Община Троян официално влезе в националната система за е-обмен

* Анита Маринова: „Вече не е необходимо да изпращаме писмото по пощата, сега го сканираме в деловодната система, написваме адресата и то автоматично влиза в системата на другата администрация“

Анита Маринова
 Отличници

ОТ 26 ОКТОМВРИ тази година Община Троян официално е включена от Държавната агенция „Електронно управление“ в системата за електронен обмен между администрациите в Република България, научихме от Анита Маринова, шеф на отдел „Услуги на гражданите“ в общинската администрация. Това е резултат от скорошно решение на Министерския съвет, което задължава всички администрации в страната (общински, областни, на министерства, служби и т. н.) до края на 2017 г. да се включат в този е-обмен.

„ЦЕЛТА е чрез деловодните системи – които само в общинските администрации са пет различни, и чрез модула „Акстър комуникатор“, който и ние използваме, да се предава кореспонденция и информация. С други думи, вече не е необходимо да изпращаме писмото по пощата, сега го сканираме в деловодната система, написваме адресата и то автоматично влиза в системата на другата администрация, а на нас се връща входящият номер, под който е заведено. Това не само е много по-бързо и пести ден-два и повече, но е и много по-надеждно“, обясни г-жа Маринова. Като допълни, че към момента в системата за е-обмен са се включили едва 50 администрации в страната, но надеждите са до края на годината да се присъединят повечето от останалите; процесът обаче не е толкова бърз, тъй като е необходимо съответното техническо обезпечение.

Т21
Още по темата:

15 коментара:

Анонимен каза...

Важното е да се слагат нови кашпи, другото са незначителни подробности.

Таз година новс кашпа, догодина три делви :)

Анонимен каза...

Добре де, пишете: "но надеждите са до края на годината да се присъединят повечето от останалите".
Нали до края на годината трябва всички.
Какво ще стане с останалите, които не го направят?
Иначе - браво за постигнатото в нашата община.

Анонимен каза...

А какво става с местното "е-управление", което е в полза на гражданите и за което и държавата и община Троян са в праисторическата епоха на административното обслужване на гражданите?
Поредната пушилка как административните отдели щели да си прехвърлят информация помежду си и с държавата. Поне намалихте ли времето за обслужване на гражданите с този "епохален" успех? А с колко души ще се съкрати администрацията от това? Някоя троянска медия ще попита ли?

Анонимен каза...

Това няма да скъси времето за отговор на жалба.
Вместо да си играят с пощата, сега директно през интернет и другите го получават на момента.
Спестява се време за разнос и разходи за пощенска услуга.
А и държавата им го налага.

Анонимен каза...

Тази на снимката не прилича на шеф на отдел, а на нещо по-друго... По сериозно застани,Анитке или по друг начин не можеш??!

Анонимен каза...

Тук поне е усмихната.Наживо гледа все едно Общината е нейна.

Анонимен каза...

Високомерие, лицемерие, двуличие = на Анита Маринова!

Анонимен каза...

За да не се изтрие коментара ще я нарека така.....а,.....а....е....и т.н.службарка но не толкова в услуга на гражданите!Честито!

Анонимен каза...

Яко се трият коментарите. Разбираемо. Но това няма да промени истината!

Анонимен каза...

На 20.март подадох жалба и още чакам отговор. Няколко пъти срещам служителката към която е отправена жалбата, напомних и...каза, че ще получа отговор .
Колко време отнема един отговор и защо трябва да чакам 8месеца?
Жалбата ми има входящ номер с дата на приемане!

Анонимен каза...

община Троян е образец!.Не сте живяли в София да видите кво е обслужването в лозенец или пък в слатина!!!Пълно е с нагли гейове.Анита е готина ,има хубаво дупе,а ако чете бих я посъветвал въпреки проблемите да се усмихва повече!!!!

Анонимен каза...

Аз бих те посъветвал да си вземеш очила, за да огледаш по добре въпросната.. :)))

Анонимен каза...

Нагла, арогантна, безскрупулна! Такава е тази Анита.

Анонимен каза...

хахахаха......!!!!!МАААААААРШ НА ПЯСЪЧНИКААА!!!!!...мисля да и кажа следващия път като я видя из строителните коридори да общината.

Анонимен каза...

Самочувствие без никакво покритие има тая, смешна и жалка е

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |