Поетът музикат Петър Чухов в Серяковата къща

* Ще бъдат представени новите му две книги – поетичните сборници „Есенен Великден“ и „Запокитеност“; поетът ще изпълни на китара свои етнокомпозиции – 9 май, 18:00 ч.

Предстоящо
 
В ДЕНЯ на Европа – 9 май, троянската галерия „Серякова къща“ ще представи новите поетични сборници „Есенен Великден“ и „Запокитеност“ на поета Петър Чухов. За книгите и автора ще говори преподавателката във Великотърновския университет Нели Кирилова. Литературното събитие ще бъде допълнено от музика на живо – етнокомпозиции на поета в негово изпълнение на китара заедно с Иван Христов, кавал. В „Есенен Великден“ поетът изследва темите, които са основни в неговата поезия – липсата и отсъствието, неосъществеността, малките чудеса на ежедневието, пролуките, през които за миг проблясва отвъдното. „Запокитеност” включва първите му пет стихосби, писани и издадени в края на 90-те, сега събрани в общо книжно тяло, без редакторска намеса, но с нов общ дизайн.

ПЕТЪР ЧУХОВ е столичанин (р. 1961 г.), завършил е библиотекознание и социология, в момента работи в Столична библиотека. Автор на 17 книги – поезия и проза. Включен е в много антологии в България и чужбина, творбите му са преведени на 18 езика и публикувани в над 20 държави. Пише и музика, свирил в рок групите „Субдибула“, „Тутакси“, „Стенли“, а в момента – в етнорок групата „Гологан“, „Par Avion Band“ и групата за поезия и алтернативен рок „ЛаТекст“. „Аз съм между думите и между струните. Всъщност и думите, и струните са само инструменти, средства, чрез които човек успява по някакъв начин да достигне и до себе си, и до другите. Колкото по-дълбоко достигне до себе си, толкова по-лесно се свързва с другите", коментира авторът.

Т21, по информация на галерия „Серякова къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |