Четирима за един ден в Троян – дрогирани/пияни зад волана

* Двама троянци, ловчалия и севлиевец бяха задържани на 15 юли за шофиране с над 1,2 промила алкохол и/или употреба на наркотици, образувани са бързи производства
Крими
В ЕДИН ден, неделя, 15 юли, в РУ на МВР – Троян са били задържани за пияно/дрогирано шофиране четирима водачи на МПС. Късно през нощта, 4:05 ч., е спрян за проверка 36-годишен ловчалия, оказало се, че е зад волана сериозно почерпен – дрегерът отчел концентрация от 1,49 промила алкохол в издишания въздух. Половин час по-рано, около 3:40 ч., на ул. „Христо Ботев“ 33-годишен троянец шофирал след употреба на наркотични вещества. Сутринта, около 8:00 ч., на ул. „Радецки“ е задържан 47-годишен местен жител, шофирал пиян – установена е концентрация от 2,3 промила алкохол в издишания въздух. Следващият „герой“ е 28-годишен мъж от Севлиево – той шофирал дрогиран по ул. „Сеновоза“ посред бял ден.

И СРЕЩУ четиримата нарушители са образувани бързи съдебни производства и ги грози глоба и затвор. Според Наказателния кодекс, чл. 343б: „(1) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и с глоба от 200 до 1000 лева; (3) Който управлява моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и с глоба от 500 до 1500 лв. лева; (4) Ако деянието по ал. 3 е извършено повторно, наказанието е лишаване от свобода от 1 до 5 години и глоба от 500 до 1500 лева“.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |