Мария Касимова пред троянска публика

* Писателката представя новата си книга – романа „Балканска рапсодия“; галерия „Серяковата къща“, 1 април, 17:30
Предстоящо
Мария Касимова
НАШУМЯЛАТА авторка Мария Касимова – писателка, журналист, публицист, започва турнето по представяне на новата си книга, романа „Балканска рапсодия“, от Троян. По покана и с домакинството на галерия „Серяковата къща“. Срещата с троянската публика е на 1 април от 17:30 ч. и декор на разговора ще са картините от откритата наскоро изложба „Разговори за жени“. „Балканска рапсодия“ разказва една магична балканска история, базирана на реални събития, а книгата вече е представяна на фестивалите „София диша“, „Аполония“ в Созопол и „Порт прим арт фест”, Бургас, както и пред българската публика в Берлин и Хамбург.

МАРИЯ КАСИМОВА е дъщеря на известния български комик Хиндо Касимов. Завършила е българска филология в Софийския университет, работила е в различни медии, консултатнт е по етикет и протокол. От години живее във Франция, но темите и емоциите й си остават български. „Стилът й не може да бъде сбъркан с ничий друг – иронията е пронизваща, себеразголването – докрай, емпатията – безгранична, страстта – завладяваща. След някои от текстовете й за т. нар. женски списания оставаш с чувството, че си е изтръгнала сърцето и е ударила с него по масата. Мария е майка на две дъщери, три кучета и понастоящем съпруга на французин – все поприща, изискващи търпение, чар и неизчерпаеми запаси от хумор“, пишат за нея във в-к „Капитал“.

ЗАПОВЯДАЙТЕ – галерия „Серяковата къща“, Троян, 1 април, начало 17:30 ч., Мария Касимова представя своята „Балканска рапсодия“. Вход свободен.

Т21, по информация на галерия „Серяковата къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |