Шампионът спечели и в Троян

* Гросмайстор Мариан Петров грабна победата с пълно превъзходство и изключителен резултат – 6,5 точки от 7 срещи
Шахмат
След награждаването – шампионът гросмайстор Мариан Петров със Симеон Винчев (вляво) и отговорника за спорта в Община Троян Тодор Комитов, 28 октомври 2017 г.
ПРИ ЧУДЕСНИ условия в Троян (28 октомври, многофункционалната зала зад Данъчното) се проведе третото издание на открития турнир по ускорен шахмат. Участваха представители на 14 клуба от цялата страна, които останаха изключително доволни от условията, предоставени от организаторите от шахматния клуб* в града и Община Троян.

ПОБЕДИТЕЛ в турнира напълно заслужено и според очакванията стана гросмайстор Мариан Петров (Велико Търново) – с изключителния резултат 6,5 точки от 7 партии. За него това бе 4-та поредна турнирна победа, постигната, както и предишните, с лекота и пълно превъзходство. Гросмайстор Мариан Петров е действащият шампион на България по класически шахмат (на 81-то Държавно първенство през м. април 2017 г. спечели титлата за втори път в кариерата си - бел. ред.); и за домакините бе чест неговото участие тук с оглед на натоварената му програма и факта, че рядко намира пролуки в графика си за турнири у нас (приятелството с президента на троянския клуб помага за шампионското присъствие и за обещанието за участие в следващите издания на троянския турнир – бел. ред.).

НА ВТОРО място се класира Деян Димитров (Шабла) с равен брой точки, но по-добри показатели от третия - международния майстор Йордан Иванов (Габрово). Специална награда за спортсменство получи младата надежда на българския шахмат Валентин Митев (Плевен). А наградата за най-добре представил се местен състезател отиде при Бранимир Бочев; за него и за съотборника му Християн Георгиев това бе първи сблъсък с най-добрите при мъжете и безценен урок. Съдийският състав на турнира в лицето на международния съдия Николай Йорданов и току що получилия званието международен съдия Симеон Винчев беше улеснен от коректната игра и приятелска атмосфера, в която протече турнирът.

Т21,
по информация на Симеон Винчев,
международен съдия по кореспондентен и класически шах,
капитан на българския отбор по кореспондентен шах,
основател и председател на троянския шахматен клуб

* Клубът по шахмат в Троян, основан (2011 г.) и ръководен от Симеон Винчев, носеше името "Кресим", но в момента е в процес на пререгистрация.
Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Честито.
Още повече победи за в бъдеще.

Анонимен каза...

Кво сега? Нямате за какво да плюете и освен мен, никой не е честитил на човека?
Т.е ако няма какво негативно да пишете е по-добре да не пишете.
Мисля, че е по-добре да бъде:
Ако нямате какво позитивно да пишете, поне не пишете.

Анонимен каза...

2-ри, спри валериана, не ти помага.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |