Такива като теб се раждат рядко

* 15 години от смъртта на основателя и пръв председател на СДС в Троян Христо Димитров-Мастиката
In memoriam

НА 8 МАРТ 2018 г. се навършват 15 години от смъртта на Христо Димитров-Мастиката – един от основателите на СДС в България и основател и пръв председател на демократичния съюз в Троян.

ДА, ВРЕМЕТО минава, понякога неусетно, а понякога бавно и мъчително, но минава. Ние остаряхме, твоят любим внук, носещ името ти, възмъжа и стана достоен за паметта ти, а ти си остана млад и не видя промените на старостта. Много време мина, но то не лекува, липсата ти е осезаема, само свикнахме, че ще те виждаме със сърцата си и в спомените си – жизнен, вечно борещ се, честен до крайност, харизматичен, роден за лидер. Да, човек се ражда с харизмата да бъде лидер и ти я имаше тази харизма. Познавам те от дете и си позволих да пиша за теб, защото в израстването ми и формирането ми като човек ти присъстваш.

НАСКОРО чествахме 145 години от загубата на най-великия българин – Васил Левски, а моите най-ранни детски спомени от теб са за това как ти и моят баща ми говорехте за него, двамата, неизменно двамата. Апостола беше вашият идеал за честност и родолюбие.

ВРЕМЕТО МИНАВА, но твоята липса остава. Мястото ти е празно и няма кой да го заеме, защото такива като теб се раждат рядко. Липсваш, много липсваш! Почивай в мир. Дълбок поклон!

Елена Акалска

7 коментара:

Анонимен каза...

Много хуваво написано!
Бог да го прости!

Анонимен каза...

Бог да го прости! Беше фин човек. Липсват такива почтени хора днес, когато мафията Превръща България в блато! А Троян пише едни от най-срамните редове в 150 годишната си история.

Анонимен каза...

вечна му памет

Анонимен каза...

Вечна му памет на човека.. въвлечен да повярва истински във една илюзия,една мечта опорочена и забравена..във гроба човека ще се обърне,ако разбере какво остана от синия Троян,от синьото лъвче,от мечтите с който мазни черни цигани..партийни преподаватели по комунизъм,ни залъгваха,а накрая се изпокриха като плъхове..и ни оставиха във ръцете на шайка...!!!

Анонимен каза...

....вечна памет на един наивник.По възможност и на нас живите за да помним,че демокрация по нашите ширини не вирее.

Анонимен каза...

Промените за 28 години демокрация са очевидни разруха, престъпност, корупция, социална деградация във всяко едно ниво на обществото.Този американски (сатанински) модел, който ни се налага от евро-гейския съюз ще ни заличи като нация.Ликвидацията на сдс е чудесно явление, дано това продължи и с герб най-голямото зло за последните 10 години.

Анонимен каза...

6-ти, боклук червен, защо не си остана някъде в 80-те, завинаги...
Бог да прости Христо Димитров-Мастиката.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |