В Троян има добри хора, това е факт

* Вече година и половина съществува трапезарията за хора в неравностойно положение към троянската църква „Света Параскева”, създадоха я три троянски момичета – Петя, Роберта и Мария
Празнично
Стартът на трапезарията – 17 април 2016 г.
В ТРОЯН вече година и половина съществува трапезария за хора в неравностойно положение към местната църква „Света преподобна Параскева” (откриването бе на 17 април 2016 г.). Инициативата поехме ние, три троянски момичета – Петя Събчева, Роберта Гуевска и Мария Стефанова, ученички в Езиковата гимназия в Ловеч; и до днес в двора на църквата се приготвя и раздава топъл обяд на над 20 наши съграждани. В Троян има добри хора, това е факт. Доказателството е налице вече повече от година.

ТРАПЕЗАРИЯТА, която започнахме с много желание, но и с известно притеснение дали ще потръгне, надмина нашите очаквания и днес продължава да прави хората в нужда поне малко по-щастливи. Въпреки че и трите в момента сме доста по-ангажирани с кандидатстудентски изпити и т. н., много се радваме, че има хора, които взеха нашата трапезария присърце и не спират да помагат с каквото могат. Но най-вече успехът й се дължи на презвитера Ваня Божкова, която контролира целия процес и без която нямаше да успеем.

Роберта, Мария и Петя
Троянската църква "Света преподобна Параскева"
ОТ НАШЕ ИМЕ и от името на хората, получаващи всеки ден безплатен обяд в трапезарията, искам да изкажа благодарност към нашите дарители, помогнали ни да започнем от нищото, и към тези от тях, които до ден днешен ни доставят основните хранителни продукти. Благодарим на Марин Радевски („Калинел“), Валентин Бечев („Транссофт технолоджис”), Владо Симеонов (ЕТ „Владимир Симеонов“), Владимир Младенов („Копа хидросистем“), Владимир Хаджийски („Елма 13“), "Хлебопроизводство и сладкарство" ЕООД, Татян Балевски („Троя“), Петър Стоименов („Перфект строй“), Роза Маринова („Дени М“), Троянския манастир „Успение Богородично“, Ловчанската света Митрополия и многото други, помогнали и помагащи на нашата кауза.

ИСКАМЕ да поздравим всички тях с предстоящия така хубав празник на нашия град – Петковден, и пожелаваме на тях, техните семейства и на всички троянци много здраве и щастие. Но най-вече, нека не забравяме да бъдем добри и да помагаме на хората в нужда !

Петя Събчева

 Още по темата: 

2 коментара:

Анонимен каза...

Браво на момичетата.
Нека все така да правят добрини.
А какви са тези кандидатстудентски изпити
през октомври?

Анонимен каза...

Успех на момичета.Страхотни сте.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |