Усмивката – достъпна, всеопрощаваща и неоценена

* 25 януари – Международен ден на усмивката 
* Проф. Мондешка: „Мили троянци, жители на чудесния ни град – направете го! Усмихвайте се! Благодаря ви!” 

Читателите ни пишат

ДНЕС, 25 ЯНУАРИ 2010 Г., за 5-ти път ще бъде отбелязан Международният ден на усмивката, като начало на възкресен Международен проект за мир. Това означава, че подновяването на борбата за мир (една мечта на народите) започва с Усмивка.

ТАЗИ ИНИЦИАТИВА СЕ ПОДКРЕПЯ от 14 нобелови лауреати, сред тях и Далай Лама. В реалното осъществяване на този ден участват над 130 страни. Сред тях посланици на добра воля на УНИЦЕФ и ЮНЕСКО. Много знаменитости от света на спорта, киното и шоубизнеса използват своята популярност, за да накарат хората да помислят и направят своята планета по-добро и по-приятно място за живеене.

УСМИВКАТА Е ДОСТЪПНА ЗА ВСЕКИ и отбелязването на нейния ден няма нищо общо с националност, с цвят на кожата, с финансови възможности и дори с религията. Сещате ли се за нещо по-обединяващо? Надявам се, че читателите на в-к „Троян 21” вече мислено са се присъединили към редиците на тези, които подкрепят този ден. Та нали точно в нашия град има вокална група „Усмивка”. Май сме изпреварили международната общественост.

ЩЕ СЕ РАДВАМ, ако още сега започна да срещам повече усмихнати хора по улиците на моя град. Нищо, че зимата е сурова, дните мрачни, не липсват болежки, парите не достигат и че медиите ни заливат с тъжни новини. Да, всичко това го има, но нима е причина да не се усмихваме; или напук на действителността да го направим.

НЕКА СИ ОБЕЩАЕМ, че щом излезем на улицата, ще загърбим домашните грижи и неволи и ще се усмихваме. Усмивката озарява лицето, очите заблестяват, вървежът става по-лек и енергичен. А пък ако се появи парченце небе – то ще изглежда по-синьо и ласкаво.

ЩОМ УСМИВКАТА Я ИМА НА ВАШЕТО ЛИЦЕ
, и друг ще се усмихне, а след това трети, четвърти… Мили троянци, жители на чудесния ни град – направете го! Усмихвайте се! Благодаря ви! 

Проф. Пенка Мондешка, Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |