Крадлив чобанин разпродава чуждо стадо в с. Терзийско

* От септември миналата година до днес 37-годишният К.Л.Й. изтъргувал за собствена сметка 100-тина от поверените му овчици

На 1 април в Районното управление (РУ) на МВР – Троян постъпил сигнал, че от овчарник в местността Коман в землището на с. Терзийско (община Троян) е отмъкнат фургон, тип „Военен”. След незабавни оперативно-издирвателни действия авантаджията бил разкрит; оказало се, че това е самият овчар - 37-годишният троянец К.Л.Й. Впоследствие се установило, че за времето от м. септември миналата година до настоящия момент крадливият чобанин е присвоил и продал за собствена сметка около 100 овце от повереното му стадо. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 206 от НК, предвиждащ за подобно деяние до 3 години лишаване от свобода.

Т21

4 коментара:

Анонимен каза...

Е те този го осъдиха. Щом са едно фургонче и 100 овчици ще влезне на топло. Ако беше отмъкнал 1000 фургончета и 1000000 овчици, то той според мен по никакъв повод няма да влезне на топло, поради едни други причини. Всички се сещат кои са причините, но аз не ги казвам, да не вземат да се обидят някои господа, че да се самосезират и да вземат да ме осъдят на глоба за обида или клевета. Малко е отмъкнал, няма да му стигнат паричките, но има светлина в тунела, като излезе да се научи да краде мащабно-това е спасението му и има върху какво да мисли докато търка нара.
EM/SI

Анонимен каза...

А дали чорбаджията му е плащал за гледането на животинките, ако не е естествено, че ще ги продава, няма да ходи гладен я.

Анонимен каза...

Естествено че не му е плащал редовно и овчаря се е самофинансирал. Милите овчици-попаднали са на пишман търговец.

Анонимен каза...

Това е чиста пазарна икономик. Търсене и предлагане. Какво като не са негови овцете? Важното е да върви алъшверишът.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |