Троян на ЕКСПО 2010 в Шанхай?

ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА ДЕНЯ НА БЪЛГАРИЯ на световното изложение ЕКСПО 2010, чийто домакин е 23-милионния китайски мегаполис Шанхай, получиха с рекламните си пакети и последния брой на вестник „Бизнес България” (на български и английски език). Където, наред с други интересни български градове, е представен и Троян – с обширно интервю на кмета Минко Акимов, разказващо за старата занаятчийска слава на града ни, икономическите перспективи, историческите и природни забележителности, добрия туристически потенциал.

ЕКСПО 2010 е посветено на градската среда и има красноречивото мото „Нека градът направи живота ни по-хубав”. В мегафорума - който ще продължи 184 дни (от 1 май до 31 октомври 2010 г.) и се очаква да бъде посетен от 70 милиона души - участват 237 държави и 48 международни организации.

„ЧУДЕСНО Е, ЧЕ ВЕЧЕ НЯКОЛКО ДНИ БЪЛГАРИЯ се споменава в статиите и репортажите на печатните и електронните медии в изключително положителна светлина. Ние имаме какво да предложим на третата икономика в света – като възможност за инвестиции, трансфер на технологии и туризъм и е добре това да достигне до повече хора в Китай", коментира след завръщането си от Шанхай министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. В словото си при откриването на Деня на България Трайков подчерта, че страната ни има богато културно-историческо наследство и уникално красива природа, които привличат посетители от цял свят.

Т21

29 коментара:

Анонимен каза...

От един друг сайт:

"Посетителите на Деня на България на ЕКСПО 2010 в Шанхай са получили в рекламните си пакети последния брой на в. „Бизнес България“, в който е публикувано интервю с областния управител на Ловеч Николай Нанков, съобщи Елка Баръмова...."

Последно, култувото интервю просляващо Троян пред братския Китайски народ с кого е било?

Генадий Маринов, Т21 каза...

До горния коментатор:

Нещата са прости. Във въпросното издание "Бизнес България" (част от издателската група на Любен Дилов-син, неин е и в-к "Новинар") има интервю и с областния управител Николай Нанков, и с троянския кмет Минко Акимов; има, разбира се, и много други материали. Нас ни интересуваше единствено "троянската връзка" и логично акцентът бе върху интервюто на кмета на Троян.

С уважение: Генадий Маринов,гл.ред. на Т21

Анонимен каза...

Уважаеми форумци,
изказването ми няма да касае целия китайски народ, затова предварително моля да ме извините, че пускам предложението си под тази статия. Извинявам се също и за забавянето поради други мои ангажименти.
Преди време ви обещах да проуча възможностите за създаване на гражданско обединение за извеждане на Троян от летаргията /цитирам по памет г-н Генковски/. Имам вече необходимата ми информация. Поради факта, че е доста дълга за разясняване, както и заради вероятността да имате въпроси по темата ви предлагам на 30 юни /сряда/ от 18 часа в бар "Зулу" да направим първата среща. Каня всички троянци, които искат да направят нещо за нашия град, да дадат идея, да помогнат кой с каквото може. Ще ви бъда благодарна, ако все пак споделите мненията си по тази инициатива, за да мога да направя организацията. Предвиждам да не се допускат случайни клиенти в това заведение примерно за час и половина, затова ако не приемате, да не правя организацията.
Благодаря ви предварително,
Валя Букарева

Анонимен каза...

Ето че имало в Троян човек който освен да плюе и пише безмислиции ,предлага конкретни действия!
Подкрепям г-жа Букарева и призовавам както и тя всички които им пука за Троян и искат промяна да дойдат и да кажат своите идеи!

Анонимен каза...

Counsel каза: аз съм "за". Бройте ме за срещата.

Анонимен каза...

Браво Валя! Най-после нещо конкретно.Идвам. Надявам се и други да потвърдят участието си.Има какво да си кажем и още по-важно - какво да решим.Само, че до колкото знам по това време в Троян ще бъде Петко Бочаров. Не бива двете срещи да съвпадат по време.Проверете!

Полендачката каза...

Поздравления Валя/извинявай,че се обръщам с малкото ти име,но те чувстваме близка тук/ и да аз ще присъствам.Ако стане нещо и се отложи за друга дата за мен е без значение,мога да се съобразя.

Анонимен каза...

Форумци,
грешката е моя, не съобразих датата с посещението на Петко Бочаров. Тъй като срещата с него е на 30 юни от 18,30 часа, моля споделете дали датата 1 юли със същия час и място ви устройват. Няма проблем да ме наричате с малкото ми име, благодаря за отзивите ви.
Пожелавам да имате една прекрасна вечер.
Валя

Анонимен каза...

Фен
поздравления за инициативността на валя. споменавайте и го на други места из "форума", че тук може и да се пропусне:) не всеки се вълнува от китайските изложения :)

Пол..... каза...

Аз съм за 01.07.от 18,00ч.,ако остава тази дата моля всички които искат да дойдат да кажат.

Анонимен каза...

Да на 01.07. от 18,30ч. става. Но в "ЗУЛУ" по това време предполагам ще има доста външни хора.

Младежа

Анонимен каза...

До младежа...

Виж в последната част от съобщението г-жа Букарева казва че ще има задачата да осигури нужното пространство в уречения час в заведението.
В Зулу са обиграни ,защото неведнъж са правили презентации и разни бизнес срещи в затворен кръг,така че няма проблем.

Генадий Маринов, Т21 каза...

Любопитна гражданска инициатива - поздравления за г-жа Букарева! Благодаря за поканата към мен и към Админа Стоян Борджуков. Там съм - 1 юли, четвъртък, 18:30 ч., "Зулу".

С уважение: Генадий Маринов

Анонимен каза...

Ето едно конкретно предложение от един човек,и всички се изпокриха като мишоци.
Явно на нас троянците силата ни е да обиждаме и хулим,но когато се появи насреща човек готов да скочи в боя за всеобщото благо и се покриваме...
Туй сме ние,поганци и гяури,такива сме и такива ще си мрем!

Браво на Валя Букарева!

Георги Петков

Полендачката каза...

Г-н Георги Петков,ние ще сме там,не сме се покрили.Но ако някой не посмее,аз ще го разбера,няма да се подигравам.Но все пак искам да ви кажа,че тук във форумите,но беше доста по назад някои получихме закани.Мен не ме е страх определено,но някои може все още да не искат да се разкрият.Вие също заповядайте!

Анонимен каза...

Какви заплахи,от кого и кога?

Анонимен каза...

Напоследък се носи сериозно изречението че миньо всячески се опитва да разбере кои са му опонентите и да се саморазправи с тях!
Дали ще позволим наред с некадърността му с която ДОСЪСИПВА Троян,започнато от Енкин преди него,да наложи комунистическо-полицейския модел на терор над хората?
Ние жителите на този град,ще допуснем ли този простак заедно с приближените му да продължават да безчинстват или ще се вдигнем и ще му покажем че никой не е по-голям от хората?
Ще кажем ли "да" на Валя Букарева и ще бъдем ли с нея редом в начинието и за събуждане на Троян от обзелата го апатия?
Ще прилвечем ли и други като нас в каузата,ще кажем ли на останалите че за да има промяна ние трябва да я направим ,а не да чакаме някой от космоса да се спусне?
Пишете,искам мнението Ви,не искам да се плюем един друг,защото битката е за нас,за бъдещето ни,за нашите деца и тяхното бъдеще!

А.Т.М.

Пол..... каза...

До А.Т.М.-не знам дали Кмета всячески се опитва да рабере кои са му опонентите му,но аз лично не се притеснявам.Валя Букарева също,тя застава с името си.Ще се съберем повечето,който иска разбира се,защото първо трябва да се обсъди сдружението.Струва ми се,че ще има доста законови,финансови трудности.Няма да сваляме власт,ще отстояваме задружна гражданска позиция!
Ще помагаме!Ти А.Т.М. също ела!

Анонимен каза...

Аз пък изобщо не се притеснявам и ще дойда. Малко ми е неудобно(имайки впредвид възраста ми) да ви обяснявам в какви абсурдни времена продължаваме да живеем. За разчистване на опоненти и за правене на мръсотии от "някои лица". Това е факт и няма да коментирам. По запознатите са в час с нещата.

Младежа

Анонимен каза...

Понеже все още нямам клип от днешната сесия на ОС-Троян вярно ли е, че закриването на първите отделения в болницата вече е факт??? И защо г-н кмета не прочете какво му напомням постоянно. А именно:
1. Въпреки, че Ловеч е областен център(1500 държ.служители на сладки раб.места) в момента в него живеят не повече от 17-18хил. души.
2. В Троян живеят 23-24хил. и то ако приемем,че 2500-3000 са в чужбина и не ги считаме в сметката.
3. Троянската болница е модерна спрямо Ловешката развалина пък и е заета с обслужването на още една Община Априлци.
4. ГЕРБ са на власт, Акимов е от ГЕРБ а кмета на Ловеч е от БСП. Не е ли редно малко повечко да се помага на нашия град.
Нека припомня,че освен фабрика за коли и завод за мед.техника край Ловеч ще се изгражда и ветроенергиен парк с над 90 високоплатени работни места и насочването на инвеститори към Ловеч продължава. Въпреки че фламингите нямат нашия потенциал, опит в производство и т.н.
КМЕТЕ СЪБУДИ СЕ!!!!!!!!

Младежа

Анонимен каза...

Здравей младежо,
не е вярно, че в МБАЛ - Троян ще се закриват отделения. НА днешната сесия на Общинския съвет се направи предложение от Кмета на Общината да се подкрепи становището на общината да не се затварят отделенията. Общ.къветници се обединиха всички и това се случи. ДАдоха своята благословия и подкрепиха становището на общината. д-р БАмбов също имаше и то много добро изказване в защита на болницата. Утре в троян на посещение ще бъде министърката на здравеопазването, но ако гледахте тази вечер новините сте видяли, колко е арогантна и нагла. Ако е решила да ликвидира ще го направи.
Антония Николова
ж.к. Лъгът

Полендачката каза...

Съжалявам,но наскоро говорих с човек,който работи и е много вещ в сферата на здравеопазването.Думите за министърката са верни,че е арогантна,нагла и особенно злобна.Няма никаква надежда-ако е решила ще я закрие.Това се започна да се подготвя от доста време.Доказателство е орязването на бюджета на болницата ни за сметка на Ловешката...Не мисля,че Кмета ще може да се пребори АКО тя е решила в наш ущърб!Мисля,че е момент за това всички ние да стискаме палци!

Анонимен каза...

А тук вече не съм съгласен. Той е кмет от ГЕРБ и ако има желание и го уважават друшките му от София няма как да не се съобразят с него.
Значи троянската болница да я закрият, а в Тетевен където са останали 6000 души и в Луковит дето са под 9000 да не ги и пипат. Разбира се че и те са хора и ако зависи от мен трябва да спасят и техните болници, но все пак Троян преди всичко!!! Пък и има разни турско-догански псевдоградчета с население под това в село Орешак, където има мега болници. Какво правим с тях???

Младежа

Пол...... каза...

Ами тук иде реч за лобито на Станка Лалева- Шайлекова.Да видим каква ще я свърши.Бабките и дедковците си я обичат,че им раздаваше лекарства.Айде да видим как ще лобира са предишната и месторабота!!!

Анонимен каза...

Уважаеми форумци,

Във връзка с искането за промяна и преструктуриране на лечебните заведения на територията на Община Троян от Министъра на здравеопазването, ръководството на общината категорично застава зад своето становище, което на 21.06.2010 г. изразихме пред Областната комисия за изготвяне на областна здравна карта, а именно запазване на структурата на "МБАЛ – Троян" ЕООД. Категорично заявявам, че Община Троян е решена да се включи активно в процеса на преструктуриране на здравната система и създаване на Здравна карта, но считам, че е престъпление към общността налични, икономически ефективни структури, оборудвани с модерна апаратура, в които работят високо квалифицирани специалисти да бъдат преструктурирани по този механичен начин на база необосновани критерии.
На заседание на Общински съвет – Троян на 24.06.2010 г. общинските съветници взеха единодушно решение и подкрепиха моето искане към Министъра на здравеопазването да не бъдат закривани отделенията по Акушерство и гинекология и Ортопедия и травматология към Многопрофилната болница.
Днес 25.06.2010 г. на посещение в Троян ще бъде Министъра на здравеопазването д-р Ана – Мария Борисова. На тази среща, която ще се проведе в „МБАЛ – Троян” ЕООД очаквам разбиране от страна на Министъра и преразглеждане на критериите за преструктуриране на болничните заведения, а от там и запазване на всички отделения в общинската болница.
След срещата ще бъдете информирани за резултатите от проведения разговор.
МИНКО АКИМОВ
Кмет на Община Троян

Полендачката каза...

Г-н Акимов,лично поднасям към Вас благодарностите си за това,че ни обърнахте внимание и своевременно ни известихте за намерението си да се борите за запазване отделенията на болницата.Стискам Ви палци,борете се,отстоявайте позициите на града ни със зъби и нокти и така да спечелите безрезервно уважението ни!!!

ARVi каза...

Младежа, от къде ги изкара 1500 души държавни служители в Ловеч, бе момко млади.
Не защитавам Ловеч, но това за което бленуваш, просто няма как да стане. Троян няма нужната база за да стане това, което искаш. А кавато е тромава дърхавната машина, как мислиш, че ще се задейства. Знаеш ли колко документи и каво завъртане и каква какафония в тази криза ще стане. Е това няма да e така лесно, само дето не ти го казвам направо, че няма да стане. То в Троян, като гледам сега напоследък "бъка" от хора. Нали и от тук всичко читаво избяга.
Герб на какво основание да лансира нашата община. Инвестициите в Ловеч, доколкото знам са частни и нямат нищо общо с общината. Само терените на които ще се строят са или бяха общински, не знам точно какво е станало.
Те "фламингите" потенциала ни може да нямат, но едно време ни пребориха за окръга, сега, може и малко, но са по-напред от нас. Нека си признаемм очевидното.
Това мое твърдение го доказва, това, че кмета им е от нашия край. Ако направиш една справка ще видиш, че достатъчно усърдно им служим, чрез много нашенци там, началници , директори и какви ли не още във фирми и институции. Сега се сетих. За общинската пътна мрежа, инвестициите, екологията и инфраструктурата на града им, отговаря пак троянец. Не желая да ти изброявам всичките които знам.
Така, че общо казано съм "ЗА", но нека сме обективни.
Иначе е похвално твоето дръзновение.

билгиец каза...

ARVi,вярваш ли си, че фламингите "може и малко, но са по-напред от нас". Аз пък мисля, че за последните 10-15 години пустите му фламинги ни избягаха много напред и продължават да ни бягат. Пример: влизаш в Ловеч - град, или поне прилича на град, влизаш в Троян - село и все по село става. Или може би само тъй ми се струва?! Някой ще каже: чуждата кокошка - патка. Може ловешката патка да не е патка, ама троянската кокошка яко е проскубана, факт.

ARVi каза...

До бил......
За най-голямо наше съжаление, си прав, колкото и да не ни се иска да е така.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |