Предстоящо: Кръгово при АИР-а

* Новото кръстовище ще е готово през 2018 г., догодина отварят и ул. „Минко Радковски“ (пряката връзка с ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Христо Ботев“) * Мащабната реконструкция ще струва 780 хил. лв., средствата – общински
Строителство
Тук ще се изгради новото кръгово кръстовище
„ЕДИН много важен обект, който може би ще е най-тежкият в капиталовата програма за 2018 г.“ Така кметът Донка Михайлова определи подготвяната мащабна реконструкция на кръстовището при АИР-а (подхода към Пачовия мост). Уточнено бе, че при подготовката на новия генерален план за организация  на движението в Троян и експертните проучвания този участък е определен като третия най-натоварен и криещ риск за участниците в движението; „лидерите“ в тази класация – кръстовището под болницата (на ул. „Радецки“ и ул. „Христо Ботев“) и кръстовището при Вила „Ванна“, вече са променени, сега е ред на кръстовището при АИР-а.

Проектът за реконструкцията на кръстовището
„ДОСТА амбициозен проект на доста висока цена“, обобщи г-жа Михайлова. Стойността на цялостната реконструкция на кръстовището е 780 хил. лв., които ще се осигурят от общинския бюджет. Строителните работи ще са на два етапа: основната работа ще бъде свършена през тази година (2018 г.), т. е. кръстовището ще се превърне в кръгово; а изграждането на връзката между ул. „Васил Левски“ и ул. „Любен Каравелов“, а оттам с ул. „Христо Ботев“ – иначе казано пускането в движение на ул. „Минко Радковски“, чиято единствена функция в момента е да осигурява достъп до съседните сгради, ще стане догодина (2019 г.).

„НАЙ-ГОЛЯМОТО ни предизвикателство се оказа твърде голямата наситеност на участъка с подземни кабели (електро, ВиК, на кабелните доставчици). Които по един или друг начин трябва да бъдат опазени – реконструирани и изместени, където се налага и изграждане на нови в определени сектори. А същинското изграждане на новото кръстовище ще започне от корекцията на дере Алдица, попадащо по ул. „Минко Радковски“, обясни ресорният отговорник за обекта  инж. Николай Райковски, началник отдел „Строителна и инженерна инфраструктура“ в Община Троян.

Поглед откъм АИР-а
ИНЖ. РАЙКОВСКИ очерта основните параметри на новото кръгово кръстовище при АИР-а. Общо шест улици ще са свързани в пътното съоръжение. В средата ще има елипсовиден зелен участък, който ще бъде украсен с неколкометрова дървена пластика на известния дърворезбар Владо Златков. Тази зелена вътрешна площ ще бъде осветена от два 9-метрови пилона с LED осветление, а по елипсовидната периферия се предвижда изграждане на ново улично осветление. Ще се оформи и един (неизбежен) нов паркинг, пред блока, в който е офисът на кабелния доставчик „Спринт“; целта на този паркинг е да поеме автомобилите, които в момента паркират по улиците в непосредствена близост до кръстовището. Ще бъдат положени 2300 кв. м нова асфалтова настилка за тежко натоварване, още около 900 кв. м нов асфалт за по-леко натоварване, 1600 кв. м нови тротоари.

Ул. "М. Радковски" сега осигулрява само достъп до съседните сгради
КАКТО казахме, първият (основният) строителен етап, който ще превърне кръстовището в кръгово, ще бъде изпълнен през 2018 г. Догодина ще бъде пусната в движение споменатата ул. „Минко Радковски“, която ще осигури нова напречна пътна връзка (на ул. „Васил Левски“ с ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Христо Ботев“) и ще облекчи движението на кръстовището под болницата и изобщо в този район. С пускането през 2019 г. на ул. „Минко Радковски“ ще бъде изпълнена и една част от идейния проект за свързване на Главната (ул. „Васил Левски“) с жк „Черногор“ (ул. „Симеон Велики“), уточни инж. Райковски.

25 коментара:

Анонимен каза...

Напълно излишно строителство. С изграждането на моста при бензиностанция Лукойл това кръстовище значително ще се разтовари от движение. Ако тези средства се вложат в Шипковски минерални бани ефекта ще е по-голям за общината.

Анонимен каза...

Вложете някой лев в парк къпинчо , бе паляци!!! Хората няма къде да отдъхнат в тая прашна и мръсна дупка Троян!!!

Анонимен каза...

Троянци заставаме твърдо зад построяването на втора кашпа на градския площад.
Троянци казваме Последна година без втора кашпа!

Анонимен каза...

Прашна и мръсна 2 е твойта дупка!!!!!!

Анонимен каза...

Ще стане хубаво кръстовище. Каквото и да се направи мрънкачи винаги ще има. На Вила Вана стана много хубаво има проблем само с малоумниците дето карат много бързо от Ловеч. Ако се спазват правилата ще е много добре.

Анонимен каза...

Да, 780 х.лв е доста висока цена, но от друга страна, ако сравним с облепването със стиропор на сградата на Пожарната за 720 х.лв - това строителство направо си е без пари.
Ако пък направим сравнение дали можете да си купите 10 000 кв.м. земя в парк Къпинчо и да изградите там 1000 кв.м. сграден фонд плюс инфраструктурата /ВиК, Ел, пътища, алеи, огради и т.н./ - тези 780 х.лв няма да ви стигнат само за земята и оградите. На по-паметливите ще припомня, че божествено-успешната ни кметица хариза такъв наличен общински, НА ХОРАТА на Троян имот за мижавите 300 х.лв.
С две думи - двойно ограбване на жителите на Троян. А това си е "успех" от всякъде. Ако не вярвате, попитайте Т21 и Г.Маринов - той ще потвърди, че такива "успехи" и такъв успешен кмет не е имало никога.
*
Колкото до възможностите и качествата на днешните троянски управници - строителството на това "кръгово" е колосален успех и може да се сравни /като вид и ниво общински успех/ само със строителството на Айфеловата кула. Да се надяваме, че троянските медии и ПиАр-звезди ще надуват вувузелите без прекъсване, за да възпеят и увековечат този чутовен успех. Така де..
А вие, които сте живели в чужбина не се подсмихвайте само защото знаете, че подобно ниско строителство и реконструкции са почти ежедневие в нормалните държави и че това на никого не прави впечатление. Да не говорим за медийната хигиена, която не си позволява подобно надуване на "розови балони". Все пак това е Троян, където думичките „стойностно“, „значимо“ и особено думичката „успех“ имат съвсем други измерения.

Анонимен каза...

Резиденцията кой я купи за жълти стотинки някой знае ли

Анонимен каза...

7-ми, очевидно това се пази в пълна "тайна" и не искай от опитомените троянски медии да те запознаят с това ПРЕСТЪПЛЕНИЕ към жителите на Троян от все по-успешната кметица и поддръжниците и от ГЕРБ, Избор за Троян /каква пародия/ и ВМРО.
Нещо повече, троянските медии оглушаха и онемяха за един безпрецедентен факт - в ОбС Троян кметицата /издигната от БСП/ не бе подкрепена за тази "продажба" от собствената си партия в лицето на съветниците, избрани от листата на БСП. Тя бе подкрепена от "големите и врагове"???? от ГЕРБ, Избор за Троян /какъв смях/ и ВМРО. Това е уникален политически скандал за едно малко градче, който скандал успешно бе потулен от троянските медии. Както виждате - при далаверите и престъпленията към жителите на Троян няма идеологически проблеми. Тук е важен интереса и... лапачката.
Като дойдат изборите, отново ще се разделят по идеологически принцип и отново ще ви разиграват тъпите си циркови номера. Но, от аморалници, случайници и обикновени селяндурски тарикати друго не може да се очаква.

Анонимен каза...

8-ми, първо провери дали теб не те търсят от троянския съд, че ще се наложи доста да обясняваш, а после мноооого да плащаш.

Анонимен каза...

Браво, това е добра инициатива, пък недоволни мрънкачи ще има винаги.
Помислете да отворите и улицата дето свързва ул. Македония и главната, ако стане еднопосочна малко ще се разтовари кръстовището по - долу.

Анонимен каза...

Като гледам скицата - това няма да е кръгово, а
ще е елипсовидно.

Анонимен каза...

тъкмо няма да се бъркаме.
Ще казваме елипсовидното до джамията.
Как звучи само...

Анонимен каза...

Велоалеята къде ще минава, и докъде ще стига?

Тъпия каза...

Браво, това решение е много хубаво и
ще стане перфектно! Но трябва да се помисли и за кръгово при Санаториума....

Анонимен каза...

Господата общински съветници ще спират двутактовите и старите коли,а няма кой да помисли за една велоалая.Прави се скъпо съоръжение и никой да се сети за велоалея или след няколко години ще го преправим,за да може да се минава и с колело.

Анонимен каза...

Явно всички до момента са адски повърхностни, след като не видяхте великата подигравка в началото с "„Хриiто Ботев“"
Справка тук:
https://www.google.bg/search?dcr=0&q=%E2%80%9E%D0%A5%D1%80%D0%B8i%D1%82%D0%BE+%D0%91%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B2%E2%80%9C&nfpr=1&sa=X&ved=0ahUKEwiS7uPx9JnZAhXMPxQKHQonAWgQvgUIJCgB&biw=1280&bih=615

Анонимен каза...

Чудесно. Ново място за застрахователни измами.
Ще се наредя на опашка

Анонимен каза...

А тези, които в момента паркират в непосредствена близост защо никой не ги глобява?

Анонимен каза...

Е този въпрос е към полицията

Анонимен каза...

Здравейте,
За важността на това строителство вероятно всички се досещаме :), но искам да попитам знае ли някой по каква причина някой талант е решил да отсече един величествен бор до читалището? Генади моля да поразпиташ. Това дърво беше на повече от 50 години сигурно и ако това е реверанс на червената госпожа към виенската направо шапка им свалям за простотията.

Анонимен каза...

Ако става дума за първия бор до виенската - той е болен от доста време... може да са го свалили или бурята да го е прибрала...

Анонимен каза...

Точно така, 21-ви, "болен" беше, но не от доста време, а от времето, когато надуваеми играчки и полиетиленови покрития през целия пролетно-летен и есенен период спираха достъпа на вода до кореновата му система. Същото важи и за тревата там.
Всичко това със знанието и пред погледа на общинските чиновници. Подобно бе с дървото пред пощата, което успя да се съвземе след опитите да бъде унищожено чрез вливане на нафта в кореновата му система, но не успя да се спаси от общинските чиновници, които го обявиха за ..."грозно дърво" и му видяха сметката. Преди това видяха сметката на няколко високи иглолистни дървета пред блок "Къпинчо". След това си отиде и Орехът пред кафе "Антик", който оцеляваше от турското робство насам, ама не успя да оцелее при днешното успешно управление троянския кмет.

Анонимен каза...

А БЕ 22 , като сереш зелено ли е?
а кой пикае на дървото пред общината? а май влиза някой в мазето на кмета та да пикае и да не го виждате... Сравни го с това пред театъра...

аман от зеленосерци в тая държава

Анонимен каза...

Ако идвам от моста на Елпром и завивам нагоре по главната трябва да обикалям чак надолу?
Голяма простотия.

Анонимен каза...

Това наистина е абсолютна простотия, успешно може да се конкурира с "бойколината" до Шумен. Изчезва паркинг за около 20 коли, изчезват и зелената зона до "гъбките" и шадравана на "турското кафе". По-никакъв начин не се разтоварва трафика на кръстовището за болницата (май вече то е по-натоварено) и от другата страна на елпромския мост. Ако не дай боже се наложи ремонт между пожарната и "дивото", голям камион няма как да мине през Троян. Тая новата стръмна улица ще докара вода до кръговото чак от поликлиниката (интерсно, че новият асфалт не прави локви, попива, колко ли цикъла на замръзване ще изкара?). Но се разтоварва трафика, тръгваш към поликлиниката, излизаш на кръстовището между "М.Радковски" и "Х.Ботев", поглеждаш надясно и виждаш само бус или кола пред някой от магазините, кръстиш се три пъти, тръгваш нагоре и бам, честито! А просто милицията, КАТ и общината трябваше да глобят няколко пъти спрелите в самото кръстовище (те по-добре от мен ги знаят кои са), като има видимост няма тапи. Е, и пари трябва да се "усвоят", щото нали няма корупция и кражби, всичко е за ваше, мили граждани, добро. Да му мислят пенсионерите с бастуни и майките с колички как ще минават там.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |