Погват яко крадците на „жица”

Инициативата е на губернатора Николай Нанков – почват масирани съвместни проверки на данъчни и полиция, от ЧЕЗ и БТК ще помагат с информация
Засилва се контролът и по пунктовете на изкупуване на метали

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ Николай Нанков е инициаторът за провеждането на масирани съвместни проверки на полицията със служители от Националната агенция за приходите (НАП) в пунктовете за изкупуване метали в цялата Ловешка област, научи Т21. Договорката за акцията станала на 18 ноември на работна среща между губернатора, зам.-шефа на Областната дирекция на полицията (ОДП) – Ловеч Стилиян Стоянов, директорът на Териториалната дирекция (ТД) на НАП – Ловеч Пламен Дилов и служители от икономическа и криминална полиция. В срещата са участвали и представители на телекомуникационната компания БТК и на електропреносното дружество ЧЕЗ, които са основните потърпевши от безспирните кражби на „жица”, залели областта, в това число и община Троян.

ТЕЖКИЯТ ПРОБЛЕМ, който с повишаването на безработицата ескалира, е бил разискван в два аспекта – кражбите и изкупуването на крадените метали. Отговорността за справянето с кражбите на метали (кабели от различните мрежи и др.) пада върху полицията чрез Районните управления на МВР, които обаче трябва да бъдат дейно подпомагани с навременна и точна информация. Справянето с втората част на проблема – изкупуването на крадени метали, ще се решава съвместно от екипи от НАП и икономическа полиция.

„ДОСЕГА ОЧЕВИДНО Е ЛИПСВАЛА КООРДИНАЦИЯ между всички по веригата, но днес сме категорично решени да се преборим с кражбите от съоръженията на експлоатационните дружества в областта”, заявил г-н Нанков. Губернаторът е декларирал, че започват масирани и повсеместни проверки.

Т21

П.П. Аплодираме решителния тон на областния управител по един жесток проблем, тормозещ отдавна района. И се надяваме, че заканите за твърди действия няма да си останат само на думи; и че не са популистка PR-акция. Ще си проличи по резултатите.

Начало

Още по темата - виж ТУК

1 Коментара:

Анонимен каза...

Опааа...поредната селска проява...Зимата идва,става студено а и гладът кара човека да става безпощаден.Тогава наистина ще се усети ефекта от безработицата.
Да видим тоя хубавец и униформените как ще насмогнат на кражбите.
Освен да го хвалите уважаеми,защо не го попитахте какви мерки би предприел за борба с безработицата.
Такива идея като на въпросния младеж и кмета Акимов,дори и бабите в махалата могат да дадат,че комай и по-добри и по ефективни ще са.Виж той и ПР-ка имал?!??!
Айде ПОНЕ ЕДНА(1-на)конструктивна и ползотворна идея да чуем от управляващите....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |