ЧЕТИВО ЗА УИКЕНДА: „Я да видим кой тук не си е пил хапчетата?”

* Днес в градчето Т. един Малечко Палечко се прави на великан
* Даже кмет искаше да става - не веднъж, на няколко пъти, и сигурно още иска...

ИМАЛО ЕДНО малко градче. Казвало се Т. Някога, преди много-много години, в него живеели и великани. После дошла голямата червена П. и ги разгонила. Днес в градчето Т. великани няма. Което не е толкова страшно - времето, като цяло, не е великанско. Ама лошото на такова невеликанско време е, че дребосъците почват да се правят на великани. И щеше да е голям майтап, ако (понякога) не бе доста тъжно.

ДНЕС В ГРАДЧЕТО Т.
живее един Малечко Палечко (да не се бърка с едноименния симпатяга от приказките – бел. Г.М.). Който най обича да се прави на великан, даже има двама-трима, дето му се връзват. Нищо лошо, ще кажат някои, малко майтап не е излишен. И си е точно тъй. Ама от сеирджилъка се роди и един не съвсем смешен резултат – Малечко Палечко все повече си вярваше (че е великан).

ТЕ МУ СЕ СМЕЯТ, дребосъкът си вярва. Те още повече му се смеят, той още повече си вярва. Даже кмет искаше да става – не веднъж, на няколко пъти, и сигурно още иска; че и за депутат се гласеше. И успя, наполовина – стана местен депутат. Е, нищо лошо – в малко градче и в невеликанско време що пък Малечко Палечко да не стане местен депутат. Нищо лошо, нищо лошо, но работата е там, че дребосъкът тъй се развилня, тъй се разпищоли, тъй почна да си вярва и големее (великанее)…

И ДРУГИТЕ, вместо да му опънат ушите, почнаха да му се умилкват и да го галят по немирната главица – та дано се усмири. Кой знае, може би искаха с добрата, ама не е изключено Малечко Палечко да ги плашеше с нещо, кой знае… Двама само се намериха да му кажат истината в очите (г-н К.К. и г-жа М.Ш.) – но кой ти слуша. Малечковщината тържествуваше в градчето Т.

НО НАСКОРО ЕДИН ЧОВЕК С ШАПКА предложи на местния парламент: „Да влезе психиатърът!”. На последната сесия пък мъж с бяла престилка почука на вратата и рече: „Я да видим кой тук не си е пил хапчетата?”.

Генадий Маринов

П.П. Всяка прилика с действителни лица и събития е напълно (не)случайна.

22 коментара:

Анонимен каза...

фен
Поздравления за приказката.. от тези толкова абсурдни приказки, че чак да ти се дореве когато се присетиш че живееш в нея.. "Малечковщината тържествуваше в градчето Т.", това е истината за троян.. мънички душички, дребни, късогледи са повечето от тези мастити местни "великанчета".. да ги изброяваме няма нужда, като се започне от кмета, мине се през повечето общински съветници.. дребни местни хитреци, които тихомълком си присвояват каквото е останало от троян.. как няма да галят по главицата лудия пеевски, той е димката, под чиято димна завеса необезспокоявани разпределят баницата. Дали пеевски си дава сметка колко ги олеснява.. едва ли .. пир по време на пеевската лудост, това ще остане в историята за този четиригодишен общиски мандат.. абсурд, от които някои плачат, а други доволно потриват ръце.. но нищо де, света познава и по трагични истории, германците така преди време дадоха цялата властна един друг луд..

Анонимен каза...

TAZI GOSPOJA NE6TO I IMA S TIA KY4ETA....AMAN OT TAKIVA MASTII.DANO PO SKORO SVAR6AT PO YLICITE.

Анонимен каза...

и като говорим за абсурди да поздравим за абсурдното включване втория коментиращ.. но комент дет се вика :))))))))))))))))))))

Анонимен каза...

Много точен и истински е първия коментар

Анонимен каза...

Браво на автора (Г.М.) за материала!
Бих си позволил да вметна,че Малечко джавка точно колкото му изнася,дори напоследък се изгуби както и армията му от форум бойци.
Лошо няма,целта оправава средствата!
Ще стане кмет,ще сложи негови хора където трябва за да се порадват и те като властимащи.
Едно се чудя,тогава с кого ще се оправдава че не е успял да реализира мега проектите за мегаинвеститори в малкия град Т.?

Анонимен каза...

фен
еее, от къде тоз черен хумор:)).. пеевски кмет. няма кой да го избере. и сега е в общинския съвет не защото троянци са гласували за него, а защото се увличат по плитките приказки на сидеров. има хора гласували за атака /познавам много такива/, но не знаят кой е пеевски, и че него са вкарали в общински съвет. Но това е валидно и за другите де.. май само воеводите имат по добра местна визия от националната на вмро..

Анонимен каза...

В крайна сметка е факт, че от толкова партии в Общинския съвет, само Пеевски е в опозиция. Прав или крив, като цяло не ги виждам да му отговарят адекватно, или да правят нещо, което да усети и обикновения гражданин, който не го вълнува толкова политиката, но иска да живее по-добре. Аз се съмнявам, че може да дойде на власт адекватен Общински съвет в близките 20 години. То ние нямаме адекватно мислещи хора вече, та какво остава да ги съберем на едно място и да мислят заедно, а не да се надскачат. Пеевски по много въпроси има право и на място ги критикува, той и затова може би е крив, защото забелязва какво става. Не съм убеден, че даже да стане кмет, няма да копира сегашните управляващи, защото все пак сме забелязали, че докато ги избираме всички са много убедителни и обещаващи, пък после мъгла.
Независимо дали съм прав или точно обратното, от това джавкане по този нашенски начин сред общинарите и журналистите пак ще го отнесе народа..... да живее изкривената форма на демокрация и пазарна икономика!!!

Анонимен каза...

И между другото интересна журналистика. Много информираща статия е как един журналист отправя лични нападки към член на ОбС Троян. Вярно луд е този, който се изправя пред всички да си каже различното мнение. Но дали Пеевски е луд или не, дали говори с право или се самозаблуждава е все едно за мене и за хората. Нас ни интересува да видим положителни последствия от управлението на града! Искаме да видим чист град, с добри пътища, с нормални данъци, с нормални цени в магазините, с хубави паркове, действащи спортни площадки, с действащи предприятия, за да има работа за хората и да са доволни от живота си тука, с някакви културни дейности, за да има къде да прати човек децата си след училище и прочие. Ако някой ми излезе с оправданието, че няма пари, криза е, от правителството зависят много неща, "ние сме с вързани ръце", тогава да го разпускаме този Общински съвет, така и така няма файда от него и да си берем теглото!
К'вото управлението на града, такава и журналистиката му, такъв и народа му, изобщо що се пеним тука не знам!?

Анонимен каза...

не се пени де...

Анонимен каза...

фен
мм даа, много интересен пост по горе.. или както го е казала поговорката "хем сърби, хем боли". сега да се поясня, как така няма значение дали е прав или не пеевски, дали говорел право или не, и на всичкото отгоре все пак трябва да имаме уреден град с работа и чистота и подобните хубавини.. е как драги да стане това.. "лозето не ще молитва, иска мотика". разкажи ни колко полезни дела свърши твоя общински съветник пеевски. хайде, ще го оценим по делата, то по приказките вече сме го освидетелствали :)

Анонимен каза...

Доколкото знам пък и виждам от сесиите на ОБС Илиян Пеевски е единствената опозиция. "Журналиста" НЕ САМО ЧЕ НЕ МУ ДАВА ДА ИЗКАЖЕ ПОЗИЦИЯТА СИ ВЪВ ВЕСТНИКА, НО И ПОСТОЯННО ГО НАПАДА. Това е недопостимо за един журналист. Това се случва постоянно и явно има причини. Това го няма никъде по света.

Анонимен каза...

фен
хахахха, на колко ракий гледаш сесиите на общинки съвет :)) не казвай де, твоето
"доколкото знам" е достатъчно

Анонимен каза...

Kak e възможно да се споменава г-жа М.Ш. като някакъв капацитет по обществени въпроси?И в този ред на мисли искам да споделя мнение,че на г-н Г.М. журналистическата съвест май не е толкова будна!!!По-скоро е шуро-баджанашка!!!

Анонимен каза...

Хахахахахахах Аз не пия. Колко пари взехте за да изливате тази помия срещу Пеевски, вместо да напишите нещо срещу хората, които са напът да видят сметката на града ни. Да припомня на всички лумпени като теб че град Троян само до преди 15години беше почти 30 000(29560) души, преди две години беше 24500 , сега сме не повече от 18 000. Но тези данни се крият от вашите господари и от такива като вас. Моята прогноза е че до две-три години ако се продължава в същия дух тук ще има не повече от 13-14 000. Нека не забравяме че догодина има местни избори и в града ще бъдат докарани още около 500-600 мангала за да се избере пак съответния "свой" човек. Така че от тези 13-14 000 души повечето ще са пенсионери, цигани и лош човешки материал като теб.

Анонимен каза...

Бе какъв журналист е този Маринов. Той е певец на посткомунизма в Троян за всички времена.

Анонимен каза...

фен
ухаа, клакьорките на илиянчо са на терена..
а сега по сериозно.. да и аз искам в троян всичко да е ок, но с пазни приказки това няма да стане. за съжаление пеевски само помага за това разграбване на троян и успешно, чрез популисткото си говорене, заглушава всеки опит за конструктивни решения. Жалко е, че с лесни приказки като "всички са маскари и поскумунистически ...едикакви си" пеевски и клакьорките му си представят случването на промяната. Няма как да стане това.. празното дърдорене колко сме зле и колко мангали има в града, няма да променят ситуацията. Промяната се случва с конкретни идеи и много работа по тях. Уви, пеевски не ги предлага. умен мъж е, но не може да си владее психическото равновесие. а за хора с болни нерви има други заведения, не им е мястото в общинския съвет..

Анонимен каза...

Да де, ама пак докато тука се занимаваме с душевното състояние на Пеевски, ни обягва бездействието и на останалите. Иначе казано, Илиян може да не е цвете за мирисане, ама другите с нищо не го превъзхождат. Направо им се чудя за къв се събират всеки месец, като си личи, че дори не искат да са там, камо ли да дадат някакви "конструктивни" иде и да работят !!!

Анонимен каза...

М..даа, който не скача е червен, който критикува Пеевски - също е червен! Затова - и на журналиста да се направи импийчмънт! Ама не можете, щото вестника е частен, пък и в тази държава все още всеки има право на лично мнение.

Анонимен каза...

абе що не ходите да се гръмнете дружно всички,безработни търтеи,по цял ден висящи и чакащи като наркоман дозата да им се спусне тема под която да се упражняват....
пеевски това,пеевски онова....е къв е тоя?
същия като останалите дето ги критикува,само че си лепнал прозвището сам и си вярва...не стига че е комплексиран и злобен,ами е некадърен и ЛЪЖЕЦ...гадна пияница си беше от мръсен милиционерски род,такъв ще си и остане...

Анонимен каза...

At this moment I am ready to do my breakfast, afterward having my breakfast coming over again
to read other news.

Here is my web page: raspberry ketones

Анонимен каза...

Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization?
I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good gains.

If you know of any please share. Kudos!

Check out my site :: bankruptcy in florida

Анонимен каза...

And as we all know, too much stress can be harmful to health.

But be sure to have the old removed first; otherwise
the new will not come into play. It is also time to start thinking
about how you want your My - Space page to look for the holiday.


Take a look at my page: click through the up coming website page

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |