Общината подкрепи абитуриентите в затруднено положение

* 20 зрелостници получиха по 240 лв., средствата - от общинския бюджет * Недка Топалова: „Вярвайте в себе си! Но не забравяйте, че не сте сами”

МИНАЛАТА СЕДМИЦА (3 май) на мила церемония в кметския кабинет зам.-кметовете на община Троян Недка Топалова и Мариян Балев връчиха традиционните абитуриентски премии на зрелостници в неравностойно положение (сираци и затруднени материално). 20 момичета и момчета получиха пликчета с по 240 лв. – общо 4800 лв., осигурени от общинския бюджет след решение на местния парламент. Идеята е с тези средства завършващите да си помогнат в разходите по предстоящия абитуриентски бал.

„ВЯРВАЙТЕ В СЕБЕ СИ! Но не забравяйте, че не сте сами – Общината и всички ние вярваме във вас и имаме нужда от вас”, обърна се към младежите г-жа Топалова. А техен представител (12-класник от Професионалната гимназия) благодари за оказаната подкрепа и заяви, че този жест на Общината значи много.

Т21

11 коментара:

Анонимен каза...

Много добра инициатива. Дано тези жестове задържат младите хора в града. Не пестете пари за такива неща.
Не харчете безопразно пари за закърпване на дупките с тази нова технология, защото дупката я няма до следващия дъжд. Вижте на какво прилича улица Македония. Само преди десет дни запълниха 3-4 дупки , а сега след дъжда, се отвориха още нови. Само прахосвате нашите пари. По тази улица всеки ден минава и кмета, но колата му е държавна?
Имам едно предложение- да разрови тази улица и започне ремонта, пък все някога някой ще я довърши, та може да е и следващия кмет или друг кметски мандат .Но улицата винаги ще я има и на нея ще живеят същите хора.

Анонимен каза...

Блазе ви вашите дупки поне са ги запълнили ,а нашите по главната от витекс нагоре преди два месеца ги доизкопаха и оформиха с перфектни ръбове за рязане на гуми и повече никои не се появи .Сега са ями въпреки ,че и тук кмета минава по няколко пъти на ден но явно слуцебните шарнири и гуми са по ефтини.

Анонимен каза...

Всичко това е добро -подпомогнали с 240лв няколко човека,ама защо трябва да ги снимат и да ги изтъпанят пред хората.Не чувстват ли ,че ще предизвикат неудобство в децата приели тази наистина необходима помощ.Някак си много парадиращо изглежда,нагласено като за снимка.
Защо когато правят банкет не извикат медиите и да се снимат как плащат сметката/ и колко е тя/.

Анонимен каза...

А някой от тези властници/зам. кметове/задава ли си въпросът,че самият акт на дарението,да не говорим за начинът на отразяването и оповестяването му,самото "даване" може да бъде оскърбително?Оставяйки настрана показността,благотворителността в тая и форма е намеса в живота на друг човек,демонстрация на липса на усет за дистанция и неприкосновеност на личното пространство.И не е ли по-добре вместо на показна благотворителност,при това не с тяхни лични средства, да се отдадат на добронамереност в обслужването на избралото ги туземно население?Оредяващо,между впрочем.... АЙ с-с-с-с.....

Бианка каза...

АЙ с-с-с-с....критичен както винаги,прав,разбира се,но и донякъде грешиш.Като оставим на страна други задължения и желанието на гражданите какво да се направи,самото дарение е добър акт на солидарност и помощ за нуждаещите се бъдещи абитюренти.И преди съм забелязала,че се недоволства от показността чрез самите снимки,но това е също необходимо.Понеже съм била по-навътре в тези неща,исках само да ти кажа,че това е необходима,даже е абсолютно задължително именно да послужи като доказателство за самия акт,че се е състоял.Иначе току виж се пръкнал някой,който би обвинил,че липсват едни пари :).Това е шега разбира се,но го казвам,защото искам да защитя хората отговорни за снимката.И друго-такива дарения трябва да се отразяват,защо,ти сам ще се сетиш.Но в никакъв случай,това не е оскърбително.Предлагам да попитате всяко едно от тези деца как се чувстват.В 21 век ние наистина трябва да подкрепяме такива инициативи,макар и проведени от омразните от вас хора.Аз лично аплодирам всяка година тези дарения.Независимо кой ги осъществява.

Анонимен каза...

Това са единствените пари които са от и от моите данъци и които знам къде са отишли и за които съм съгласен. Поздравления.

От тук нататък: Не смятам че е редно да се показват снимки на младежите. Съгласен съм с Айс-а, но имам предвид, че сме в предизборна кампания и хората които в момента са на власт явно са с такова първично мислене и показност. Но това е сами сме си ги избрали. Да се позамислим наесен преди да гласуваме.

Анонимен каза...

Пол,не знам с каква професия си,но считам ,че коментара ти е необмислен,да не кажа и глупав.
Като човек който по цял ден работи с деца ...знам,че подобна показност е оскърбителна и за децата и за роднините им. Ако са искали да документират събитието с цел отчитане на средствата - всеки счетоводител знае как става!

Анонимен каза...

От 7:Под "Пол" имах предвид Бианка/понеже е едно и също лице/

Анонимен каза...

Напълно съгласен с Айса и 7-ми.Всичко трябва да е много деликатно и ненатрапчиво.

Бианка каза...

Абсолютно съм съгласна с вас,че трябва да е деликатно и ненатрапчиво.Точно преди година,за същото събитие имаше същите коментари.Справка винаги можете да направите.Там си дадох мнението,че не бива да има такава показност,относно снимка на всяко едно дете или пък обща в близък план.Но да не би да сме променили нещо?Но това е по-малкото зло.На N7 ще кажа,да не е толкова сигурен/а,че коментара ми е глупав,защото съм участвала в десетки такива инициативи,знам правилата и съм запозната с някои неща,които малко хора ги интересуват тук.Липсата на подобни снимки води до още по-неприятни последици,за които ние потомците на Бай Ганьо много ги умеем.Счетоводителите също знаят за какво иде реч.Но държа и го повтарям,че тези инициативи са необходими да се изнасят в медиите.Най-малкото,мрънкалниците да си вземат поука.Защото миналата година тук бях свидетел на огромното невежество на много анонимни.А 7-я,като толкова много знае и е компетентен за това кой кой е/не че е открил топлата вода,де :) /,нека прояви смелост и да застане с името си.Обещавам,че няма да боли,по себе си съдя:)

Анонимен каза...

Пак дъвчете едно и същооооо!
Миналата гоина беше същотооо!
С вашето мрънкане, вие пресилвате нещата, иначе никой нямаше да обърне кой знае какво внимание и никое дете нямаше да се почувства "оскърбено"!


ICE

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |