Първият голям турнир по джудо в Троян

* Николай Матев: „Това беше наша стара мечта” * Световната шампионка Снежка Василева връчи на треньора специален плакет * Възпитаниците на „Чавдар” доказаха, че с Троян трябва да се съобразяват всички

ИСТИНСКИ ПРАЗНИК – мащабен, отлично организиран, даващ самочувствие! Това е справедливата оценка за първия по рода си турнир по джудо, организиран от клуба по джудо и самбо „Чавдар” (Троян). Домакин на проявата, състояла се в събота и неделя (29-30 май), бе троянската спортна зала „Чавдар”, а схватките направиха прощапулника на новото татами (специална настилка), закупено по спечелен проект към Министерството на спорта и с финансовата подкрепа на Община Троян и фирма „Калинел” ЕООД.

„ТОВА БЕ НАША СТАРА МЕЧТА. Надявам се по този начин да привлечем вниманието към нашия спорт, а ако успеем да запалим още троянски деца по джудото, значи сме си свършили работата”, коментира пред Т21 в навечерието на турнира треньорът и мениджър на клуба Николай Матев, който е в основата и на тази, и на всички останали прояви, свързани с джудото и самбото в нашия град. Г-н Матев сподели, че идеята е турнирът да стане традиционен и да се провежда в рамките
на Празника на Троян (Петковден, 14
октомври). Треньорът, дал на Троян първата световна шампионка (Снежина Василева, самбо), не пропусна да спомене помагачите, без които, още повече в сегашния период на криза, мечтата не би станала реалност – Община Троян (предоставила базата си в Орешак за безплатна нощувка на състезатели и треньори плюс много други неща), „Винпром Троян” АД, Кабелна ТВ „Оптиспринт”, Бар-клуб „Riverside”, семейство Калистерски, чийто двама сина тренират джудо в „Чавдар”, „Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД, „Пепси”, „Девин”, „Куинс” и др.

ОБЩО 15 КЛУБА ОТ СТРАНАТА изпратиха свои отбори за турнира в Троян; в двете възрастови групи – момчета и момичета (родени 1999/2000 г.) и юноши и девойки младша възраст (родени 1997/1998 г.). И, по мнението на специалисти, схватките бяха на много добро ниво, като възпитаниците на „Чавдар” доказаха, че с Троян, макар да е сравнително по-нов център на джудото, трябва да се съобразяват всички (разбира се, тук нямаме възможност да посочим всички призьори – бел. Т21).

МНОГО НЕЩА ОТ ТОЗИ ПЪРВИ голям домакински турнир по джудо в Троян ще се помнят. И със сигурност едно от тях е изключително атрактивното откриване, на което присъства и цялото общинско ръководство начело с кмета Минко Акимов и председателя на Общинския съвет инж. Ангел Балев, представители на националната федерация, треньори и спортни деятели, бивши и настоящи спортисти, спонсори. Откриването започна с демонстрации на татамито – както чисто спортни (от начинаещи до елитни състезатели), така и приложни (няколко от изявените майстори на „Чавдар” показаха, че наученото в залата може успешно да се прилага и в борбата срещу „лошите” на улицата). 

ПОСЛЕДВАХА МНОЖЕСТВО ПОЗДРАВЛЕНИЯ, в центъра на които разбира се бе най-важният човек – Николай Матев. Той бе награден от федерацията, получи множество похвали от колеги и приятели от цялата страна, а специален плакет от името на неговите възпитаници му връчи световната шампионка Снежка Василева. От своя страна г-н Матев подчерта заслугите на всички, помагали и помагащи на джудото и самбото в Троян – кметът Акимов, специалистът по спорта в общинската администрация Кольо Стоименов, д-р Красимир Гунешки, редица местни спомоществователи… Треньорът, направил джудото и самбото едни от най-троянските спортове, не пропусна да благодари и на своя севлиевски учител в треньорския „занаят”.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |