Тачо и Стефания ще бягат заедно за Световната купа

* Местността Узана край Габрово е домакин на втория кръг от Световната купа по ски ориентиране * Брат и сестра Беломъжеви от Троян ще защитават честта на България в най-атрактивната дисциплина – смесената спринт щафета

ГОЛЯМАТА АТРАКЦИЯ на втория кръг от Световната купа по ски ориентиране, чийто домакин е нашата страна (местността Узана край Габрово, 1-7 февруари), ще е българската смесена щафета, където в тандем ще бягат троянците брат и сестра Беломъжеви – двукратният световен шампион за младежи Станимир (Тачо) и Стефания, която от години е сред най-добрите в женското ни ски ориентиране. Това научихме от бащата на двамата Иван Беломъжев, който е и личен треньор на сина си. А щафетното бягане ще е на 6 февруари, събота, и за желаещите да присъстват нашенци не би било проблем да са сред публиката (разстоянието от Троян до Габрово е едва 50 км – бел. Т21).

С БЕЛОМЪЖЕВ СТАРШИ РАЗГОВАРЯХМЕ в средата на миналата седмица (27 януари), като по това време Станимир бе в Германия, където участваше в стартовете от Световното първенство по ски бягане за младежи. Г-н Беломъжев ни припомни, че Тачо - който паралелно тренира ски бягане и в не един старт е доказвал, че е сред най-добрите и дори най-добрият у нас (макар, кой знае защо, родната Федерация по ски да не толерира подобно участие в два спорта?! – бел. Т21) – направил опит да вземе олимпийска квота в ски бягането за предстоящите Зимни игри във Ванкувър (Канада). Не успял по нелепа причина - метеорологичните условия му изиграли лоша шега. Няколко сериозни старта, в които троянецът бил заявил участие и смятал да натрупа нужните точки за олимпийската виза, се отложили поради …липса на сняг (Германия, Сърбия, Балканската купа) и необичайни за сезона дъждове (Австрия).


„ИМАХМЕ СИЛИ ДА ВЗЕМЕМ НУЖНИТЕ ТОЧКИ за олимпийската квота в Канада, защото през декември Тачо направи силна подготовка в Швеция и Норвегия, придружена с няколко силни състезания. За жалост - не се получи. Сега гледаме напред, към стартовете за Световната купа по ски ориентиране – първият бе в Санкт Петербург (13-19 януари), вторият е в Узана (1-7 февруари), веднага след това е третият, в Румъния (10-14 февруари) и финалният четвърти кръг е в Швеция (13-17 март)”, коментира Беломъжев старши. А прогнозите му са, че в Узана Тачо ще влезе в 10-ката във всички индивидуални дисциплини (спринт, дълга и средна). Крайното класиране за Световната купа по ски ориентиране, която се провежда за първа година, се определя от 12-те най-добри резултата на всеки състезател от общо 16-те бягания в четирите кръга.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |