Оскверниха църквата в Белиш

* Серия „бронзови” кражби в актива на двамата престъпници: черноосъмският орел, бюстът на Данчо Василешки, атлетът пред орешашкия стадион * Иван Хаджийски се опря на наглите

СЛЕД ЕФЕКТИВНИ ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНИ ДЕЙСТВИЯ троянските полицаи задържаха двамата апаши, извършили серия нагли кражби в Троян и други селища на общината през последните три седмици. Единият е С.М.М., на 30 години, от Троян, другият – 22-годишният Н.Н.Р. от с. Бутан (община Козлодуй). Най-прясното „геройство” (от 5 януари 2010 г.), което освен наглост издава и простотията на двойката престъпници, е отмъкването на камбаната от църквата в с. Белиш (впоследствие се установило, че бронзовата плячка, висока 50 см и с диаметър в широката част 60 см, е била натрошена и подготвена за предаване на вторични суровини; по наша информация корените на единия крадец – С.М.М., са именно от това троянско село – бел. Т21).

СЪС СЪЩИЯ НАГЛО-ПРОСТАШКИ ПОЧЕРК са и серията им други подобни удари: кражбата на бронзовия орел, поставен на входа на с. Черни Осъм и станал символ на селото; кражбата на бюста на Данчо Василешки от Кметството в с. Орешак и на фигурата на атлет от площадката до стадиона в същото село - двете пластики също са от бронз; неуспешният опит да се отмъкне бронзовия бюст на гениалния троянец Иван Хаджийски, намиращ се в двора на едноименното троянско училище и дело на известния български скулптор Валентин Старчев (за радост „Иван Хаджийски” се оказал доста тежък за престъпниците и те не успели да го отнесат; бюстът обаче бил съборен от постамента си и сега ще трябва да се монтира наново; „Нямам думи за тази вандалщина!”, коментира случилото се директорът на училището Стефан Мичев).

С.М.М. И Н.Р.Р. ОПИПАЛИ и новостроящ се обект в с. Шипково, откъдето орязали и отмъкнали захранващия кабел от електропреносната мрежа, парно котле, къртач „Хилти”, голямо количество теракотни плочки, цветен телевизор и доста по-дребни вещи. Срещу крадливата двойка е образувано досъдебно производство по чл. 194 от НК, предвиждащ лишаване от свобода до 8 години.

Т21

6 коментара:

Анонимен каза...

Осем години да ги ..... в затвора всеки ден.

Анонимен каза...

И по няколко пъти на ден!!!!!!!!!!!!!!!

Атанасов каза...

Много бой и ... да отнесат. ИДИОТИ

Анонимен каза...

Не може ли да се направи нещо, тези нещастни крадци да получат нещо много повече от това 8 години, да си лежат на спокойствие? Примерно да ги ленчуваме на центлания площад. Да ги замеряме с камъни и да ги смажем с бой, пък после ако оживеят да вървят в затвора. Що за нещастници са тези хора? И изобщо това хора ли са? Да откраднеш камбана на църква, да оскверниш един символ на едно училище с дълга история, и т.н и т.н. Мисля си, че дори и да ги вкарат в затвора с присъда да кажем 8год. Ще ги пуснат след 1-2 години за добро поведение, или защото за дали труда си за някаква кауза през това време. Дано начина ми на мислене е погрешен и поне 8 години от първия до последния ден да стоят в затвора. Те няма да се променят, за мен такива хора са на дъното в едно общество и винаги ще бъдат там. Но въпроса е, че тези закони не са актуални за този вид престъпност. Трябва нещо, което да сплашва такива боклуци, и утре, когато тръгне пак да осквернява институциите да има ясната мисъл, че ако го хванат ще плати с живота си. Или живота му да стане ад. Ама дали?

Анонимен каза...

Тези поне са ги хванали! Минете покрай училище Кирил и Методий и вижте как е описана НОВАТА МАЗИЛКА НА ЗАЛАТА! Хайде сега да видим има ли полиция в този град да намери тези умници и да платят за повторно боядисване?!

Анонимен каза...

Аз уча в училището Иван Хаджийски
и там сам в 5б
и вийдам сяка сутрин бюста на Иван Хаджийски на земята.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |