Светкавично спипаха крадец на „жица” от мрежата на „Виваком”

* 44-годишният М.А. от Борима копал като багер в местността Кьосе борун, за да изрови 10 м брониран кабел

ЕКИП НА РУ НА МВР – ТРОЯН скоростно разкри наглеца, изровил от земята и отмъкнал 10 метра 48-чифтов брониран кабел от телекомуникационната мрежа на „Виваком” (БТК) в местността Кьосе борун в землището на с. Борима. Крадецът е местен – 44-годишният М.А. от Борима.

ПРЕКЪСВАНЕТО НА КАБЕЛА БИЛО РЕГИСТРИРАНО
от електронната система за охрана на фирмата, след което веднага бил подаден сигнал в полицията (16:00 ч., 2 май). При обход в посочения район полицаите бързо се натъкнали на точното място на авантата – за да измъкне ценната „жица”, апашът прокопал цели пет изкопа. Срещу М.А. е образувано досъдебно производство.

П.П. Цената на цветните метали напоследък скочи, което допълнително активизира ромските банди и соловите „играчи”, бастисващи наред кабелите от електропреносната и всякакви други мрежи в района. Но няколкото случая напоследък на скоростни и ефективни действия на троянските полицаи срещу този род престъпления буди надежда.

Т21

1 Коментара:

Анонимен каза...

Че то това тема ли е та да го коментираме. Това е ежедневие. Да има осъден ефективно някой мангал за кражба, а? Някой пък да е потърсил отговорност от изкупвателните пунктове, а?
EM/SI

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |