Свидетели сме на отчайваща политическа посредственост

* Очевидно някакви извънполитически обстоятелства или разпоредби ги сплотяват, нещо подобно на европейската разпоредба
за „щастливите кокошки и прасета”

Платена публикация Граждани за Троян

Предоставяме този e-mail - grajdanizatroyan@abv.bg -
на всеки, който има информация, факти или документи за корупция, разхищения или престъпления от кмет, кметски или общински служители (сегашни или бивши). Ако го желаете, вашата анонимност е гарантирана.


Граждани за Троян

*****

(продължение от миналия брой)
- Има ли в Общинския съвет (ОбС) - Троян икономически сдружения между съветници от различни политически партии?
Илиян Пеевски: Не знам и не ме интерсува личният живот на общинските съветници. Интересно е на какво се основава това „сдружение” между ГЕРБ, „Избор за Троян”, ДСБ и РЗС. Не е на политическа програмна основа, защото и през този мандат единствено „Атака” има политическа, икономическа и социална програма. Очевидно някакви извънполитически обстоятелства или разпоредби ги сплотяват, нещо подобно на европейската разпоредба за „щастливите кокошки и прасета”.

- Бъдещето на Троян и Бъдещето на „Атака” (Троян) – как го виждаш?
Илиян Пеевски: Честно казано, за бъдещето на Троян, на фона на резултатите от последните избори, не съм оптимист, поне за мандата през следващите 4 години. Тези, които докараха Троян до днешното плачевно състояние, отново получиха вота на гражданите. Изминалите няколко месеца показаха недвусмислено, че нищо няма да се промени в тази община. Статуквото е запазено и политическите субекти са същите като през изминалия мандат. В Общинският съвет цари инерция, липса на визия, цели и стратегии за развитието на Троян. Няма никакво програмно обезпечение. Свидетели сме на отчайваща политическа посредственост, наглост, инат и безпардонност срещу всяко предложение и инакомислие. Не случайно декларацията ни от последната сесия завършва така: „100 дни след Местни избори 2011 партия „Атака” (Троян) пита: „Уважаеми победители, накъде сме тръгнали, къде ни водите?”

Единствено ние, внасяхме питания на гражданите, защитавахме интересите на гражданите по бюджетни, финансови, имуществени и данъчни проблеми. Единствено ние се борихме за самоуправляващо се гражданско общество, за свобода на инакомислието и свободата на словото. Всеки четвъртък през всичките 4 години организирахме приемна за гражданите и много граждани се възползваха. Всичко това ще продължаваме да го правим.

„Атака” (Троян) ще работи така, както показахме, че можем да работим през предния мандат, където държахме близо 50% от работата на ОбС - Троян. На последните избори, като изключим огромните манипулации и нарушения, „Атака” (Троян) бяхме наказани на практика. Това е истината и тя няма нужда да се крие и премълчава. Не знам какво да ти кажа за бъдещето на „Атака” (Троян). Ако продължаваме да сме честни, открити, знаещи, можещи и да спазваме законите и политическите правила – нас ще продължават да ни наказват. Да станем измамници, далавераджии, политически брокери и лентяи в ОбС – това пък не го можем, а и аз няма да го допусна, докато съм лидер на тази партия в Троян. Всъщност, много е лесен отговорът – нека гражданите да определят бъдещето на „Атака” (Троян). Надявам се да са наясно със себе си, какво искат и очакват и най вече да са наясно, че имат само един живот. Всичко е в техните ръце и сърца и така както гласуват, така ще живеят.

- Един твой съвет към кмета Донка Михайлова.
Илиян Пеевски: Тук много ме затрудняваш. Ама нали вече не сме „страна на съветите”? Тогава ще дам два съвета. Първият – да опита да скъса със зависимостите си от определени хора в БСП, категорично разграничаване и пълна независимост от Минко Акимов; и не на последно място – да неутрализира „бомбаджиите” и „минираните полета” в администрацията, заложени и от предното управление. Вторият – да скъса с всякакви илюзии, че ще може да промени нещо в Троян, чрез реализирането с видим и траен ефект на икономически или социални програми, респективно да гради надстройката, ако преди това не се промени базата, чрез политически пакет от мерки за промяна на днешното пагубно статукво в Троян.

(край)

Интервю на Иван Хаджийски

Още по темата:

75 коментара:

Анонимен каза...

Kak да скъса със зависимостите г-жа Михайлова като скъп гост ни беше Гоце Седевчев!!!

Анонимен каза...

1-ви, защо даваш тон за тъпи и безсмислени размисли, а не насочваш вниманието към по съществени и важни факти от интервюто.Явно нямаш нито интелектуален, нито словесен потенциал да формулираш мнение, идея, предложение... Тогава не пипай клавиатурата.Гледкай в монитора и се опитвай все пак да проумееш нещо от тънкото изкуство, наречено политика.










бягаш от основните въпроси, поставени в интервюто.

Анонимен каза...

Единственото ефективно оръжие срещу статуквото е въвеждането на коефицент на полезно действие,с който да се умножават заплатите в ОбС.

Анонимен каза...

Аз искам да дам един съвет как общината да забогатее ида излезе от кризата.Днес станах свидетел на нов ,а може би единствения метод в света за асвалтиране на дупки ,които се прилагаше по улиците на Троян.А именно ,без никакво почистване и оформяне ,дупките се пълнят с минералбетон след което се посипват внимателно отгоре с някакъв вълшебен бял прах и накрая двама работника подскачайки отгоре с обувки ,валират дупката.Без да се хваля,обиколил съм Европа и оттатък океана съм ходил на хокей:),но такъв метод за асвалтирване не съм виждал и мисля,че ако се патентова ,общината ще може да изкара добри пари и да си стъпи на краката.

Анонимен каза...

Илиане, ти сезира ли прокуратурата в Троян за финансовите корекции в размер на 4 000 000лв? Те ще разследват ли или считат бившето управление на Троян за добро и глобите на държавата за груби нарушения на закона за обществени поръчки за нормални?Ако считаш, че нямат особено желание да разследват, то дай да сезираме главния прокурар на РБ, Народното събрание и др. институции имащи отношение за прилагането на законите в РБ.Така ли ще оставиш нещата? Лидер си на парламентарно представена партия, разясни ни твоята позиция.

Анонимен каза...

4-ти, Напълно те подкрепям за идеята с патента,особено в сравнение с пълненето на дупките с чакъл направо се очертава техническа революция в Троян. За "вълшебения бял прах" мога само да предположа че е спомагателен,за да не се лепи бетона по " трамбоващата техника "
Ако патента не го одобрят, общината ще обеднее,но фирмата изпълнител ще забогатее.Освен това тя ще разполага с периодично повтарящи се поръчки.

Анонимен каза...

Г-н Пеевски,вярвате ли,че в Троян нещо може да се промени???

Анонимен каза...

Пиша отново:
Със стари курви нов бардак се не прави
..................това ,че са облекли нови дрехи ,не ги прави с чисти души(ЧЕРВЕНИ=СИНИ)
а за това че асвалтират по горепосочения начин -пак е добре--представете си че ги пълнят с кал(Ще излезе даже по евтино)
артур

Анонимен каза...

Защо да ги пълнят с кал, това е най-скъпото решение. Могат да почакат и те сами ще се напълнят с кал...

Анонимен каза...

Аз предлагам да се почистят улиците и да се асфалтират свястно, подчертавам СВЯСТНО улиците, за които плащаме ние - гражданите на този град (или пък вече сме със статут на село?)

Анонимен каза...

Ей селяни радвайте се ,че ви ги пълнят дупките изобщо с нещо,щото каквото не си плащате данъците съвсем скоро ще си ги пълните самички кой с каквото си иска.

Анонимен каза...

11ти Аз съм си платил данъците,ще си и напълня дупките пред къщата но преди това ,мога ли да напълня на наколко дупките в общината?

Анонимен каза...

11. А когато ги плащаха данъците ТВОИТЕ съселяни,Вие Селянино с какво пълнихте дупките ?

Анонимен каза...

9ти прав си ,извинявам се за невежеството. Между другото това са мерки за развитие на икономиката,ще се обоснова защото ще ме псувате:
1 мерки срещу скороста,незаспали полицай а големи ями който ако не спреш глобата ще платиш в магазина за авточасти
2 Поради големите дупки магазините за авточасти увеличиха оборота двойно!
3 Автомонтйорите не можеш да се вредиш от разбити предници,срязани гуми и т.н.
4 Неправилното запълване на дупки довежда до запълване на същите всяка година(хем по скъпи,хем по големи),така работниците имат работа и всички са "добре"..
5 Неможеш да заспиш на пътя ,колата пскача на пътя като каруца
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Дано сте се съгласни с мен ,ама не ВЯРВАМ
Артур

Анонимен каза...

Анонимен 8-ми, вярвам, естествено. Ако не вярвах нямаше да продължавам да опитвам.
Отделен въпрос е, че загубихме огромни ресурси последните 15-16 години и промяната, съпроводена с обръщане на низходящата спирала, става и ще става все по-трудна. Много по-трудна и с много повече време за реализация и видим резултат, който реално да се почувства от хората.
Всички искат нещата бързо да се случват и това е обяснимо. Само че тези процеси са силно инерционни. Още по-лошото е когато се пилее време, дреме се и нищо не се прави. Идва момент, когато нещата стават необратими и съвсем логично изчезват дори цели градове. Не за година-две, разбира се.
Политиката е работа в бъдеще време и не бива да се поверява в ръцете на доказани политически примати. Само че на практика се случва точно това, за съжаление и точно тук навлизаме в твърдението на Бърнард Шоу, който казва: "Демокрацията е средство, което прави така, че да бъдем управлявани не по-добре, отколкото заслужаваме."
ИП

Анонимен каза...

"Атака" и БСП в Троян, най-сетне се сближиха, доколкото разбирам. Г-н Пеевски и г-жа Михайлова, действайте!

Анонимен каза...

11. Анонимен каза...

Ей селяни радвайте се ,че ви ги пълнят дупките изобщо с нещо,щото каквото не си плащате данъците съвсем скоро ще си ги пълните самички кой с каквото си иска.


...П.С. А,бе жалко мекотело,ай-де писна ми от "Столичани в повече",нали си и ти тъп кирпич!

Анонимен каза...

Ако наистина това ще е вече метода на асвалтирване в Троян ,мисля е време за Господари на ефира. Да се поразчуе малко каК в града с най-големи данъци и най-глобявани управници за некадърност се прилага най-идиотския метод за изкърпване на дупките.

Анонимен каза...

Зам. км. Кацаров отговаря за дупките. Да отговори?! Който го види да го пита - не е доказано че работи с компютър.

Анонимен каза...

Джуджето Пеевски ака обича да отговари на хората призоваващи го да даде пример и спре да взима заплата като общитски съветник. Само тогава ще повярвам на прикаските му за морал,честност и т.н. Па дано след него и дружката му от А-така направи същото. Току виж
сме заприличали на Севлиево,където да си съветник е въпрос на доброволен труд,а не на заплата.

Анонимен каза...

20-ти: Ти мислиш ли че някой от ГЕРБ, ще се съгласи на такъв ход??? Ако си го мислиш /като знаем кой са Общ. съвтници от тази партия, изградена и състояща се изцяло от мошеници и далавераджий/ без извинение, си пълен дебил.Посочи ми ккой от ГЕРБ, има морал и е честен.
В очакване, поздрав!

Анонимен каза...

Оня главния кокошкар на РБ дали ще спре храната на кокошките , за да паднат цените на яйцата? :)

Анонимен каза...

А оня Първанов дет ива в Троян де се губи, няма ли да предложи кокошките да се пратят на Белене за да снасят без пари, и да им тури по един агент за наблюдение. Ми оня министър дет иззе функцийте на ЕЦБ за "ценовата стабилност" къде ще го пращаме да снася ?

Анонимен каза...

21-ви: Някъде да съм защитил Гербери или подобни в поста си? За разлика от другите,в местния парламент от квотата но Герб има 3-4 богатиши. Те не взимат пари за тази си деиност,но Джуджето никога няма да спомене и дума за това. Те са си лика-прилика с останалите
партий. Разликата за тях,е че си оправиха личните далавери,което е много повече от това да дариш заплатата си в полза на еди какво си.
Останалите 25 са такива некадърници и тъпанари,че и това не могат до направят. Същите разчитат на тези заплати въпреки,че работят и на други места. Всеки участник в комисия взима и допълнителни възнаграждения. Тази маса от 25-мата не знаят как да си изкарат и лев от
над докторската или даскалските си заплати. Тези възнаграждения те си мислят като заслужено членство в техните партий. Там е трагедията,че некадърници взимат важните за града решения.
Пак повтарям,че труда на общинскийя съветник НЕ ТРЯБВА да се заплаща.

Анонимен каза...

Съгласен с коментара на 24-ти, но си позволявам едно уточнение.Визирайки богаташите,сме длъжни да отбележим защо са такива.Марин Радевски е такъв,защото държи една камара бели роби,конкуриращи Китайската работна ръка.
Светлю Дочков,превърнал Беклемето в бащиния и не позволяващ никакво развитие, прави едни луди кинти всяка зима от пистата, а в същото време е завлякъл почти всичките шофьори на влекачи,работещи за него.Така са и много други местни новоизлюпени капиталисти.
Ето така се става новобогаташ в България!

Анонимен каза...

20-ти/24-ти, добре сте подготвен в областта на общите приказки, обиди и квалификации. Надявам се някой ден да се поограмотите и няма да усетите как простащината и показното малоумие ще ви станат чужди и непотребни.
Да видим какво пише в ЗМСМА
Чл. 34. (1) (Нова - ДВ, бр. 69 от 1999 г., в сила от 03.08.1999 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27.10.2003 г., изм. - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) За изпълнение на задълженията си общинският съветник получава възнаграждение, чийто размер се определя с решение на общинския съвет, прието с мнозинство повече от половината от общия брой на съветниците.
*
Кои са ключовите думи в този текст от закона? Няма да повярвате, но това са - "За изпълнение на задълженията".
Кои са тези задължения и кои общински съветници ги изпълняват. Знаете ли? Едва ли. Това ще ви го оставя за домашно.
Наясно ли сте, колко време е необходимо плюс необходимите средства за подготовка само по точките за сесиите на ОбС? Проучване, засичане информация, събиране на документи и доказателствени материали, изготвяне на доклади, изявления, декларации и т.н. Наясно ли сте за това, колко средства са необходими за пътни, такси, телефон, консумативи и т.н.? Това е само за сесиите. Всичко това, за да отиде един общински съветник ПОДГОТВЕН на сесията и да взема отношение /почти/ по всяка точка от дневния ред, а не да се е свил на стола и да мълчи като неподготвен ученик.
Може да проверите кой и как работи на сесиите. Кой ходи подготвен и кой ходи, колкото да отбие номера?
Ето защо се надигна "буря от негодувание", че общ.съветници от Атака много /и само/ приказвали, били "специалисти по всичко" и създавали "конфликти" в ОбС. А какво да правим на сесиите? Да ходим с мотики и лопати? Да мълчим и да си носим плетки за плетене? Да гласуваме без подготовка /на "специалисти"/ и да не ни пука какво става от тук нататък и как жителите на Троян отново ще гризнат дръвцето?
Този вой и ненавист срещу Атака, който се пренесе в обществото, чрез медии, форуми и глашатаи има само една цел - да оправдае липсата на подготовка и пълното безхаберие на общ.съветници, влезли от другите партии. За да може в последствие това същото общество да накаже на изборите тези, които съвестно са работили ЗА него и да възнагради тези, които още "по-съвестно" работиха ПРОТИВ него. Факт! Резултатите в качеството на живот и развитието на общината от работата на мнозинството от неподготвени общ.съветници също са ФАКТ!

Анонимен каза...

Освен с подготовката за сесиите, наясно ли сте колко време и средства са необходими на един общ. съветник за срещи, подготовка, и внасяне питания или предложения на гражданите?
Това отново САМО Атака го прави!!! Факт!
Наясно ли сте, колко време и средства са необходими за проучване, подготовка и внасяне на жалби, питания и всякакво сезиране до общински и държавни органи? Това отново САМО Атака го прави. Факт!
Има и други неща свързани с време и средства, но няма да ви занимавам с тях.
*
Ако си вършиш работата съвестно, това възнаграждение /а не заплата/ трудно покрива само разходите, свързани с дейността на един общински съветник. Изразходваното време остава за сметка на общ.съветник, но само за който си изпълнява задълженията и работи съобразно закона като такъв.
*
Факт ли е, че никой друг общ.съветник не желае примерно да отдели и две минути тук в този форум да ви информира или да отговори на някакъв въпрос? Факт е! Що да си губи времето с вас. А нали "времето е пари"?
Факт ли е, че са се изпокрили като мишлета и чакат да дойдат изборите за да се покажат от дупките си и да ви обяснят колко са велики и как се скъсват от работа за вас и как денонощно мислите им са били за вашето добруване? Я вижте в този сайт, не стоят ли още статиите с лозунгите - на Балев "Да върнем достойнството на Троян"; на Пъдарски и ДСБ "Изберете бъдещето"; на Акимов и Герб "Градим Троян; на БСП и Михайлова "Знам как да променим Троян".
Разбира се най-впечатляваща е "Битката за Троян - част първа". А част втора и трета? На следващите избори, да?
*
В заключение, съгласен съм с твърдението, че труда на общ.съветник не трябва да се заплаща. Този труд и сега не се заплаща поне за тези, които работят и на които възнаграждението се изразходва за да покрива поне част от необходимите разходи.
20/24-ти, на останалите ви лъжи, клевети, и просташки квалификации няма да отговарям. Не ми се слиза до нивото на пещерния човек, който след като се е изпикал върху рисунките на стената на пещерата е изквичал от радост какъв критик и изкуствовед е станал. Някаква хигиена е необходима все пак.
ИП

Анонимен каза...

24-ти:Нека поименно всеки от тях се откаже от заплащането си като общински съветник, а не да се реди първи на съответната дата. А за далаверите им, си абсолютно прав. В голямата си част, Общ. съветници от ГЕРБ, са бандюги и крадци. Познавам ги поименно и лично.

Анонимен каза...

Нека си вземаме заплатите,нали все пак работим по 4часа на месец за тия пари без Атака естествено.........да ама не
всички са магарета юююююююююююююююююююююююююююююююююююююююююююююююю
Да говорим сериозно-никакви пари за тия мафиотски партий и коалиций за пари

Анонимен каза...

Пеевски наистина започва да прекалява и да се самозабравя.А точно той подкрепяше Акимов и затова Акимов го и наби преди време!И той като всички в общината е същата стока!

Анонимен каза...

Мила троянска картинка. Малко граматика - партии и коалиции - няма Й. Пишете трезви за да не се срамувате на утрото.

Анонимен каза...

30 - правиш ли връзка с главния мозък? Пеевски го подкрепял, затова Минко го набил?
Стига си пелтечил глупости, че всеки ти се смее.

Анонимен каза...

"Фискалният резерв е опоскан, безработицата се увеличава, бизнесът фалира, престъпността е все така голяма, старите червени пеликани се премениха в граждани за европейско развитие, кич и простотия заливат все по-оредяващата ни територия. Министри говорят за милиарди инвестиции, хората тънат в отчаяние, младите бягат или съжаляват, ако не избягат.

Анонимен каза...

До Пеевски:
Драги Илиянчо,нищо не каза с толкова много писане. Че кои те кара на сила да ставаш общински съветник? Като нямаш парички за химикалки,билети за градския транспорт и какви
още "големи" разходи изреди,които съвестния общ. съветник имал - не се кандидатираи. Стои по
настрани. Ама нали си "спасителя на Троян" без
твоя милост не може. Общинските съветници трябва да дават труда си безвъзмездно за града и
да работят без "възнаграждения" Илиянчо....
Лично мое мнение,е е ако един човек няма пари за "консумативи" същия няма работа в общинския съвет. Това значи,че тои/тя е некадърен в бизнеса си и няма с какво да допринесе на Троян
за която и да било кауза. Бедния не може да предложи нищо,освен да се чуди как да открадне от общата "баница" и да си гласува "хонорари".
Виждаме,че наказания за некадърнпците и крадците НЯМА. Няма дори съдебни дела за същите ощетили града с близо 4 милки. Дали умишленно или по некадърност за всинца ни резултата е един и същ - ще плащаме с години.....
А като наричаш противниците си за щало и нещяло мишки,ти за лъв ли се имаш? Драги виж се в огледалото. Няма по подходящо животинче,което да опричила с теб от мишле. Размер,мозък,желания
и всичко около тебе е църкане. Мяу.

Анонимен каза...

До д-р Николета Миланова!
Докторке,не гледай сеир и се усмихвай загадъчно,а се вземи в ръце - та той случаят е само на една ръка разстояние,снимките ви почти се допират при определени обстоятелства...Тъкмо за психотерапевт е случая,ако не е даже и попреминал.Не знам дали има чак такива специалисти в нашата болница,но накарайте го да помълчи - това е достатъчно за начало!И Генадий ще ти бъде благодарен също,а за гражданите да не говорим.
Прекален светец - и Богу не е драг!
В теб ни е надеждата!

Анонимен каза...

Де да бяха повече като Илиянчо! И колкото по–скоро, толкова по–добре. След една година вече ще е късно.

Анонимен каза...

Пардон,докторката е МАЛИНОВА....
Същий

Анонимен каза...

Каква докторка бе, доктори не останаха...

Анонимен каза...

Малко ограмотяване на селяни и "граждани":
За информация - АсФалтиране идва от асФалт

Анонимен каза...

34-ти/35-ти, съжалявам, че съм провокирал вашата изострена чувствителност и съм ви докарал до състояние да извадите и покажете най-низките страсти на бедната ви душичка. От друга страна - нищо ново не казвате, едно мое твърдение не можете да оборите и в крайна сметка отново достигате до едни смехотворни клишета, с които няколко полуграмотни примата и редовите страхливи политически мишлета ме заливат години наред.
Е, и?
Кога най-после ще разберете, че с тези клишета, просташки персонални квалификации и липсата на най-елементарна аргументация, в крайна сметка доказвате по най-категоричен начин колко съм прав. Благодаря за което!
Вижте, когато влезеш в политиката, съвсем нормално е да получаваш "удари под пояса", да те нападат и да срещаш съпротива от различни нива и позиции. С това съм напълно наясно. Още повече, че представлявам ПП Атака, а за нас това е ежедневие. Но, който го е страх от мечки, не ходи в гората.
*
Ето нещо много интересно. За първи път, когато влезнах в този форум преди около 2 месеца, няколко седмици нямаше нападки, имаше въпроси, отговори, информация и цивилизован диалог и коментари. Само че това не се хареса на "здравите сили" и сега курсът е да бъда прогонен от тук. Някой ще даде ли друго разумно обяснение за тази масирана кампания срещу мен от последните една-две седмици? И баща ми не се посвиниха да оплюят тези нещастници, вечна му памет!!!
Да, със сигурност ще напусна този форум. Не заради плюещите без мярка няколко примата /да не се ласкаят/, а заради тази необяснима търпимост към тях. Пак да повторя – заради тази необяснима търпимост към тях!!!
*
Откритата поява на един общински съветник и лидер на политическа партия за ежедневен и открит диалог в един градски форум е повече от прецедент за българските реалности. Няма цивилизована държава в света, където собственик на медия да позволи подобни гаври, лични нападки и персонални квалификации за кое да е публично лице, което открито и с името си е гост на тази медия. Твърденията за "свобода на словото" и "правото на критика" в случая не вършат работа за оправдание.
Както и да е. Остава ми само да довърша и да ви публикувам последната част от "талибанската сага" за Паметника, защото си изпълнявам обещанията, след което..... както настоява този ерудит 34/35-ти "накарайте го да помълчи - това е достатъчно за начало!И Генадий ще ти бъде благодарен също,а за гражданите да не говорим" - ще се постарая да проявя собствена инициатива, за да се радваме заедно на взаимните ви благодарности.
"Мълчанието е злато", нали така, 34/35-ти?
*
П.п. Част от едно интервю на Джон Ленън /дано 34/35-ти знае кой е той/
„Разбирате ли, да пишеш, не е удоволствие, а мъчение. Четох за Ван Гог, Бетховен и другите – онзи ден четох една статия – ами, ако тогава е имало психиатри, нямаше да имаме сега великите картини на Гоген. А тия мръсни копелета ни изстискват до смърт и затова сме като дресирани животни в цирк. В такъв смисъл ми е обидно да съм творец, да свиря за разни идиоти, които нищо не разбират. Те нищо не чувстват. ...... Невежеството е блажено състояние, нещо такова. Ако си невеж, не те боли, или на мене така ми се струва.”
ИП

troyan21 каза...

Г-н Пеевски (№40), уважавам експертното Ви и ангажирано участие в нашия форум, виждам и не особено благоприличния отпор на това участие. Но правилата във форума ни са ясни, не са от вчера и продължаваме да държим на тези правила; които, убедени сме, дават шанс на свободното слово в Троян. Въпреки рисковете.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

Г-н Пеевски,чета с интерес коментарите Ви - не напускайте сайта! Четях с интерес и коментарите на АЙсссс и на Д.Михайлова,жалко че вече не се появяват.
От друга страна Г.Маринов няма как да спре простотията и злобата...остава да не и обръщаме внимание, защото ни е под нивото.

Анонимен каза...

Г-н Маринов, медията е ваша и правилата вие ги определяте. Има само една малка подробност - правила се създават за реални участници с реални имена. За анонимни участници не се създават и не важат никакви правила. Неоспорим и общовалиден факт!
Ако позволите, ще изразя едно категорично несъгласие. Моля, не бъркайте тези две свещенни думички "Свободното слово" с явното и просташко навлизане с обиди, лъжи и недопустими квалификации в личното пространство на кой да е НЕанонимен участник във вашия форум. Всичко това - от анонимни участници, които странно защо продължават да си мислят, че са анонимни. Нали се сещате, че първата работа на нискоинтелигентния и недоучил примат е, след като е нападнал някого в гръб скрит от страх - да отиде да се похвали за да го видят какъв голям герой е. А Троян е един толкова малък град.
Както и да е. Причината за "пенсионирането" на ника "ИП" не са вашите правила, не е и масираната и дирижирана персонална инвазия срещу мен. Причината е, за трети път го казвам - необяснимата търпимост на стотици /надявам се/ участници във вашия форум срещу тази, не свобода, а посегателство срещу Словото, от няколко нискоинтелигентни и подивели от злоба /и известни не само на мен, а и на вас, г-н Маринов/ "анонимни" участника.
Бъдете здрав!
ИП /предпоследно/

Анонимен каза...

Илиане,ти сам си го просиш,повярвай ми!Смири се,не се запъвай като....,прояви такт,намери съмишленици/ти сега нямащ,даже прословутата ПК не те поддържа!!!/,не намесвай непрекъснато Атака - всички помним кашите и простотиите,забъркани от нея!Допреди два - три месеца тя ЕДИНСТВЕНО поддържаше ГРОБ!!!Аз се чудя - с какви очи ти ги критикуваш?И дали както днес ги критикуваш,утре няма да се извъртиш на 180 градуса?При Атака всичко е възможно....

Анонимен каза...

Илияне,как човек може да те удари под кръста?
Та ти като слизаш от тророара си удряш дупето в
бордюра. Средно висок човек би трябвало да легне
за да те шляпне по коремчето. Пак ти казвам:
Не заслужавате "хонорари","възнаграждения" и както там ги наричаш. Но ти не търпиш други
мнения. За това те "нападам". Нямам нищо лично срещу теб. Стои моля те във форума,за да си се
смеем от време на време.

Анонимен каза...

45ТИ ме уби с този коментар-в добрия смисъл-бббббббббббббббблагодаря!!!!!
31да те е.а у учитела/ка -писал съм Й -няма значение

Анонимен каза...

АЙсссс, приятелю, къде се загуби? Мечките в Балкана ли те изядоха, или се разочарова много, събра раницата, и мина границата?

Анонимен каза...

Илияне, не се отказвай. Скоро ще дойде и твоето време, всичко ще излезе наяве, и високите ще съжаляват че са расли, ще търсят миша дупка, или ниска тревичка да се скрият, ала няма да могат.
Ръката на закона най–после ще ги докопа, защото до безкрай беззакония няма да може да вършат, и ще забравят и ръст, и горда осанка!

Анонимен каза...

вАЙвайваййййй,АЙссссссссс пили си хапчетата ???
Долен ляв педал-съединител;;;;;;;;;;ИП стягай се за кимет длугия мадат
бай Михал от Тлапето-Голно

Анонимен каза...

" Кич и простотия заливат все по-оредяващата ни територия.

Анонимен каза...

Айса се отказа, Павлова се отказа, Михайлова се отказа, Пеевски се отказва, остават само приматите да друсат чалга. Нормален няма да остане в тази помия. Сбогом и от мен.

Анонимен каза...

И аз също!
РР

Анонимен каза...

На добър ви път!
ПП

Анонимен каза...

Явно нещата излизат от контрол???..щом се питаме за пореден път,ами сега на къде!!!нали си избрахме кмет,яжте си сега попарата!!!Аман от глави с побелели коси и разредени мозъци,мислещи само за физическото си оцеляване...Сбогом и от мен.

Анонимен каза...

До всички напускащи-местя го от единия в другия крачол...Крайно време беше,троловете да се разкарат.
Подозирам,че Илиян Пеевски е влязъл в договорка една политическа сила, която скоро ще излезе на бял свят и затова драматизира толкова, и се опитва да остойности някакво си оттегляне от някакъв форум(смях и подигравки).
Толкова са жалки всички замесени в краденето и унищожаването на Троян, щом от един форум се насраха.Подобни форуми в бг сайтове, са хиляди.
Но едва ли има друга територия в България, в която да има толкова самовлюбени същества, като героите на днешния ден.

Анонимен каза...

Сбогом и от мен!

ЕЕ

Анонимен каза...

"И на мен, както и на масовите потребители на горива в страната, ми се иска цените да са по-ниски, но не съм оптимист, че в близко бъдеще това може да се случи, заяви генералният директор на "Лукойл-България" Валентин Златев в предаването "Нека говорят" по Би Ти Ви. "

Ще се разплача от умиление.

Анонимен каза...

Много хорица в този форум се взимат толкова "на
сериозно",че свят ми се завива от смях. Браво
Гена за форума! Щом влизаш в политиката и публичното пространство това е то. Ще ти лъснат
кирливите ризи и да не щеш. Понякога и мен ме
дразнят някои коментари,но това е право на
мнение. Затова сме различни. Затова е свободата
на словото. По добре е от перспективата за Ловеч
или Белене. Няма да спре да изгрява слънцето понеже Х или У са обидени. Вървете тогава си
поплакваите около фундамента на музея. И пазете
безценните паметници на соц. изкуството.

Анонимен каза...

На който не му понася, да се изнася.
Направиха Троян да прилича на цигански катун, но имат наглостта да се пъчат и нагло да разправят колко сме тъпи,а те са умни!

Анонимен каза...

Останете вие, да си мерите ръстовете и ония работи. То не бяха и....и то не бяха какви ли не цинизми и подигравки.
Срамно е да се подиграваш с неща, които не са недостатъци, а и никой не е застрахован от каквото и да било, още повече, когато се подиграваш.
На каквото се смеете, това ще ви настигне.
Пишете сами на себе си, и със здраве!

Анонимен каза...

Хех,я погледни във форума под статии на ABV.BG,какво шоу е,пък тогава се дръжте,сякаш този форум е ваш!

Анонимен каза...

Този форум е на Генадий, но е обществено място. Тук обаче се бърка свободата със слободията. Тук не могат да се разменят идеи и да се изказват свободно мнения. Тук е гето. Тук като и във форума на авv-то вилнеят психари, празнят се, храчат, повръщат, пикаят, серат, отъркалят се в помията и се хилят зомбирани. Тежки са пораженията върху психиката от липсата на живо общуване. Затова избирам да не идвам.

Анонимен каза...

Именно живо общуване,но с хора от "твоята черга",с чувство за хумор и разни други работи.Общуването,защото писането във форум аз така го възприемам,е дело сложно,деликатно,иска и съответен речников запас,а и усет как да ги редиш думичките,като тикли на покрив,старание,търпение.Иначе капе,а някъде и току виж - протекло!А дето тече се развива мухъл,мухлясва добрата стара реч българска,измята се,та понякога не можеш я позна.Вгледайте се във форума - примери колкото щеш!
АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

А, забравих педофила. Генадий, напиши нещо за деца, че педофилът пак се е разгонил и само го мести от единия крачол в другия.

Анонимен каза...

АЙ с-с-с-...здрасти,липсваше на аудиторията:)))Като прочетох разните радсъждения за това чии е форума и се сетих за онзи виц за двете стотинки и вестник"Труд"...ти го разказа:)))
Ако имаш време -напиши някой виц,като за добре дошъл:)))

troyan21 каза...

Форумът не е мой, форумът е на форумците и в това е големият му смисъл; а пък сладкодумници като Айс-а му придават измерения и стойност... Здрасти, Айс!

С уважение: Генадий М.

Анонимен каза...

Форумът не е на всички форумци. В него дадделяват безработните дегенерати, с които никой не иска да общува на живо и тук те създават каквото могат - помийна яма.

Анонимен каза...

Интересно е само какво създават създаващите условия за безработица дегенерати.

Анонимен каза...

"Пазарът на труда в България продължава да се влошава, пише "Капитал Daily". С над 102 хил. души са намалели заетите в България между 15 и 64 г. в сравнение с година по-рано и броят им достигна
2.908 млн, показват данни на Националния статистически институт за миналата година.
Над 25 000 души, които са били осигурявани на 4-часов работен ден, излязоха на светло, информира "Дума".

Анонимен каза...

Тук-там някой се опитва да напише нещо свястно, но като бъде отъркалян в говната се сеща, че неудачника не може да бъде изваден от тинята. Скоро изобщо няма да има кой да се опитва да придава измерение и стойност на това място и тоталната селяния и простащина ще постигнат пълна победа.

Анонимен каза...

България никога няма да просперира, защото съотношението между цената на труда - пенсиите-безработните-цената на стоките, е непоносима за 90% от хората. Това обяснява обезлюдяването на страната, на цели райони, чиито жители търсят спасение извън Родината, а останалите мизерстват и се чудят как да оцеляват в 21в. България е страната с най-ниски възнаграждения в Европа, а минималната заплата у нас е по-ниска вече отколкото в селските райони на Китай. Това шокиращо сравнение хвърли публично Робърт Кайло, старши икономически консултант на Международната организация на труда на международен дебат за доходите в София. А всеизвестен факт е, че там където няма реална оценка и заплащане на труда, се ширят корупция, кражби, престъпления и т.н. пороци.
В България всичко вече е скъпо,евтин е само алкохола и проститутките. Защото и двете са ментета.По всички останали групи стоки сме задминали европейците,най-вече храната.. Това означава, че по веригата някой печели диви кинти. Като не е работника, тогава кой е?Ниската цена на труда гарантира свръхпечалби на олигархията.И тук е мястото на държавата да се намеси но нея е няма никаква.Тя затова е държава - да може да накаже самозабравилите се. Има начини, най-вече данъчно-финансови. Но и друго може да направи - ревизия на приватизацията. Ти, байно, като купи завода за производство на ел.мотори примерно, защо не правиш ел.мотори , а го разфасова? В договора ти за продажба пише ли, че го взимаш да правиш ел.мотори - пише, иначе нямаше да ти го продаде държавата. Хайде сега пускай завода да работи или ще го платиш по съвременни цени с лихвите и липсите.Но такова нещо трябва разбира се политическо решение и много здраво дупе.
Ключът за палатката се казва производителност, а тя в БГ е много ниска. Защото пишман-бизнесмените (повечето назначени от ДС) не им се инвестира в технологии, е предпочитат робите на труда да работят като по времето на лудитите. По възможност без заплащане или с много ниско такова.
Затова всеки, който смята, че има здрав разум, логика и възможност ,спокойно може да напусне пределите на тая държава, в която за 1300 години никой нормален и честен не е успял! Никой - освен нагаждачи, тарикати, крадци и мутри.

Анонимен каза...

Здравейте всички:
Най-лесният начин да станеш милионер е ........ хиперинфлацията!
И още един:
Редбул ти дава крила,сливовата - 4 по 4!!!
АЙс-с-с-с.....

Анонимен каза...

Ха-ха, ти не си Айса...

Анонимен каза...

72ри е прав.. когато 96та бяхме в рецесия поне имаше милиони,и докато станеха стотинки дрънкаше нещо в джоба...а сега освен топките ми и полузаспалият от стрес изпълняващ някога съпружеските си задължения карчо ненапипвам нищо друго(:

Тихомир от Кози вир каза...

74ти вече му викаме Кънчо а не Карчо...прав си че ни изпозаспаха кънчовците от тоя стрес жалко че и кънчовица страда от цялата работа :D

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |