Феноменът Троян?

* „175 към днешна дата са издадените строителни разрешения в община Троян за годината, като само за промишлени обекти са 28,
 което не може да е случайно“
Оптимистично
КМЕТЪТ Донка Михайлова не се престраши да използва определението „феномен“, но в общи линии отговори положително на въпроса ми от името на Т21, поставен на редовната и последна за годината (17 декември) кметска пресконференция. А въпросът бе: „Личното ми усещане е, че Троян върви напук на общото – пандемия, стагнация, криза, говори се и за финансова и икономическа, а тук, през тази най-пандемична и кризисна година, се строи като за световно. И не говоря само за общинските проекти с общинско и друго финансиране, европейско и държавно, но и за частните инвеститори, магазини никнат като гъби, откриват се заведения, бизнеси се разширяват/стартират… Правилно ли ми е усещането и как се обяснява това, феномен ли е Троян?“.

ЕТО и кметският отговор: „Може би на случващото се трябва да се погледне през дистанцията на времето. 175 към днешна дата са издадените строителни разрешения в община Троян за годината, като само за промишлени обекти, в които ще бъдат създадени работни места, са 28, което не може да е случайно. Моето обяснение е, че, от една страна, бизнесът тук е жив, факт е, че Троян има рекордно ниска безработица и че в тази тежка кризисна ситуация няма освобождаване на заети хора, напротив – има сериозен дефицит на работна ръка. Ежедневно провеждам разговори с бизнеса, всички казват, че имат много висока обезпеченост с поръчки за месеци напред. От друга страна, имаме един доста устойчив общински бюджет, който расте всяка година и не толкова заради приходи от централния бюджет, а заради местните приходи. Няколко са факторите за устойчивото общинско развитие. Първо – аз не знам друга българска община, която да извършва със свои сили всички комунални дейности; голяма част от общините възлагат комуналните си дейности на външни изпълнители, а това означава по-скъпи услуги и значителен разход на средства. Второ, дори да прозвучи нескромно – имаме едно компетентно управление на бюджета, колегите имат доказана експертиза в това отношение. И трето, макар че пак ще прозвучи нескромно – ние имаме един честно управляван бюджет. Мога да гарантирам, че от бюджета на Община Троян не изтичат средства по непрозрачен и незаконосъобразен начин. Събрани всички тези фактори дават резултати, които всяка следваща година са по-добри“.

Генадий Маринов

3 коментара:

Илиян Пеевски каза...

Преди 25-30 години строителните разрешения бяха около и над 1000 годишно. Днес 175 били... "феномен" . Толкова за троЕнската придворна журналистика.

Бай каза...

Стига си говорил истини, пак ще те блокират! Остави ги да замазват положението , не ги ядосвай с истини , все пак са празници :)

r3d33ms каза...

Тръгнал да обяснява някогашния последовател на оня шмъркан Сидеров ...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |