Първото троянско бебе - момиченце

* Майката – 15-годишна, таткото – на 21 

ПЪРВОТО ТРОЯНСКО БЕБЕ ЗА 2010 Г. се роди на 3 януари. То е момиченце (3.300 кг) и проплака в АГ-отделението на МБАЛ – Троян в 9:00 ч. сутринта, а за родилката се грижеше екипът на д-р Илиева. Раждането станало по естествен път и преминало нормално. Марая, това е името на новороденото, е първа рожба на 15-годишната Севда и 21-годишния Калин, и двамата от Троян.

СТАТИСТИКАТА СОЧИ, че през 2009 г. в МБАЛ – Троян са се родили 276 бебета, което е с близо 15% повече от предходната 2008 г. (236 бебета). Демографският ръст радва, но определена тревога будят зачестяващите раждания на непълнолетни и дори на малолетни майки, в преобладаващата си част от малцинствата (през миналата година в общината имахме и … 12-годишна родилка?! – бел. Т21). В тази връзка ще си позволим да припомним два текста от „действащия” в момента в Република България Наказателен кодекс (виж по-долу).
  
Т21
Снимки: ТВ "Оптиспринт"

***** 

Из Наказателния кодекс

     Чл. 151. (1) Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152 (т.е. не е извършено насилствено – бел. Т21), се наказва с лишаване от свобода от 2 до 6 години. 
     Чл. 191. (1) Пълнолетно лице, което без да е сключило брак, заживее съпружески с лице от женски пол, ненавършило 16-годишна възраст, се наказва с лишаване от свобода до 2 години или с пробация, както и с обществено порицание.

2 коментара:

Анонимен каза...

Аман от цигания и на 12 ще раждат вче. Яко пиене и секс по вилите

Анонимен каза...

neznam koi e dal tazi fal6iva informaciq li4no poznavam semeistvoto ba6tata e ot borima ot star tyrski rod terzovi a maikata e ot golqma jelqzna i tq sa6to e tyrkinq neinata maika e lekar vav franciq a ba6tai ima sa6to stroitelna firma vav farnciq

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |