Областният върна две нови троянски наредби

* Причините не са по същество и не касаят текстове на двете наредби, свързани са с начина на приемането им
 
Светослав Славчев
Сблъсъци
 
ДВЕТЕ нови наредби – Наредба №3 за упражняване на правата на Община Троян в предприятия, търговски дружества и сдружения с общинско участие и Наредба №11 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество (виж двете наредби тук – бел. ред.), приети на сесията на Общинския съвет в Троян на 28 октомври 2021 г., бяха върнати за ново обсъждане и прегласуване със заповед на областния управител Светослав Славчев, съобщиха от пресслужбата му. Аргументите за обструкцията са в няколко посоки. Първо – и двете наредби, според г-н Славчев, са приети в противоречие на Закона за нормативните актове; по-точно – не са уведомени предварително заинтересованите страни и не е имало обществено обсъждане и възможност за предложения и становища, с което „са компрометирани принципите на обоснованост, предвидимост, откритост и съгласуваност“. Второ – при приемането са допуснати и „съществени нарушения на материалния закон и на административно процесуалните правила“.

С ДРУГИ думи, причините са връщането не са по същество и не касаят текстове на двете наредби, а са свързани с начина на приемането им. При повторното обсъждане на Наредба №3 и Наредба №11 троянският местен парламент следва да се съобрази с реда и условията, регламентирани в Закона за нормативните актове, се казва още в заповедта на областния управител.

Т21, по информация от Областната управа - Ловеч

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |