Утихна ли троянският „Шаран гейт“?

* На последната сесия на местния парламент в Троян (28 септември) инж. Румен Райков си бе в редиците на ГЕРБ и ни оставка,
 ни изключване, ни нищо

Живко Мартинов
Чудна работа

ДОБИЛИТЕ известност като „Суджук гейт“ и „Кум гейт“ скорошни скандали с политици, свързани с управляващата партия ГЕРБ, вдигнаха много шум и доведоха до сериозни последици, партийни и други. „Суджуковият“ депутат от Добрич Живко Мартинов, поискал си от тамошен бизнесмен 4 тона суджук (уж) за нуждите на лидера Бойко Борисов, вече е бивш депутат; и срещу него са повдигнати цели шест обвинения от спецзвеното „Антикорупция“ при Софийска градска прокуратура, оторизирана да се занимава с депутатските бакии. За анатемата от Борисов е излишно да казваме. 

Делян Добрев
ДЕПУТАТЪТ от Хасково Делян Добрев, обвинен от лявата си колежка Елена Йончева, че е кадрувал по шуробаджанашки и корупционно в Община Хасково, подаде оставка от всички постове, в парламента имаше яростни дебати, гласуване, писаха се декларации „за“ и „против“, разхвърчаха се оставки и в хасковската общинска администрация и т. н.; с позиция се ангажира партийното и парламентарно ръководство на ГЕРБ, включително Борисов.
А ловешкото областно ръководство на ГЕРБ и лично областният координатор и министър на регионалното развитие Николай Нанков огласиха категоричното си становище в подкрепа на Добрев.

Румен Райков
НО ПО НАШИЯ троянски „Шаран гейт“, гръмнал със заловения с бракониерска мрежа и незаконен улов на яз. „Сопот“ общински съветник от ГЕРБ и вече бивш служител в Областната управа в Ловеч инж. Румен Райков – пълно затишие. И то след като още през м. август (на 16-ти, случайно или не – ден след пристигането на Бойко Борисов за празника на Троянския манастир) от централата на ГЕРБ разпратиха съобщение до медиите с настояване уличеният в бракониерство общински съветник да си подаде оставката. И с предупреждението, че ако Райков, който не е партиен член, откаже доброволно да напусне Общинския съвет в Троян, ще бъде изключен от групата на ГЕРБ. Но, въпреки ясния ултиматум от най-горе, на последната сесия на троянския местен парламент (28 септември) инж. Румен Райков си бе в съветническите редици на ГЕРБ и ни оставка, ни изключване, ни нищо. Чудна работа?!

Т21 

Бел. ред. Питаме се, дали не е навремило троянската общинска партийна организация на ГЕРБ да даде изявление по (не)развитието на „Шаран гейт“. Или, и така става, да спретне някоя пресконференцийка, моментът е назрял, пък и такова нещо (пресконференция на ГЕРБ - Троян) май не се е случвало от години. Редно би било и общинският партиен началник и депутат второмандатник инж. Иван Миховски да обели някоя дума по темата, нищо че не е от най-приказливите. Защото „Шаран гейт“-ът си е техен, на ГЕРБ - Троян. 

11 коментара:

Анонимен каза...

Бе ти и за едно ферари писа, пък после се самоизтри и почна да се навеждаш пред шофьора на ферарито.Да не ти звъннат от Търнето и пак да се изтриеш.Сам!

Анонимен каза...

Крадлив браконерски плъх марш от тук!!!

Анонимен каза...

Цялата работа на ГЕРБ е такава, просто на другите места си траят или звънне нагоре и от там заповядат всичко да се покрие.
И правилно казвате - и Миховски и като цяло ГЕРБ не са много по приказките. Те само чакат някой с мозък да им напише речта и те само да я прочетат. Иначе трудно може да се каже нещо, за което трябва мисъл.
САмата партия и 90% от електората им са такива - нискообразовани (на местно ниво визирам калинелките, които са нарицателно за глупав човек), в други случай са от силовата част, но то и там няма много акъл. Само му казват "върви и пребий еди кой си", върви там и го притисни да ти даде Х хил. лева.
Иначе същите тези ни управляват.
А вие се надявате на промяна и пак си ги избирате.
Ами няма да има промяна. България ПОТЪВА! Съсипаха образованието, здравеопазването, фабриките.
Но не Ви пука. Пак си искате цар тиква.

Анонимен каза...

Знаете ли защо много малка част от пишещите тук са гербери?
Ами, понеже не могат да издържат теста "не съм робот".

Анонимен каза...

:):):)

Анонимен каза...

Срещу колко троянската организация на ГЕРБ мълчат?Каква е договорката?

Анонимен каза...

Е благодарение на такива като Румен Райков,Ангел Балев,Иванка Църова,Николай Тодоров Троян няма да има скоро десен кмет.Успешната Дона ще кметува во веки веков.Амин.

Анонимен каза...

https://frognews.bg/novini/politsai-presledvaha-15-minuti-sadiia-zaradi-nezakonen-lov.html

Анонимен каза...

Е, за колко...
300 кила шаран, 10 000лв под масата, обещания за власт и вкарване на още няколко братовчеда и лели на ръководни постове.

Анонимен каза...

Ръководни постове в Троян няма, всички са заети от приближени на Д.Михайлова и Старата партия...

Анонимен каза...

Нищо чудно няма в това че Райков си стои в ГЕРБ. Ами те все такива са събрани там, по интереси. Естествено е да се защитават, падне ли първия ще последват и други. Може тържествено да е обещал да не доближава мрежа на 100 метра. Може да е почерпил когото трябва, рушветче да е дал. Втори шанс да де разхожда из общински съвет няма да има, затова стиска кокъла докато не му го вземат. Скоро хванаха и съдия да бракониерства с ловно оръжие, какво пречи тогава и общинския съветник да пуска мрежи и от продажбата на рибата да припечелва за да свързва двата края?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |