ВОЛЯ и НФСБ: Маска и ръкавици за всеки избирател в деня на вота!

* Патриотичната коалиция ще внесе предложението си в Националния оперативен щаб

Парламентарни избори 2021
КОМПЛЕКТ ръкавици и маска за всеки избирател в деня на вота! ЦИК незабавно да издаде методични указания за провеждането на изборите! За това призоваха лидерите на ВОЛЯ И НФСБ Веселин Марешки и Валери Симеонов.

ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ подчерта, че предложението е прагматично и евтино. Според направените разчети за маски ще отидат около 300 хил. лв., а за ръкавици 600 хил. лв. „Държавата с разход от 1 млн. лв. може да подсигури живота и здравето на всички желаещи да гласуват. Да се надяваме, че членовете на ЦИК ще проявят разум. Целта е хората да са спокойни, че са защитени. Това е начин да увеличим избирателната активност“, коментира лидерът на ВОЛЯ.

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ беше категоричен, че трябва да се вземат мерки срещу опасността от разпространяване на коронавирус в деня на изборите. „Според указанията на ЦИК трябва да се извършват дезинфекции на машини, химикалки и плоскостите, до които избирателят има допир. Това няма как да бъде реализирано, особено в късните часове на изборния ден, когато всички са изморени. Неизпълнимо е условието да се дезинфекцира след гласуването на всеки избирател. Ние предлагаме на входа на всяка сграда – училище, детска градина или друга обществена сграда, където ще се гласува, в присъствието на полицай да се раздават ръкавици и маска на всеки избирател. Така ще бъдат защитени гласуващите и членовете на СИК. До секционните избирателни комисии да не бъдат допускани граждани, които не носят предпазни средства“, заяви лидерът на НФСБ.

ПАТРИОТИЧНА коалиция ВОЛЯ и НФСБ ще внесе предложението си и в Националния оперативен щаб. Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ участва на предстоящите парламентарни избори с № 24 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Начало

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |