Избраха управители на МБАЛ и „Общински пазари“

* Д-р Теодора Вълковска-Кюрекчиева ще е новият шеф на общинската болница, а Росен Веселинов се завръща начело на Пазарите * Изборът стана след неуспешни предишни конкурси и за двете общински дружества
Най-после
Д-р Теодора Вълковска-Кюрекчиева, Росен Веселинов
„МБАЛ - ТРОЯН“ ЕООД. Най-после, след няколко неуспешни опита заради липса на кандидати, бе избран управител на троянската общинска болница „МБАЛ - Троян“ ЕООД, общинско дружество със 100% общинска собственост. На провелия се на 4-6 октомври 2022 г. конкурс комисията по избора (назначена със заповед на кмета Донка Михайлова и председателствана от зам.-кмета Ангел Ангелов, другите й членове бяха общинските съветници инж. Петко Пенков, д-р Петьо Маринов, Младен Мондешки и представителите на общинската администрация Ирина Князева, инж. Борис Бояджиев, Марияна Николова плюс имащите съвещателен глас членове и резервните членове д-р Росица Милчева от Ловеч, д-р Цветомила Дудевска, д-р Нели Стоянова и Николай Тодоров) обяви за победител д-р Теодора Вълковска-Кюрекчиева, до този момент ръководител на Медицинския център към МБАЛ - Троян. Другият кандидат – Христо Ст. Попски, отпада в първия етап (преглед на документите) поради липса на изисквания по регламента на конкурса документ за квалификация в областта на здравния мениджмънт.

В ДВАТА същински етапа на конкурса (представяне на управленска концепция за 3-годишен мандат и събеседване) единственият допуснат кандидат д-р Вълковска-Кюрекчиева се представя убедително, получава отлична оценка 6 по шестобалната система (слаб, незадоволителен, задоволителен, добър, много добър и отличен) и е класирана на първо място. Но изборът на комисията трябва да получи и санкция от Общинския съвет – с решение за определяне на класирания на първо място кандидат за спечелил конкурса. Очаква се това да се случи са следващата сесия на местния парламент в края на м. октомври, след което д-р Вълковска-Кюрекчиева трябва да сключи договор за управление на „МБАЛ - Троян“ ЕООД.

Д-Р ТЕОДОРА ВЪЛКОВСКА-КЮРЕКЧИЕВА
е троянка, завършила е медицина със специалност „Вътрешни болести“, има и втора магистратура по здравен мениджмънт. От 20 години е управител на „Медицински център - Троян“ ЕООД и е председател на общинската ТЕЛК комисия. Преди това над 10 години е работила като ординатор във Второ вътрешно отделение на МБАЛ - Троян.

***

„ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ“ ЕООД.
Другото троянско общинско дружество със 100% общинско участие, за което наскоро се проведе конкурс за избор на управител (1-2 септември 2022 г.), е „Общински пазари“ ЕООД; втори в рамките на четири месеца, след като при предишния конкурс (в края на м. април) единственият кандидат Валентин Дацов получи ниска оценка и Общинският съвет прекрати процедурата. Кандидатите този път бяха трима, а до втория и третия етап бяха допуснати двама – бившият управител Росен Веселинов и Иван Семерджиев; третият кандидат – Ралица Христова, отпадна, защото не представи документ за изисквания 5-годишен професионален опит. След представянето на управленска концепция и събеседването за победител бе определен Росен Веселинов, получил отлична оценка (конкурентът му не достига минимума от много добър 4,50 и не влиза в класацията).

СЪС СВОЕ решение, гласувано на сесията на 29 септември (реш. №738/29.09.22), Общинският съвет Троян потвърди становището на комисията и определи класирания на първо място кандидат за победител в конкурса. Предстои сключването на управленски договор, което е планирано за 17 октомври. Към момента г-н Веселинов е зам.-областен управител на област Ловеч, а преди да заеме този пост (през м. януари 2022 г.) бе управител на „Общински пазари“ ЕООД (от м. януари 2021 г.) и сега се завръща начело на общинското дружество.

РОСЕН ВЕСЕЛИНОВ е роден в София, но от дете живее в Троян. Магистър е по стопанско управление от Техническия университет в Габрово и магистър по право от Софийския университет. Преди първото си назначение в „Общински пазари“ ЕООД и едногодишния си престой в общинското дружество 12 години работи във „Велде България“ АД (Троян) като управител на фирмения магазин, а след това за кратко като юрисконсулт.

***

ОТ НАС – честито на новите управители на „МБАЛ - Троян“ ЕООД и „Общински пазари“ ЕООД и успех! Но работата им няма да е от лесните: д-р Вълковска-Кюрекчиева трябва да се справя с хроничното недофинансиране на малките (общинските) болници и острия кадрови проблем в здравеопазването; а г-н Веселинов има да си възстановява един даден немалък заем (80 хил. лв.) на друго общинско дружество и да осигури планирания мащабен ремонт на основния обект на своето дружество – Големия пазар.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |