Д-р Бамбов си тръгна – с овации и похвали

* Кметът: „Винаги в Министерство на здравеопазването са ми казвали: „Вие в Троян имате една добра болница, която се управлява добре“
 * Докторът: „Благодаря Ви за човешкото отношение към мен като управител“
Признание
В Общинския съвет – кметът Михайлова и д-р Бамбов, до тях са съветниците Пенков и Кардашимов, 20 октомври 2022 г., сн. troyanexpress
НА РЕДОВНАТА си октомврийска сесия, 20 октомври, Общинският съвет в Троян с пълно единодушие избра за нов управител на троянската общинска болница („МБАЛ - Троян“ ЕООД) спечелилата провелия се в началото на месеца конкурс д-р Теодора Вълковска-Кюрекчиева. А гласуването бе съпроводено от мила церемония, на която троянските управленци приветстваха и аплодираха дългогодишния досегашен управител д-р Пенко Бамбов, който, както самият той заяви от трибуната, се явява за последен път пред тях в това си качество.

ОЦЕНКАТА и признанието към д-р Бамбов бяха събрани в емоционалното приветствие на кмета Донка Михайлова. Думите й: „Това е последното заседание на Общинския съвет, в което д-р Бамбов участва като управител. Той беше управител на троянската болница 25 години, най-трудните години за българското здравеопазване. Д-р Бамбов ръководи болницата така, че тя в максимална степен оказваше грижи на нашите съграждани. И аз мисля, че всички ние му дължим благодарност и признание за това. Ще си позволя и едно лично отклонение в случая – бих искала да изразя на д-р Бамбов и личната си благодарност за няколко неща. Първо – че последните си два мандата той бе на път да се откаже да се кандидатира за управител, но с чувство на отговорност към болницата ни отново пое отговорността да се яви на конкурс и да бъде избран. Искам да му благодаря, че като един изключително отговорен ръководител в последните години той впрегна максимални усилия, така че да остави на човека след себе си възможно най-малко задължения на болницата. Искам да му благодаря и за това – в последните 11 години аз се срещах с всички министри на здравеопазването и винаги в Министерство на здравеопазването са ми казвали: „Вие в Троян имате една добра болница, която се управлява добре“. Мисля, че му дължим благодарност и за това, че на два пъти прие да бъде временно изпълняващ длъжността, само и само да не остави болницата ни в най-трудния период на ковид кризата. И най-накрая искам да му благодаря, че направи много д-р Вълковска да бъде убедена да се кандидатира за управител и обеща, че ще помага“.

КМЕТСКОТО слово завърши с пожелания: „В профила ми във фейсбук, под поздравлението ми за Деня на лекаря (19 октомври), една медицинска сетра написа следното: „Благодаря на д-р Бамбов, че като лекар и човек запази своето достойнство“. Мисля, че това би било най-доброто пожелание и към д-р Вълковска – като лекар, човек и управленец да запази своето достойнство“. Г-жа Михайлова заедно с председателя на Общинския съвет инж. Петко Пенков и заместника му Владислав Кардашимов, от името на цялата управа на Троян, връчи на д-р Бамбов подарък картина – като „малък знак на уважение за това, което той направи за гражданите на Троян“.

Д-р Пенко Бамбов в директорския си кабинет в МБАЛ - Троян
НА СВОЙ ред д-р Пенко Бамбов, видимо развълнуван, също взе думата. „Искам да си призная, че съм трогнат от жеста, който проявихте към мен в това последно мое участие в заседание на Общинския съвет като управител на болницата. Единственото, което мога да кажа в този момент, е: Благодаря Ви! Благодаря Ви за човешкото отношение към мен като управител. Благодаря Ви за своевременните решения с адекватни мерки по отношение на възникнали проблеми в дейността на дружеството“, заяви лекарят. Като благодарностите му бяха към всички от управата на община Троян, кметски екипи и общински съветници, с които е работил през своите 25 години начело на МБАЛ - Троян. В заключение вече бившия управител на троянската общинска болница даде уверенията си, че с избора на д-р Теодора Вълковска-Кюрекчиева е направен правилният избор, че я познава още от студентските си години, вярва в нейните мениджърски способности и е убеден, че в работата си с нея троянската управа няма да има проблеми. А на изпроводят д-р Бамбов отправи към всички най-ценното пожелание: „Бъдете здрави!“.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |