Троянска среща по телевизора

* Троянка посрещна троянка в студиото на „Тази неделя“ по бТВ – „фермерката“ Ралица Йовкова гостува на водещата Петя Дикова
 * Водещата: „Наш гост е един от най-малко мразените участници във „Фермата“ * Червенокосата: „Приключението на живота ми, 
мога да го нарека“
Фермата 2021
Петя Дикова и Ралица Йовкова в студиото на „Тази неделя“, бТВ, 5 декември 2021 г.
СЛЕД КАТО спечели най-първия дуел във „Фермата“ – писахме за тази победа (виж „Нашата Ралица с първа победа във „Фермата“ – бел. ред.) – нашето троянско момиче в този 7-ми сезон на популярното риалити по бТВ, потомствената керамичка Ралица Йовкова, загуби последния и си тръгна, на крачка преди финала, тази събота, 4 декември. Но загуби с усмивка и призна превъзходството на противничката – русата биткаджийка Ваня, която изравни „фермерския“ рекорд по победи за всички времена, четири.

РАЛИЦА тръгна с победа в този дуел, имаше предимство и във втората битка – обаче провалът й в стрелбата по мишени (с топки по тухли) я демотивира и загуби двубоя с категоричното 1:14 точки. Но както казахме – загуби с усмивка, достойно, без напрежение и агресия, каквато видяхме в други дуели. Е, усети се и разочарование – защото да си тръгнеш на крачка от големия финал и битката за голямата награда от 100 хил. лв., със сигурност не е приятно.

И СЛЕД ВСИЧКО това червенокосата троянка се появи в неделното сутрешно студио („Тази неделя“, бТВ, 5 декември) на друга троянка Петя Дикова (казваме троянка, защото и двамата родители на телевизионерката са троянци, Сашо Диков и Аня Пенчева, като малка учеше в троянското НУ „Св. св. Кирил и Методий“ и баба й я водеше на училище, а след това редовно си бе за ваканциите и отпуските в любимия Троян). Какво чухме в тази троянска среща по телевизора?

„НАШ гост е един от най-малко мразените участници във „Фермата“, много чаках тази среща с най-малко мразения в този формат“, бе анонсът на водещата Петя. Леко стряскащ, но обективен анонс – защото май и във „Фермата“, която се стреми и има реномето на позитивно шоу, и изобщо, навсякъде около нас, основната българска черта е мразенето; но защо най обичаме да мразим, е друга тема и не е лъжица за нашите уста, за нея ни трябва друг троянец – Иван Хаджийски, но за жалост него го няма. „Много ми е приятно да съм тук след това огромно и тежко приключение за мен, приключението на живота ми, мога да го нарека – „Фермата“. Емоционално бе много тежко, по-трудното е да издържиш психически, не толкова физически, да запазиш добрия тон и да останеш себе си“, бе коментарът на Ралица.

Червенокосата троянка се сбогува с „Фермата“, 4 декември 2021 г.
СЛЕД ТОВА Петя сподели пред зрителите за „троянската връзка“, имаше си хас да не го направи. „Моят баща и твоята майка (Мая Бъчварова-Йовкова) са били съученици. Твоята майка говори най-съвършения френски, който съм чувала, тъй че много поздрави на Майчето. Но аз научих, че си във „Фермата“, едва след като видях първия епизод, това трябваше да го кажа“, уточни водещата.  

СТАНА дума и за корените. Въпросът бе как се прави 100-годишна родова традиция в керамиката (Ралица е четвърто поколение керамик, а двете й щерки, близначки, вървят по нейния път и има шанса да са пето поколение продължители на фамилната професия) и на какво мирише глината. Отговорът: „Глината мирише на земя, на природа, на много любов и много труд. Трябва много търпение и трябва да имаш голямо желание, да гориш целия в работата си. Пътят в керамиката е дълъг, докато усетиш твоето, това което ти е най на сърце и можеш да го изградиш като собствен стил, като собствен почерк, това отнема време, много търсения. Семейната традиция бе много голям плюс за мене, пътят, който прадедите ми са изминали преди мене, те са най-добрите ми учители“.

„ПОЖЕЛАВАМ на всички първо да са много здрави, да носят много любов в сърцата си и в мислите си да имат добрина“, бе коледното пожелание на троянската „фермерка“

Т21


Бел. ред. Тук е мястото да припомним, че в петия сезон на „Фермата“ през 2019 г. победата и 100-те хил. лв. отидоха на троянски адрес – при крехката на вид, но оказала се желязна Веселка Маринова от с. Борима.  
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |