ДБГ: Да си върнем идеалите! България има кауза!

Предизборно обръщение на членовете и симпатизантите на
ПП „Движение България на гражданите” в Ловешка област 

 Платена публикация
Парламентарни избори 2013
България винаги е имала идеали. Иначе как би просъществувала, как би написала дълголетната си история. Нашите предшественици са воювали със слово и меч за идеалите си, за тях са жертвали  живота си. Идеалите са ги събирали под едно знаме, за да прогонят ромеите или да отхвърлят османското иго, да обединят България или да се изправят срещу фашистките окупатори. Говорим за онези идеали, които са неизменно свързани с  родолюбието и националното ни самосъзнание.

Днес е времето на липсващите идеали. Живеем зле, но се продаваме за два гроша и живеем още по-зле, като обричаме и бъдещето на децата си. Защитаваме чужди интереси и забравяме  своите собствени. Живеем в Европа, но в страната си не се чувстваме европейци. Мисълта за хляба на трапезата е смачкала мисълта за общата ни кауза, за идеалите, за общия ни път като нация.

В далечни времена един Хан, загрижен за бъдещето на своя народ, изминал дълъг път, за да забие копието си в непозната земя, която нарекъл Българска, и отстоявал със зъби и нокти, докато и последният враг не бил победен и принуден да се подчини на неговата и тази на народа му воля. Днес същият този народ е готов да го предаде и продаде за 30 сребърника и да се отрече от високите идеали.

Не уважаваме историята си, пълна с горди и непреклонни българи. Не уважаваме и настоящето си, като продаваме вота си, без да се интересуваме на кого и защо, но после, когато останем без работа, когато ни излъжат, когато ни ограбят – тогава обвиняваме другите – те са виновни, не ние.

Време е да се събудим и да се замислим - всеки за себе си – какво искаме от живота и какво бихме могли да направим самите ние, за да го променим, да върнем вярата, да дадем смисъл на децата си да останат тук, в тази древна, красива земя.

Време е да изразим позиция - своя собствена  - като отидем до урните и дадем вота си за това в което вярваме, за това, което искаме в живота си – нашия и този на нашите деца, всеки за себе си и всеки според собствените си убеждения.

Затова ние искаме да участваме във властта. Защото вярваме, че България има кауза и тя е свързана със съхраняване на националната ни идентичност. Убедени сме, че това е и пътят към завършване на процеса на интеграция в Европейския съюз, интеграция, която ще сложи българите наравно с другите европейски народи, така, както са го желали и предците ни.

Вярваме, че на България е необходим политик от ранга на г-жа Меглена Кунева, който да завърши процеса на присъединяването на страната към Европейския съюз, защото кой може да направи това по-добре от този, който го е започнал?

Поради тази причина, ние сме част от ПП „Движение България на гражданите” и призоваваме тези, които споделят нашите виждания, да гласуват с бюлетина N 33, на предстоящите избори.

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |