Изборите за ЕП в Ловешко започнаха спокойно

* Създадена е необходимата организация гражданите, които нямат валидни документи (лична карта или личен/зелен паспорт), да могат да упражнят правото си на глас
ЕИ 2019
ИЗБОРИТЕ за членове на Европейския парламент в цялата Ловешка област започнаха в спокойна обстановка, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР). Охраната на изборните помещения през нощта е протекла нормално, а изборният ден е стартирал в 7:00 ч. във всичките 258 Секционни избирателни комисии (СИК) на територията на областта. До този момент няма данни за прояви, застрашаващи нормалното провеждане на изборите.

СЪЗДАДЕНА е необходимата организация гражданите, които нямат валидни документи (лична карта или личен/зелен паспорт), да могат да упражнят правото си на глас. За целта е необходимо лично да се подаде искане в сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР - Ловеч или в паспортните звена в Троян, Тетевен и Луковит, които днес ще работят от 8:30 ч. до 19:30 ч. Удостоверението се издава, за да послужи единствено пред СИК и е валидно само за изборния ден - 26 май 2019 г.

ОТ ПОЛИЦИЯТА припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица, носещи опасни за живота и здравето на хората предмети. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на МВР се намесват за възстановяване на реда след съответно решение на избирателната комисия. Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg.

Т21, по информация на ОДМВР - Ловеч

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |