Председателят на местния парламент иска закриване на „Троянски глас“

* Инж. Петко Пенков: „За мен не е нормално откакто съм общински съветник загубите от „Троянски глас“ да надхвърлят 200 хил. лв. Тези мъки толкова години трябва да спрат“ * Съветникът инж. Радойчевски предложи свикване на извънредна сесия
В Общинския съвет
инж. Петко Пенков
ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ в Троян прие единодушно бизнес програмата на общинското дружество „Общински пазари“ ЕООД за 2021 г. (т. 10 от дневния ред на сесията, 18 февруари). Но едно изказване на председателя инж. Петко Пенков вся смут у някои от съветниците. Г-н Пенков обяви стряскащи данни за загубите, които в-к „Троянски глас“ трупа на дружеството (вестникът е дейност на „Общински пазари“ ЕООД, възложена му от Община Троян) и заяви намерението си на следващата сесия да внесе предложение за закриване на общинското издание.

„БЯХ НАПИСАЛ писмено предложение, което мислех да внеса на тази сесия, но бях помолен от администрацията да не го правя – и няма да го внеса сега, за да има разбирателство и за да е ясно, че не е политика. Да уточним – нямам нищо против управителя на „Общински пазари“ ЕООД, той го знае и от наш личен разговор. Но имам против предложената бизнес програма за 2021 г. на дружеството, в която е заложена загуба от 25 хил. лв. и горница от в-к „Троянски глас“; за догодина е заложена по-малка загуба – ще правим инвестиция, за да намалим загубата?! За мен не е нормално откакто съм общински съветник загубите от „Троянски глас“ да надхвърлят 200 хил. лв.“, заяви г-н Пенков. „Това е тема за размисъл, но се надявам да вземем решение, защото за мен не е нормално – всяка година го повтарям – да поддържаме нещо, което е на огромна загуба и всяка година се увеличава. Имаше предложения, които не знам с кого са обсъждани, не и с Общинския съвет, за дигитализация (на изданието) и не знам какви още промени. Но аз мисля, че тези мъки толкова години трябва да спрат. Ще внеса предложението си за следващата сесия след обсъждане с администрацията, така че да е безболезнено“, категоричен бе председателят.

инж. Васил Радойчевски

ДУМАТА взе и съветникът от левицата инж. Васил Радойчевски, който имаше различно становище. „Аз мисля, че въпросът за в-к „Троянски глас“ е много важен и предложението се нуждае от едно задълбочено обсъждане. „Троянски глас“ е гласът на троянци и може би си струва да го обсъдим с троянци. Това е една духовна институция, а няма духовна дейност, която да носи печалба. Всички читалища, които осигуряват духовни дейности, са субсидирани от държавата, но да оставим читалищата и музеите, защото там намеса има и държавата. Но ние в общината имаме Общински духов оркестър с мажоретки, всяка година субсидираме дейността му с 65 хил. лв., ако не я субсидирахме той щеше да бъде на загуба. Аз не казвам, че и двете институции трябва да бъдат затворени, градът има нужда и от двете. Но трябва да направим така, че и двете да съществуват по един оптимален начин. Спомнете си общините, в които сме ходили, имат ли те вестници“, коментира г-н Радойчевски. Правейки и предложение да се свика извънредна сесия, на която „да обсъдим въпросите за „Троянски глас“ и Националното изложение - Орешак, защото те наистина са много важни за Троян“.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |