Хепънинг за Деня на Земята

* Събитието бе под мотото „Моята Земя е моят дом“ и се включиха ученици от различни класове * Участниците изпратиха Отворено писмо до медиите, кмета и съветниците
НУ „Св. св. Кирил и Методий“
Момент от хепънинга "Моята Земя е моят дом" в НУ "Св. св. Кирил и Методий", Троян
ХЕПЪНИНГ под мотото „Моята Земя е моят дом“, посветен на Деня на планетата Земя (22 април), се проведе в НУ „Св. св. Кирил и Методий“, Троян. Събитието бе 20 април и събра ученици от различни класове, а го организираха учителите Радиана Бояджиева, Мариела Терзиева, Силвия Кацарова, Бисерка Георгиева и Марио Коларов. Чрез рисунки и писмени послания участниците се стремяха да провокират и малки, и големи да помислят за бъдещето на нашата планета.

ГОСТ НА ПРАЗНИКА беше младата троянска художничка Росица Миладинова, бивш възпитаник на училището. Която сподели своята позиция по въпроса на въпросите – опазването на планетата Земя, и с удоволствие и възхищение бе публика на малките творци, изразили своите послания за Деня на Земята с рисунки на листи и на асфалт. Всеки участник в хепънинга имаше възможност да напише своето послание и на зелено листче с форма на листо и да го закачи на избрано за целта дърво.

Художничката Роси Миладинова, възпитаничка на училището, се присъедини към хепънинга
В КРАЯ на празника беше прочетено Отворено писмо от името на учениците от НУ „Св. св. Кирил и Методий“ с призив към техните съграждани за опазване на природата и околната среда. „Защото планетата Земя е наш общ дом и всички ние – деца и възрастни, трябва да бъдем много разумни в своето поведение, за да я съхраним за бъдещите поколения“, се казва в него. Писмото е адресирано до медиите в нашата община, а копия са изпратени до кмета на Троян и Общинския съвет.

Радиана Бояджиева, НУ „Св. св. Кирил и Методий“
 

Отворено писмо

До: медиите в община Троян

Уважаеми съграждани, ние, учениците от НУ „Св. св. Кирил и Методий“, се обръщаме към Вас, загрижени за бъдещето на нашата планета. Във връзка с Деня на планетата Земя – 22 април, в нашето училище се проведе празник под надслов „Моята Земя е моят дом“ и чрез различни дейности отправихме своите послания за нашата планета. Отношението към Земята, обаче, не трябва да се изразява само в един ден от годината или с няколко организирани събития.

За съжаление, често наблюдаваме от страна на някои възрастни поведение, което застрашава природата и околната среда. Ние искаме да живеем и растем сред чиста околна среда. България е известна с красивата си природа, но тази красота изчезва, когато има хора, които безразборно изхвърлят отпадъците си, където им попадне.

Отправяме чрез Вас този призив към нашите съграждани с молба, всеки да помисли и прецени, как се отнася към природата и околната среда. Защото планетата Земя е наш общ дом и всички ние – деца и възрастни, трябва да бъдем много разумни в своето поведение, за да я съхраним за бъдещите поколения. Надяваме се, че чрез Вас нашият глас ще бъде чут.
20 април 2018 г., Троян
С уважение: 
Учениците от НУ „Св. св. Кирил и Методий“

13 коментара:

Анонимен каза...

За съжаление, често наблюдаваме от страна на някои възрастни поведение, което застрашава природата и околната среда.
Това за кметството ли се отнася?!

Анонимен каза...

Как звучи само...
Хепънинг !!!

Анонимен каза...

Хепънинг?!?!?Дочули някъде, че така било модерно да се казва и хайде, и тука вместо на български език, да го кажат на английски...

Анонимен каза...

Някой като пръдне в това училище трябва да се усети в целия град. Чудя се платената Руслана Попсавова как още не е писала за великия хепънинг и писмото написано от Радиана.

Анонимен каза...

Както казва един С.Калинов,хе..пънинг,някой сигурно се напъва за нещо ,ама дали му излиза...

Анонимен каза...

Не бързай, тая самозванка няма начин да не блесне с поредния дебилен шедьовър.Чудя се как СЕМ контролира подобни самозванци нарекли се „ медии”?

Анонимен каза...

Всеки ден Руслана е на живо от училището, да не е на щат там?

Анонимен каза...

... по игрището ... змий и гущери...

Анонимен каза...

Учителите се опитват да формират култура у децата. Защо не ги подкрепяте?

Анонимен каза...

Защото са Диви троенци,и после българе...

Анонимен каза...

Не ги подкрепяме, защото постоянно лъжат. Не децата са написали писмото, а учителката им. Защото всичко в това училище е фалшиво.

Анонимен каза...

Ако учителите не правят нещо ново и различно, децата губят интерес. В днешно време те са разглезени и презадоволени и щом в създадената ситуация децата са се забавлявали и са се чувствали значими значи, че учителите са си свършили работата.

Анонимен каза...

Да вземем тези умни деца, живеещи с технологиите всяка секунда, да ги закачим с белезници за чиновете и да ги караме по цял ден да гледат в тези за нищо не ставащи учебници и да чакаме нещо да се случи тогава. Явно не трябва да ги ангажираме с нищо, за да не се приеме зле. Ще си ги гледаме като бройлерчета, ще им наливаме с фуния учебният материал по най—новата „шедьовър” образователна система и ще чакаме нещо да се случи. Явно учителите трябва просто да спрат да се стараят да правят каквото и да е за учениците си, пък да става каквото ще.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |