НАЙ-ПОСЛЕ: закърпиха завоите при „Хемус” и ВиК!!!

* Работата я свърши троянското „БКС” ЕООД * „Ловчалиите асфалтираха лесната част, най-трудното го оставиха за нас – напишете го това” 
* Естествено и ежедневно, ама не и в България, още по не в Троян…

ДЪЛГООЧАКВАНИЯТ КЪРПЕЖ на дупките по два пътни участъка в Троян, които с думи трудно могат да се опишат („става с виждане”, както казват старите троянци), вече е факт. Кърпи ги не ловешката фирма „Пътстрой” АД, спечелила търга за уличната рехабилитация в Троян, а подизпълнител – троянското общинско дружество „БКС” ЕООД, което е свикнало да обира всички „луфтове” в подобни случаи. „Ловчалиите асфалтираха лесната част, най-трудното го оставиха за нас – напишете го това”, коментираха пред Т21 работници от БКС; но в казаното нямаше сръдня, а по-скоро жажда за справедливост – да се знае кой, какво точно и как го върши.

И НЯКОЛКО ДУМИ ЗА СПОМЕНАТИТЕ ДВА УЧАСТЪКА, съсипали десетки автомобили, скъсали километри шофьорски и други нерви и предизвикали множество ПТП-та, едно завършило със смъртта на млада жена и детето й.

ОБХОДНИЯТ ПЪТ ПОКРАЙ „ЛЕСОПЛАСТ”
, Рико Стил”, „Винпром” и „Хемус” е единият от споменатите участъци. От „Пътстрой” АД (Ловеч) закърпиха дупките в правата отсечка (дано кърпежът им не е като злополучния опит по ул. "Димитър Икономов” в края на м. февруари, който влезе в рубриката „Бай Ганьо европеец” на бТВ и ни направи за смях пред цяла България – бел. Т21); запълнена бе и дупката, причинила трагичната катастрофа на 19 февруари т.г. Най-невралгичната част обаче – колосалните дупки на завоя при фирма „Хемус”, където имаше и една яма с дължина 3-4 метра и дълбочина поне 20-30 см – се падна на „БКС” ЕООД и във вторник (20 април) те оправиха нещата. Изрязаха, изчистиха, подсушиха и асфалтираха. И вече обходният път от разклона при „Лесопласт” към Орешак и Троян и в обратна посока към Ловеч е с нормална проходимост (нормална по нашенски - да не помислите, че говорим за европейско ниво; а на кръстовището, където се прави връзката с пътя Троян - Орешак, нещата продължават да са плачевни и разкопаното след неотдавнашния ВиК ремонт тъй си и стои - бел. Т21).

ДРУГИЯТ УЧАСТЪК е преди, след и на самия печално известен завой до офиса на „ВиК – Стенето” ЕООД по ул. „Христо Ботев”. Цяло чудо е как на това натоварено място, където от месеци движението се бе обърнало на автомобилен слалом с препятствия, не стана някоя жестока катастрофа (нежестоките бяха не една или две). И тук работата я свършиха хората на „БКС” ЕООД – асфалтирането бе в петък (23 април).

ПРИВЕТСТВАМЕ СЛУЧИЛОТО СЕ! Нищо, че не е нормално да се радваш и ръкопляскаш на най-естественото и ежедневно нещо, за което при това си платил предварително (пътен данък) – градски улици без дупки. Естествено и ежедневно, ама не и в България, още по не в Троян…

Т21

* Снимките са от кърпежа на печално известния завой до офиса на "ВиК - Стенето" ЕООД по ул. "Христо Ботев", 23 април 2010 г.

5 коментара:

Анонимен каза...

Браво на тях.Това е добра новина.Все така да продължават да творят, докато изчезне и най малкта копка

Анонимен каза...

Аз на кърпежи не вярвам. Може ли път, който е със видими тотални щети да се кърпи? Да знам какво ще ми отговорите, може. Е, та и аз виждам, че може. Ама когато на една фанела й липсват ръкавите пука ли ни, че е закърпено деколтето? Иначе, тея дупки одавна не са просто дупки.

Анонимен каза...

Доста добре го каза!!! ама все пак е нещо!!! Ако някой асфалтира двете ни улици които имаме ще се радвам да го доживея (а все пак съм на 22г.:)) ама няма да стане

Анонимен каза...

Нека това е поука за Кмета на общината за да осъзнае, че не може да спестяваш от текущия ремонт на улици.Да накара служителите си да му изготвят количествена сметка за текущ ремонт на улици за през мандата му и да го отстоява пред ОС при гласуване на бюджета. Нарочно не намесвам перото основен ремонт на улици-това е друго.Нека го осъзнаят и господата общински съветници, но за разлика от Кмета който е длъжен(той е стопанина на града ни), на тях трябва да се доказва и обяснява. Това направи предишния кмет , уличната мрежа не се потдържаше и положението рязко се влоши през тази зима. Сега са нужни огромни средства за да се излезе от окаяното положение.
ЕМ/SI

Анонимен каза...

А Орешака?Там не е ли Троян?Те и софиянци така мислят по отношение на "провинцията",нали.Ама щом ви дойдат гости,не ги водите на Пазара,а на Манастира,в Странноприемницата,в Богомиловата механа,в Добруджанска среща.А главната на Орешак е като главната на Дрезден след бомбардировките 45-та година.Ало,общинските съветници,кмета-засрамете се,бе!Щото има една арабска пословица-щом като яздиш магарето-ще му душкаш и пръднята!А на орешашкия кмет-наш Ицо,му отпуснете малко пари за хавлиен пешкир-да си бърше потта,че ако простине-втасахме я........Ай сиктир!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |