Дарителската кампания на д-р Босева – успешна

* Сонографът и гинекологичният стол за АГ отделението на троянската болница бяха закупени от болницата във Ванген (Германия) за символичните 700 евро, транспортът до Троян осигури инж. Марин Радевски * Останалите 1250 евро също са за отделението
Добрата новина
Товарят сонографа за Троян, Ванген, Германия, 9 януари 2018 г.
Транспортът е осигурен от инж. Марин Радевски ("Калинел")
В СРЕДАТА на м. декември миналата година ви информирахме, че нашата съгражданка, гинеколожката д-р Преслава Босева – която завършва медицина в Германия и вече трета година работи в болницата във Ванген (провинция Баден-Вюртенберг) – е подела дарителска кампания, насочена към Троян (виж „Д-р Преслава Босева организира дарителска кампания“ – бел. ред.). По-конкретно, за осигуряване на сонограф и стол за гинекологични прегледи за АГ отделението на троянската общинска болница (МБАЛ - Троян). Кампанията стартирала след предварителни разговори на д-р Босева с троянския й колега и завеждащ нашето АГ отделение д-р Мишо Василев и съгласуване с ръководството на МБАЛ – Троян.

ИДЕЯТА се родила, когато станало ясно, че болницата във Ванген се е сдобила с нова апаратура и продава използваните досега сонограф и гинекологичен стол. Благодарение на д-р Босева и като солидарност с добрата кауза управата на немското лечебно заведение от 20 хил. евро намалило цената десет пъти – на 2 хил. евро, а впоследствие до символичните 700 евро.

Договорът за продажбата на двата уреда е подписан, сумата е символична - 700 евро, 19 декември
НА 19 ДЕКЕМВРИ договорът за покупката е подписан и остава да се осигури транспортът на уредите от Ванген до България. Междувременно даренията (набирани чрез фейсбук, PayPal, банкова сметка и на ръка) набъбват, като сумата е достатъчна да се поемат и транспортните разходи. Тогава става ясно, че троянският бизнесмен и голям дарител за различни каузи инж. Марин Радевски (ф. „Калинел“) осигурява за своя сметка транспортирането.

д-р Преслава Босева
НА 9 ЯНУАРИ в страницата си във фейсбук (Presi Boseva) д-р Босева написа следното: „Скъпи приятели, днес на път за Троян се отправиха два германски уреда. Да им е лек пътят и благополучно пристигането! Довечера ще направя сметка на събраните с ваша помощ средства. Благодаря!“. Малко по-късно на същия ден бе обявена събраната до момента дарителска сума – общо  1950 евро (1305 евро чрез фейсбук, 410 евро чрез PayPal, 200 евро по банков път, 35 евро в брой), и останалите след плащането на уредите 1250 евро, които също ще бъдат дарени на АГ отделението в Троян. Но дарителската кампания не е прекратена и се очаква средствата да се увеличат. „Ще оставя страницата отворена до края на февруари, когато, надявам се, ще мога лично да предам чека. Така че ако все още някой иска да помогне с малка или голяма сума, няма да срещне съпротивление“, шеговито коментира дарителката. И от нас – аплодисменти!

Т21

Бел. ред. Допълнителни дарения можете да направите чрез:
• Специалната страница във фейсбук, адресът й е: 
• PayPal на адрес: paypal.me/PBoseva

Още по темата:

5 коментара:

С.Илиев каза...

Поздрави и благодарности за д-р Босева, да сте жива и здрава! Макар и да се "понавикваме" в сайта, троянците сме хубави хора !!!

Анонимен каза...

Комплименти,Д-р Босева!

Иванко каза...

Защо ги няма обичайните злобни коментари за Мондеото, Донка и т.н?

Анонимен каза...

Познаваме се с преслава от деца. Винаги е изпъквала с хладнокръвен характер, човешко отношение и деликатност. ЗА съжаление животът на всеки от нас протича по различане начин и не поддържам връзка с нея от години. Но се радвам, че познавам макар и дистанционно вече такъв човек. Радвам, се че има такива българи, макар и да не живеят и да не се развиват в България, което е разбираемо предвид обграждащата ни среда. Пожелавам на повече троянци и българи да имат нейната воля и хъс за успех в живота. Бъдете добри, повече смирени и благословени!
Нека 2018г. бъде една от най- силните в раждаемостта в гр. Троян!

Браво д-р Босева!

Анонимен каза...

Е, ти нали се изцвъка вече.Кво искаш повече?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |