съответният надпис към фотографията. На снимката по-горе е потърпевшият гражданин и автор на материала Иван Христов.

С уважение - генадий маринов

ARVi каза...

Благодаря Гена, но приликата с бай Рачо е поразителна и за това се заблудих.

Анонимен каза...

Браво на Вас господа!Страхотна тема!
Чудя се докога ще продължава така.
Всяко мое влизане в Енергото(ЧЕЗ-Троян) ме връща в комунистическите години. Никаква промяна дори и във външния вид. За обслужване няма да говоря,защото там такова няма. Може би само на касите стоят свестни женки.

Анонимен каза...

На касите са много свестни жените,но не и на 2 етаж.А като говорим за шефа от Александрово да кажа,че и една от служителките е от там и тероризира доста години клетите клиенти.На тази така наречена коректор,баща и беше дълги години някакъв началник в енерго-Ловеч,също роден от Александрово,па после докара и дъщеря си тук.Та какво повече да се говори...

Анонимен каза...

Да, ветовщината и комунизмът не са си отшли.Съпругата на Ветов работи в ЧЕЗ Ловеч,и двамата продължават да изнудват хората,като ги принуждават Ветов да им прави проектите,иначе няма да се одобрят същите,и няма да имат ток.Съпругата му работи в отдел,в който проучват и присъединяват нови потребители от община Троян.Властват и изнудват хората, и най-важното - трупат страшно много пари на гърба на абонатите.

Анонимен каза...

Къде е въздесъщия Ай-с-с-с-с,дето е жертва на всички режими и власт имащи?
Защо не е споделил досега,дългогодишния тормоз наложен му от този изрод от Александрово?
Сигурен съм,че за част от почернения мъ живот голяма вина има Ветов!

Анонимен каза...

ИМА ОЩЕ ЕДИН НЕЩАСТНИК КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗТОНИ ОТ ГРАДА- НАСТОЯЩИЯ ГЛАВЕН АРХИТЕКТ БОЯНЧО КРЪСТЕВ-ТОЗИ Е МАЛУУМЕН,ПОВЕЧЕ И ОТ ХЛЕБАРКА.ВЪН ОТ ГРАДА НИ НА ВСИЧКИ ПЪТУВАЩИ ПРИЙОДИ.ТРОЯН ЗА ТРОЯНЦИ.лОВЕЧ ДА СИ ДЪРЖИ БОКЛУЦИТЕ В ГРАДА СИ.

Анонимен каза...

Справедливо е всичко писано за Ветов и съпругата му.Той обаче е дошъл в Троян, за да се скрие от биографията на рода си, която е изцяло свързана с властта преди 9септ 1944г. След 1989г той остава шеф на Енергото защото заявява на местните лидери на СДС "Баща ми беше върл антикомунист".Така че, не свързвайте Ветов с комунизма.Ветов по-скоро е негов компромис.Присъединявам се и към горното мнение за архитекта Кръстев - пълна порнография.

Анонимен каза...

Така и така си говорим за нередности в града - кога най -сетне ще направят една градска тоалетна,че ми омръзна да гледам как разни хора опикават пространството зад Малкия пазар.
За Ветов съм съгласна,браво г-н Христов.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |