„Защото заради нас се роди…”

* Да достигне утехата, че Христос дойде на земята и ние вече не сме сами в този враждебен свят

Митрополит Гавриил
Рождество Христово

С ТАЗИ светла и възвишена радост, която в цялата вселена проехтява, тържествува целия човешкия и ангелския род: „Христос се ражда - славете Го! Христос слиза от небесата - посрещнете Го! Христос е на земята - възнесете се!”

С РАЖДАНЕТО на Иисус Христос се извършва събитието, очаквано векове наред от верните на Бога синове, обещание за избава от властта на злото и на смъртта. Бог е верен и у Него „няма да остане безсилна ни една дума”, Чието Слово „заради нас, човеците, и заради нашето спасение слезе от небесата и се въплъти от Светия Дух и Дева Мария и стана човек”.

НА ТОЗИ свят ден във Витлеем преди повече от две хилядолетия бе поставено началото на нашето спасение! Нека и ние отворим вратите на нашите сърца, да посрещнем и дадем дом на Родилия се в тази свята нощ „Спасител, Който е Христос, Господ”.

БОЖЕСТВЕНАТА любов, дарувана ни на Рождество Христово, ни задължава да благовестим за нея с делата си, с целия си живот. Около нас винаги има хора, които се нуждаят от помощ и подкрепа и нека, с вниманието си, с грижата си към тях, да спомогнем светлината на радостта от Христовото Рождество да сгрее и техните сърца! Чрез засвидетелстваната от нас любов и до тях да достигне утехата, че Христос дойде на земята и ние вече не сме сами в този враждебен свят.

С пожелание за здраве, дълголетие, много духовна радост и спасение:
+ Гавриил, митрополит Ловчански

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |