Община Троян за трети път с Етикета за добро управление

* 17 са общините отличници, наградите връчи регионалният министър Николай Нанков * Кметът Михайлова: „Етикетът е основание да си поставим по-високи критерии за в бъдеще“
Отличници
Кметът Михайлова с наградата, Албена, 16 октомври 2017 г.
ЗА ТРЕТИ пореден път Община Троян печели наградата „Етикет за иновации и добро управление“ (2017 г.), която се връчва на две години; предишните ни отличия бяха от 2013 г. и 2015 г. Етикетът се присъжда за успешно прилагане на 12-те принципа, формулирани в Стратегията за добро управление на местно равнище на Съвета на Европа. Учредяването му бе през 2011 г., като България бе първата страна членка на ЕС, която получи акредитация да присъжда Етикета на свои общини.

17 БЯХА наградените общини в тазгодишната класация – Банско, Бяла Слатина, Вълчи дол, Габрово, Горна Оряховица, Девня, Димитровград, Добрич, Кнежа, Павликени, Поморие, Русе, Самоков, Свищов, Смядово, Троян и Търговище. „17 отличници, които спазват 12-те принципа за добро управление“, както ги определи регионалният министър и наш земляк Николай Нанков, който връчи наградите на церемонията в курорта „Албена“ (16 октомври).  „Това отличие е резултат на много усилия. Нямаше да го постигнем без мненията на гражданите, които са част от процеса на оценяване. Етикетът е основание да си поставим по-високи критерии за в бъдеще“, коментира след награждаването троянският градоначалник Донка Михайлова.

СПОМЕНАТИТЕ 12 принципа на добро местно управление са: осигуряване на честно провеждане, представителност и гражданско участие на изборите; отзивчивост; ефикасност и ефективност; откритост и прозрачност; върховенство на закона; етично поведение (общественият интерес е поставен над личните интереси); компетентност и капацитет; иновации и отвореност за промени; устойчивост и дългосрочна ориентация; стабилно финансово управление; човешки права, културно разнообразие и социално единство (защита на правата и достойнството всички граждани); отчетност.
 
Т21, по информация на Станислава Вачева

 Още по темата:

17 коментара:

Анонимен каза...

Преди Освобождението от турско робство, в Троян са живели 6301 човека. През 1888 населението пада на 6167 човека. Т.е. - заради войната Троян губи 134 души от населението си.
В края на 80-те години, община Троян наброява 45 338 души. През 2011 г жителите са вече 31 980 души. Днес са останали някъде около 27-28 хиляди души в това число и хилядите, които живеят и работят в европейските държави или в други български градове, но по личната си карта продължават да се водят жители на Троян.
Какво излиза? Заради войната 1887-1888 Троян губи 2% от населението си, а след управлението на троянската комунистическа номенклатура Енкин, Акимов и Михайлова - Троян губи над 40% от населението си. Другата разлика е, че тогавашния кмет не е получил никаква награда, докато "наградите" за Михайлова за "добро управление" валят една след друга за това зверско унищожение на населението на Троян.
Всичко това - Без война, без природни катаклизми, без нашествие от извънземни!
И ако си мислите, че това е най-страшното - лъжете се! Най-страшното е, че това ликвидиране на населението на Троян ИЗОБЩО НЕ Е ПРОБЛЕМ нито за Михайлова, нито за умопомрачително посредствения и жалък ОбС Троян. В нито една от краткосрочните или дългосрочните Програми за развитие на Троян вие няма да откриете тази страшна и буквално убийствена загуба на населението като проблем за решаване. В нито един от бюджетите няма да го откриете този проблем. За Михайлова и политическата измет на Троян - такъв проблем НЕ СЪЩЕСТВУВА!!! Както сте се досетили - на всичко отгоре Михайлова дори не изпълнява както бюджетите на общината, така и този План 2020 за развитието на Троян.
Троян е с най-високия демографски срив в България и задминахме дори Северозападна България. Младото население е под 10%, а хората над 50 години вече гонят половината от населението. Троян "застарява" с невиждани темпове и големият срив тепърва предстои.
Разбира се, това изобщо не смущава Михайлова и политическите палячовци около нея. Безсмислените проекти, които изпълнява /някои казват, че били заради комисионните/ нямат нищо общо нито с Програма 2020, нито с нещо допринасят за решаването или поне забавянето на този ужасяващ демографски срив като Проблем номер едно със загубата на населението на Троян.
А когато губиш населението си - ти си загубил всичко! Особено младото и репродуктивно население, на което се крепи вярата и увереността в бъдещето на едно населено място.
Оркестъра свири туш /троянските слугински медии са надули вувузелите/. Троян тихо гасне, а Михайлова получава поредната си награда.
Честито!

Анонимен каза...

Много черногледо 1ви :( Троян е добър град за българските стандарти и кметът Донка Михайлова е много добър кмет и наградата не е незаслужена!

Анонимен каза...

Г-н Пеевски, напълно отговаряте на определението "на кривата ракета - и Космоса е тесен". Да и в България и в Троян има демографски проблеми, но нито статистиките, нито крайните определения са верни за Троян. И това го признават и гости и жители на града. Това, че не храните добри чувства към управниците не е основание да "плюете" толкова жлъч и открита ненавист!

Анонимен каза...

Признавали гости и жители...Как пък един се ненамери да обори думите на Пеевски с факти!Един бе, поне един!Кляфат, фъфлят, обуждат го, наричат го какъв ли не, но никой нищо...Защо ли, защото истината е неудобна за слугите и хрантутниците.А те в Троян да ги ринеш с лопата.

Анонимен каза...

3-ти, ползвам националната статистика за данните които ви предоставям, а какво казали този или онзи не ме интересува. Данните са безпощадни, а това, че вие сте неспособни да си направите изводите - това си е за ваша сметка.
Колкото да си заравяте главите в пясъка и колкото да продължавате да ЛЪЖЕТЕ и МАМИТЕ населението - резултатите са на лице.
Няма жлъч и ненавист, 3-ти, има трезва оценка за троянските жалки, лъжливи и посредствени управници. Нормално е да не ви изнасят коментарите и изводите на база РЕАЛНИТЕ СТАТИСТИЧЕСКИ данни, които са доста "понапудрени" но - това е истината.
Вашата успешна кметица не успя да изпълни нито един от бюджетите си през последните 6 години и това е ФАКТ!!! Не изпълни нито една точка от Програма 2020 и това също е ФАКТ!!! Занимава се единствено с незначителни /и доста доходоносни за някои/ проекти, които не решават нито един проблем на Троян и това също е ФАКТ!
Така, че си мерете думите и ако не можете да ми опонирате с факти и аргументи - по-добре си запазете тъпите клишета и определения, с които ругаете срещу ФАКТИТЕ /респ. срещу мен/ за някъде другаде.
2-ри, по вашите стандарти кмета Михайлова може и да е добра. Нещо повече, тя беше призната от мен за най-добрия "шофьор на социалистическия трабант" в Троян. Както виждате - честитих ви дори тази награда в първия си коментар. Тя наистина е един добър кмет за такива като вас, които хабер си нямате как живеят хората в нормалните държави и с какво се занимават там техните управници. Само мога да ви кажа, че вашата "успешна" кметица там не биха я взели дори за чистачка. Но, като за вас става!

Анонимен каза...

Г-н Пеевски,ако бяхте кмет дали щяхте да постигнете и половината от постигнатото от кмета Михайлова?Може да не отговаряте...

Анонимен каза...

6-ти, очевидно не се отказвате от общите приказки, което налага да прибегна с обяснения като за дебили.
1. Михайлова като кмет е пълна НУЛА! Това няма как да го разберете поради видимата ви неграмотност и посредственост в сферата на политиката и отчайващата ви безпросветност как се развиват и управляват общините в цивилизованите държави.
2. Михайлова като културно-масовик и озеленител на площадчето и най-вече като отявлен демагог, който от години се опитва да ви пробутва като политика културно-масовата си работа, саденето на китки и правенето на коледни зайчета и еленчета по площада. Това обаче вие го разбирате като правене на политика по същата причина - отчайваща посредсттвеност и неграмотност в сферата на политиката и отчайващата безпросветност как се развиват и управляват общините в цивилизованите държави.
Та, в контекста на горното - аз лично не бих постигнал и 5% от "успехите" на Михайлова, понеже не бих се занимавал с подобни ниско-разредни дейности, които са характерни за средния и ниския чиновнически персонал, а щях да се занимавам с нещо съвсем друго, което можете да прочетете в предизборните ми програми или да чуете от моите над 100 политически декларации и изявления или над 1200 изказвания от трибуната на ОбС Троян.
Има една максима на Айнщайн, която често използвах при управлението на Акимов и тя е "Да пази Господ от човек прост и работлив". Изглежда тази максима отново е на мода и не само за управлението /съсипването/ на Троян, но и за клакьорите на това безумно и безотговорно псевдоуправление.
6-ти/та/, ако имате друг някой още по-тъп въпрос, не се стеснявайте и го задайте, защото понякога съм подвластен и на една друга максима - "да просветим баламите, за да няма тарикати".

Анонимен каза...

Откакто се появи Д. Михайлова в Троян, случайно или не се появи и една нова "медия" наречена Троянекспрес. Във въпросната "медия", която публикува нещо си на "новини"( най-вече възхваляващи Д. Михайлова и преобразения от нея Троян), в подобието си на сайт, четящия може да се почуди в Троян ли живее или в Лас Вегас ?!?!
Собственичката на тази "медия" Руслана Попсавова, наричаща себе си за по-кратко "ЖУРНАЛИСТ"(без значение, че не е такъв, нито има право да се нарича така, камо ли да извършва дейност наречена "ЖУРНАЛИСТИКА), се изявява и като личен ПР на Д. Михайлова в интернет пространството, включително и тук.

Очаквам с интерес отразяването на поредната гръмка награда във въпросната "медия", придружено с куп "журналистика", от която да се чудиш на очите ли си да вярва човек или на...

Анонимен каза...

Аз не съм фен на Илиан Пеевски,но за съжаление е много прав и критиките са му състоятелни.Може би човек когато е навън по-добре вижда несъвършенството и грешките на управлението на града за разлика от хората живеещи тук и свикнали с неразборийте и типичната балканщина.

Анонимен каза...

Аз също не съм фен на Илиан Пеевски.Според мен той изпитва необяснима злоба и завист към Донка Михайлова.

Анонимен каза...

8-ми, много ме радва твоят изключително точен коментар. Голям браво за теб!

Анонимен каза...

Аз пък мислех, че троянпрес е на мититу динушев, който само
бълва *** като един виден гербер.

Анонимен каза...

Много е прав Илиян Пеевски ама кой от троянските управляващи да го разбере.Те гледат как да се докопат до власта за да има далавера.Пример Ангел Балев и неговия съпартиец Николай Тодоров.За да се докопат до власта влязоха от несъществъващата партия НИЕ, а сега са от друга партия НФСБ.В Троян има две такива партии.От коя от двете е председател Ангел Балев.Друг пример инженера готвач Иванка Църова хем общински съветник хем управител на ресторант България хем даскал.Трети пример свързан с шаран гейт Румен Райков.Още си стои в общински съвет и си взема паричките.Да изброявам ли другите като Станислав Съев.Кой от всичките да мисли,че Троян се обезлюдава.А знаете ли колко струват на троянския данъкоплатец културно масовите работи на Михайлова да сее китки по центърчето.Явно в Общината не знаят,че раждаемостта в Троян е намаляла наполовина и с всяка изминала година все повече пада.И както излиза напоследък всички приказки които изприказва Пеевски през последните години излиза че са верни.Ама всички крякат по него,крякат защото им разваля рахатлъка.Е след няколко години ще излезе че и тези му приказки са верни.Кой да го разбере като зам кмет отговарящ по тези въпроси е пенсионерката Поля Димова.Взема си пенсииката и заплатката какво да я интерисува.Ден да издържи на поста горница им е кяр.Времето ще покаже и то в много кратки срокове ще излезе,че Пеевски е много прав.

Анонимен каза...

Този дето е "много прав" от коя партия е сега преди беше от Атака и се емчи че е основател на СДС?

Анонимен каза...

Динушев, заедно със сина(който е младо момче, тежко партийно-политизиран) на собственика на Старата Къща, (не е тайна, че това е щаб квартирата на Донка, се подвизават в третия "медиен" сайт на Троян, койт обслужва комфорта на Д. Михайлова.
Същото би било и ако кмета е от друга боя/партия!

Анонимен каза...

14-ти, ти си типичният промит мозък, за който ако някой не е в някаква партия, то все едно не съществува. Ни за Атака знаеш нещо, ни за СДС, ни за случилото се в Троян през последния четвърт век си наясно с както и с каквото да било. Това да не те смущава, в опростачения Троян такива като теб отдавна не впечатляват никого. Ставаш дори за общински съветник или поне кочияш на успешната Михайлова.
10-ти, злоба и завист има само в промития ти птичи мозък. Опитай първо да обориш поне едно от твърденията и изводите в горните коментари и тогава отправяй подобни твърдения. Можеш ли? Май не можеш. Не само не можеш, но явно и не знаеш, че в политиката няма чувства като "любов", "омраза" или "завист", което би следвало да е ясно дори на нискочелите примати. В политиката се борави с категории като чест, морал и достойнство, които думички отдавна са загубили смисъл и значение, както за троянските управници, така и за тъпите им слуги.

Анонимен каза...

Тука, за политиката се в голяма грешка.
При ГЕРБ точно съществува любов към ближния. Назначава си се техни хора, техни хора обират еврофондовете, техни хора вземат пари уж да обработват земя, а даже не знаят дали е нива или ливада.
Примери много и много.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |