На 30-ти връчват 31-ите награди „Бризби“

* По неизменна традиция от началото през 1990 г. отличията (специална грамота и парична премия) лично ще връчат дарителят Джон Бризби и съпругата му Клеър
Предстоящо
Дарителите Джон и Клеър Бризби на партито за 20-годишнината на наградите, Троян, 2011 г.
НА 30 СЕПТЕМВРИ, идния четвъртък, от 12:00 ч., на обичайното място – в двора на троянското ОУ „Иван Хаджийски“ (носило преди това името на известния дарител и учредител на първите троянски ученически награди – Константин/Кочо хаджи Калчев), за 31-ви път ще бъдат връчени годишните троянски ученически награди „Бризби“. Наградите са учредени, по-точно бе възобновена традицията от първата половина на миналия век, от лондонския топ адвокат с тукашни корени и почетен гражданин на Троян от 2013 г. Джон Бризби, който е пряк потомък на споменатия Константин/Кочо хаджи Калчев.

ОБЩО 32-МА ученици, от седем училища на територията на община Троян, са тазгодишните носители на наградата, извоювала си висок престиж през годините и включваща специална грамота и парична премия от около 100 лв. Както винаги досега от началото през далечната вече 1990 г. дарителят Джон Бризби и съпругата му Клеър лично ще връчат отличията. И пак по наложила се традиция награждаването ще бъде съпроводено от мила церемония, събираща много гости и приятели.

Награждаването през 2009 г., „Бризби“ получава Минко Гечев, сега софтуерен инженер в Google
ДА ПРИПОМНИМ и какво пише в грамотата, която получава всеки един от лауреатите на наградите „Бризби“: „Аз, Джон Бризби, дарявам на ..., годишната парична награда, която учредих в памет на моя прадядо Константин хаджи Калчов за талантливост и оригинално мислене през изтеклата учебна година“.

Т21
Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |