Климентовите дни станаха неотменима традиция


Тазгодишното издание на Климентовите дни потвърди, че тези състезания, посветени на патронния празник на СОУ „Св. Климент Охридски” (Троян), са се превърнали в неотменима традиция за града ни.


НАЧАЛОТО БЕШЕ ПРЕЗ 2004 Г., когато по идея на Стоян Борджуков се проведе състезание по математика, посветено на 20-годишния юбилей на училището. През годините се подемаха нови и нови инициативи, така че сега, през 2010-та, СОУ „Св. Климент Охридски” имаше самочувствието и опита да организира: областни състезания по математика и информационни технологии (с тенденция към още по-мащабни събития, защото в математическата надпревара изразиха желание да се включат и ученици от Плевен); общински състезания по общуване на роден език, английски език, екология и устойчиво развитие; училищни състезания по гражданско образование, по различни спортове – волейбол, баскетбол, плуване, тенис на маса – и за изработване на презентация „Моят талантлив клас”.

ВАЖНО Е ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ, че сред организаторите тази година се включиха ученици – както членовете на Ученическия съвет, така и 11-класници и 12-класници, нагърбили се да бъдат част от журито на отделни състезания. А след като преди две години сред състезателите по баскетбол видяхме учители, сега на предизвикателството отвърнаха родители, приели заедно с децата си да участват в творческата задача за написване на съчинение.

ЗА МАЩАБИТЕ И КАЧЕСТВОТО на състезанията Климентови дни говори списъкът с победителите, които са представители на: СОУ „Пейо Яворов” (Плевен), ГЧЕ „Екзарх Йосиф” (Ловеч), Природо-математическа гимназия (Ловеч), ОУ ”Професор Димитър Димов” (Ловеч), СОУ „Георги Бенковски” (Тетевен), СОУ „Св. Климент Охридски” (Троян), СОУ „Васил Левски” (Троян), ОУ „Иван Хаджийски” (Троян), НУ „Св. св. Кирил и Методий” (Троян).

КЛИМЕНТОВИТЕ ДНИ И ТОЗИ ПЪТ разчитаха за наградния фонд на традиционните си спонсори: местния Ротари клуб, КТ „Оптиспринт”, сдружение „Българка – Троян”, а част от наградите бяха осигурени от бюджета на училището. Методическа подкрепа, както винаги, организаторите имаха в лицето на експертите от Регионалния инспекторат по образованието (РИО), които не спестиха похвалите си за събитието. Разбира се, всичко се случи най-вече благодарение на мобилизацията на учителския състав в СОУ „Св. Климент Охридски”.

РАВНОСМЕТКАТА след приключване на множеството надпревари показва за пореден път, че учениците се нуждаят от предизвикателства и поощрения, а работата извън задължителните часове изисква много усилия и носи много смисъл. И така, летвата е вдигната още повече, а след година градът и областта със сигурност ще се вълнуват по повод „Климентови дни 2011”.

Учителският екип по провеждане на „Климентови дни 2010”,
СОУ „Св. Климент Охридски”

44 коментара:

Анонимен каза...

Майка съм на шестокласник, който участвува в състезанието по математика. Стояне, голяма фенка съм ти, ама моля те спаси ме от последната задача за колата по маршрута София-В.Търново. Голям зор, стигам до намиране разстоянието 250км и до там. Малкият ме взе за мезе. За първи път се дъня така! Така, че помощ от приятел......дай решението моля?

Анонимен каза...

Маминка, дръж се, тренировки трябват. На мен задача още не ми се е опряла.
Баща на седмокласник.

Анонимен каза...

От учебника и зборника и баба знае,реши ги от това състезание. Леле как ме обиди! Маминка

Анонимен каза...

Сборник извинете! От толкова математика забравих граматиката!!

Баща на 11-класничка каза...

Усещам, че се заформя дружба между Маминка и Баща на седмокласник. Няма лошо! както е казал поетът - правете любов, а не война. И който твърди, че в математиката няма емоции, да си гледа работата.

П.П. Дано Татенце и Майка на седмокласник не се засегнат от настоящото писание.

С най-топли чувства: Баща на 11-класничка

Анонимен каза...

Бащата на 11-класничката,да даде повече данни за момата.
Имам към 200 литра ракия и бидон със зеле.

Ергенина!

Анонимен каза...

И ако не е градил дувар спешно да гради, че да има какво да препикават ергените след серенадите.
Баща на седмокласник-ерген-китарист.

Анонимен каза...

Абе какво всеки наднича тука, не може ли да им реша задачата на Маминка без публика? Особено пък с Татенце и Майка на седмокласник. Всичко развалихте.
Баща на седмокласник.

Анонимен каза...

100 кила ракия-а давам,
100 кила ракия-а давам,
100 кила ракия давам,
Маминка да притежавам,ех!....
НАЗДРАВЕ!

Анонимен каза...

Ей я да вървите да помагате на децата за домашните

Анонимен каза...

Ха-ха,тук имало големи сладури.Стояне,помогни за задачата де...пък после и хоро на свадба може да поиграеш....хаха

Анонимен каза...

Хаха-хубаво сте се развеселили за моя сметка, но задачата остана отново нерешена.Иначе хубава позитивна темичка, никой никого не дразни, типичен коледен дух се е вселил тук! Майка/маминка/ на шестокласник не свири на китара, но пък обича да слуша хубава музика.

P/C Хайде Господин Борджуков не ме мъчете вече, напишете решението на задачата

Анонимен каза...

Стояне не давай решението че ни е много гот да се задяваме с Маминка на шестокласник. Сигурен съм че е страхотно гадже (пардон - мамче).И аз 100 кила ракия-а давам!

Анонимен каза...

Напишете условието и ще я решим :)

Ст. Борджуков каза...

От приказките тук се сетих за един стар виц:

Попитали радио Ереван: - Каква е най-голямата опасност при групов секс?
Радиото отговорило: - Някой да не бъде пропуснат!

И моля всички тук да не забравят, че ние с Генадий също сме родители - аз на абитуриентка, а Гената е малко по-малък! И ако бъдем пропуснати СЪЩО ще се обидим!

Като ме видите, госпожо, из града - спрете ме и ще ви кажа всичко за тази задача - ще вземе тук някой да се превъзбуди и ще оплескаме нещата. Скоро всичко ще бъде изчистено на сайта на Климентови дни, ама имам и друга работа. Извинявам се за неудобството.

Анонимен каза...

Условието на задачата по памет. Кола пътува от София за В.Търново. След като изминала 1/5 от разстоянието, след това 20% от него оставали 100 км. В колко часа ще пристигне колата във В.Търново, ако е тръгнала от София в 8,30/тук не съм много сигурна дали беше точно в толкова/.Това е. Успях да изчисля само пътя-250км и до там.

А ракията сливова,или гроздова е?
Същото мамче

Анонимен каза...

Здравейте бъдещи Дядовци!
Дайте да видим какво имате за отмащане,и да седнем на по ракия и салата и да обсъдим сделката.
Имам къща 2 ката до центъра,Балканджия съм, и съм ходил на училище и след училище.
Вий тук си говорете за Маминка,ама дайте да видим булките вече :)

Баш Ергена със Ситроена!

Анонимен каза...

Наддаването започна: къща на 2 ката, сой, ситроен и училище след училище - първи път!

Анонимен каза...

300 КИЛА РАКИЯ!

Анонимен каза...

Абе ний бедните да мрем ли? Може да съм беден, ама съм душа!
Залагам си сърцето!

Анонимен каза...

Аз пък нищо не давам доде не видя булките...щото може да има изненади!
Друг ерген БЕЗ ситроен
Тоест аз съм пич със москвич

Анонимен каза...

Аз се радвам,че темичката за една задачка предизвика толкова приятни коментари.Започнахме с математика минахме през килограми ракия, но на края все пак остана и едно сърце.Стоян Борджуков със сигурност ще го спра някой път,та да ми реши задачката.
Маминка,която няма какво да предложи/нямам ракия, нямам нито ситроен, нито москвич.....и още колко работи нямам/,но пък ми беше приятно във вашата компания

Анонимен каза...

Хей, Маминка, къде се губиш, липсваше ми! Нещо не достига в задачката. Хе-хе... Помня, че съм я решавал и беше лесна. Аз такива задачки ги хрупам като вафли „Чайка“. Но като са ти трудни задачите, а и граматиката бъркаш, как си с „Човека и природата“? Доколкото си спомням трябва да сте взели „Сила на тежестта и тегло на телата“. Кое тежи повече - кило пирони или кило вълна? Хе-хе... Отговорът е - кило пирони! Хе-хе... Важният въпрос е защо е така? Първи жокер - чети „Тегло и маса на телатата“. Втори жокер - кой и защо е тичал гол по улицата и е крещял „еврика, еврика“. Хе-хе... Не се бъзикам.
Баща на седмокласник

Анонимен каза...

Уважаеми родители,разбирам напълно трепетите Ви,но струва ми се се откланяте умишлено от темата.
Моля мамите и татковците на 11-класничките да застанат от едната страна и да оставят зестрата от другата.
А и ако има по-млади мами,чудесно!
Тъкмо докато зрее житото,ще бъркам в хамбара!
А татковците да са Левскари,та да гледаме синята лавина заедно на по чашка :)

Ерген с висше!

Баща на 11-класничка каза...

Зестрата - слаба работа, ама ще скалъпим нещичко. Но за "синята лавина" трудно ще се разберем - точно толкова са ми жалки и безразлични, колкото и нещастните чорбари. А оня Ганьо Батков - направо не ми се говори. Но има решение - ще гледаме Барса, Ман Юнайтед и др. подобни и пак ще си пием ракията...

Анонимен каза...

А наздраве, да са ви живи и здрави дечицата и вие, хубав купон сте заформили от два дена

Анонимен каза...

Все пак някой ще каже ли пристигна ли колата в Търново?

Анонимен каза...

По моя сметка още пътува.....

Анонимен каза...

А може и да вземе завой на към Троян,понеже як купон се заформя.Тогава малко ще му се объркат сметките относно времето,процентите и километрите,но важното е че ще бърка и в хамбара на момите,че и зестра ще докопа и хубава трянска ракийка.....хаха

Анонимен каза...

Ей, ерген с висше, слушай една поучителна история от живота. Един лъв подгонил един музикант. Той нямало какво друго да направи - извадил цигулката и засвирил. Лъвът сложил глава на предни лапи и заслушал унесен. Дошъл друг лъв - същата работа. Дошъл трети лъв и изял музиканта. Първият лъв рекъл на втория - "Нали ти казах, че ще дойде глухия и ще развали купона". И ти внимавай с мамите, да не дойде глухия тате и да развали купона. Разбира се, че трябва да уважиш баба си за да ти пърже мекици и да ти е сладък живота, ама като ти стане баба. А българският футбол е като българската политика - пълна порнография. Ако искам да гледам театър ще отида на театър.
И тъй запомни ли - не пипай мамите, уважавай баба си, български футбол не ти трябва, зимно време бирата да е Леденика - ТЪМНО!

Анонимен каза...

Баща на седмокласник, ако ми бяха дали скороста и аз щях да си я реша и нямаше да търся помощ от приятели.Малко ме подцени.Аз с учебни дела не се занимавам само с математика, така че ще ме е трудно да ти кажа до къде сме стигнали по "Човекът и природата" Моето училище за този живот съм приключила. Който иска да учи да учи, ако не да хваща гегата и да подкарва овцете. На тази държава и трябват не само висшисти, а и стругари, трактористи,шивачки. На сила нищо не става. Инече хубаво е в този сайт да си заформим една темичка като "Помогни на родител в беда" Я задачка, я есе, учебник или сборник. Влизаш, питаш и намираш, без много да си губиш времето.
Хареса ми предложението на таткото от "синята лавина". С теб съм!! Довечера ще ги пометем тези белгийци.
Маминка на шестокласник

Анонимен каза...

Маминка на шестокласник,ти вече заемаш високо място в очите на Ергена!
Да ти се намира някоя мома ,около 10-ти клас? :)
Ама татковците ми се чини че са свидливи!
А и с тая бира зимно време,отиде ми гърлото.
Не съм много по пиенето,домушарче съм,но чаша надигам рядко.А и предпочитам мома да ме топли,пред алкохола!

Татко на 11-класничка,една едничка радост ни остана.Знаеш че кога Левски бие забравяме за проблемите макар и за момент!

Анонимен каза...

Eй, хора, палете москвичите да проиграем задачата, че не сам спал цяла нощ! И Маминка ще вземем.

Анонимен каза...

А мани,с тия московци без парно в тоя студ,пък и много харчат...Ама я Вие родителите се качете у москвича,пък аз ще взема момите със ситроена.Тъй де, няма да излагаме коконите :)

Анонимен каза...

Ко стаа Лески, разбрах че сте размазали белгийците. Ами малко си вдигнете крака от гръцмуля им, че да си поемат дъх хората. Какви ли очи са опулили предсмъртно. Па и другите не ги добивайте, че догодина с кого ще играете?

Анонимен каза...

Тя да дойде 11-класничката да и покажа финтове от типа "заден шморц",пък дали ми дреме толкоз за мача,а?
Ама дано си вири крачетата по-високо от наще убъвци,че ми писна да ги уча бре :)

Анонимен каза...

А-а, грешка, не били белгийци, ами бацовомайленци. И не било с голове, ами с ритници. Е, който може - го може.

Анонимен каза...

Мммм разбирач го играш...
Ама из им ги казах на твойта,че и нея и момата ,а в амбара а първака!
Пък ти дядка... ти се мятка.Баба сутрин ще ми прави мекици,булката кафе,а тебе уважаеми кой ли те ...

Анонимен каза...

Никакъв фен не си. Истинският фен не само се радва, ими и реве с отбора си. Ако всичката ти работа е такава...

Анонимен каза...

Странно,жена ти каза каза същото за теб!
Явно те тормози този факт!Какъв е проблема,засича ли вече,вземи трибестан!

Анонимен каза...

Завели един сексуален маниак при доктор да видят да не би случайно да се е оправил, че да го пуснат от лудницата. Докторът нарисувал един правоъгълник, в него още един и още един. Попитал лудия на какво му прилича това. Оня рекъл: "Правоъгълна къща, в нея правоъгълна стая, в нея правоъгълно легло и в леглото двама правят любов". Докторът нарисувал квадрат, в него друг, в него трети. И пак го пита какво вижда. Оня отговорил: "Квадратна къща, в нея квадратна стая, в нея квадратно легло и в него двама правят любов". Докторът рекъл: "Сега внимавай, ако пак ми говориш за секс връщам те в лудницата!" Нарисувал окръжност, в нея друга и вътре трета. Лудият мислил, мислил, мислил и накрая рекъл: "Абе, докторе, ТИ СИ СЕКСУАЛЕН МАНИАК!"

Анонимен каза...

Скучно,и няма връзка с горните постове...

Анонимен каза...

Е как можахте да наакате веселата темичка. Два дена без обиди и тъпни и баш накрая.....
Майка на шестокласник

Анонимен каза...

Тоя с вица,и предишните му няколко поста,омаза пейзажа.Явно не издържа психически и се изтърва...

Бивш гимназист

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |