Юбилейна изложба на Росица Георгиева

* Авторката е дългогодишен преподавател по рисуване в троянското Художествено училище; откриването – на 13 септември, сряда, 18:00 ч.
Предстоящо
Росица Георгиева
НА 13 СЕПТЕМВРИ, сряда, от 18:00 ч. в галерия „Серяковата къща“ се открива изложба живопис и графика на троянската художничка Росица Георгиева, поводът е юбилеен – 50-годишнината на авторката.

РОСИЦА е потомка на известната фамилия Дринови, дядо й е големият троянски учител по химия Илия Дринов, майка й и леля й също са химици. Но тя поема по друг път – завършва троянското Художествено училище (тогава СХУПИ, сега НУПИ „Проф. Венко Колев“), а след това графика във Великотърновския университет. Скоро след дипломирането си печели конкурс в СХУПИ и вече над две десетилетия е преподавател по рисуване в училището. Член е на Дружеството на троянските художници (ДТХ).

СЕГАШНАТА изложба е втората й самостоятелна, първата е през 1997 г. пак в „Серяковата къща“.  

Галерия „Серяковата къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |