Готов е работният проект за Малкия пазар

* Предстои обявяване на обществена поръчка за избор на строител, обектът ще е готов през юбилейната 2018 г.
Строителство
При представянето на работния проект, Община Троян, 23 август 2017 г.
ГОТОВ е работният проект за реконструкцията на т. нар. Малък пазар в Троян – най-популярния зеленчуков пазар в града. Проектът, който на 23 август е бил представен на възложителя (Община Троян), е дело на архитектурното бюро „АДА - Агенция Дизайн и Архитектура“ АД (София), което през м. май т. г. спечели конкурса за идеен проект и след това му бе възложено работното проектиране. Следващата стъпка е обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител, съобщиха от общинската администрация. Новият Малък пазар ще е завършен през 2018 г., когато ще отбележим 150-годишнината от обявяването на Троян за град. Строителството ще се финансира от общинското дружество „Общински пазари“ ЕООД, което след това ще администрира обекта, а Община Троян се ангажира с обновяване на инфраструктурата.

НОВИЯТ Малък пазар ще запази „графиката“ и „философията“ на досегашния – ще представлява редица от павилиони основно за търговия с плодове и зеленчуци. Но има няколко новости, насочени към облекчаване и цивилизоване на търговския процес. Павилионите ще са по-малко (осем) плюс два с предназначение за обществено хранене и ще са по-навътре, за да се освободят тротоарите за пешеходците. На тротоара от страна на главната улица (ул. „Васил Левски“) ще има зелен декоративен пояс, който ще блокира възможността да се зарежда от тази страна и да се пречи на  пешеходците и купувачите. Местата за паркиране ще са разделени – отделно за зареждащите автомобили и за клиентите. Ще има и няколко зони за отдих, както и обществена тоалетна.

Така в общи линии ще изглежда новият Малък пазар (откъм ул. "Стара планина")
ЩЕ ПРИПОМНИМ думите на главния архитект на Община Троян арх. Боян Кръстев след избора на идеен проект преди няколко месеца: „Никога не може да се постигне 100% защита на интересите на всички заинтересовани лица в такива случаи. Постигането на най-добрия компромис фактически е най-доброто решение. Проектът, който спечели, предлага един наистина добър компромис. И постига добро функционално разпределение – всеки е там, където му е мястото, без да пречи и да се противопоставя на останалите“.

Т21

 Още по темата:

16 коментара:

Анонимен каза...

Поредният безумно пропилян терен в центъра на Троян и един своеобразен апотеоз на управленското безсилие на кмета Михайлова и неадекватния ОбС Троян.
8 разместени малки павилиончета в чест на 150-годишнината на Троян. А за да бъде селянията и простотията неотразима - добавени са "запазване на графиката и философията" гарнирани с "цивилизоване на търговския процес". Не е спестена и радостта от предвидения нов клозет.
От един кмет културно-масовик и от един жалък, безличен и безкрайно немощен ОбС - това и толкова!

Анонимен каза...

Мдааа, за съжаление Илиян е прааав!

Анонимен каза...

Айде, бутайте тоя коптор, нагушете се едно хубаво за пореден път и да се свършва с тоя малък пазарски цирк.

Анонимен каза...

Абсолютна тъпотия. На кого е необходим пазар точно на това място, при условие, че централният пазар на града пустее?!?!


Анонимен каза...

ей голяма простотия,какво искате-копторчета,кочинки грух,грух,знаем за прасето и кладенчовата вода

Анонимен каза...

Е пазарувайте си на големия,а и на Лъгът е супер.Ако може също полендаци да не дават акъли!

Анонимен каза...

Браво, крайно време беше да се оправи тази цигания.
А пък що пустее големия пазар ако се позамислиш малко може и сам да се сетиш...

Анонимен каза...

Браво ще има клозет.Таман започна простата ми да алармира.

Анонимен каза...

Браво. Най-после!

Анонимен каза...

Намери са някой, който да постъпва по мъжки в тази община. Браво и от мен за Михайлова!

Анонимен каза...

Сумата за ремонта около 600 000 лева ли остава или вече е повече?

Анонимен каза...

Доцке, Кво прайш?

Анонимен каза...

Чрез Община Троян
ДО
МИНИСТЕРСТВО НА РЕГИОНАЛНОТО
РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО
гр.София
ВЪЗРАЖЕНИЕ
от Виолетка Моюва Ковяачева
1632 София, жк Овча купел2, бл.29, вх.В
Уважаеми г-н Министър
Позволявам си да направя възражение по изразеното становище от арх.Б.Кръстев
в писмо изх.№И-ГА-11/19.08.2017г об.Троян
1.Допустимо ли е да се изработва идеен проект без виза за проектиране?
2.Допустимо ли е да се изработва проект при условията на чл.138 от ЗУТ в общински терен, без одобрена схема за временно строителство за реновиране на съществуващи павилиони?
3.Следва ли да се съобщава на прилежащити и съседни имоти, че предвиденото по ПРЗ застрояване се заменя с временно строителство-реновирани павилиони.?
4. Допустимо ли е становищата по изготвения идеен проекта,обявен за обществено обсъждане, които са изразени писмено да не бъдат заведени с входящи номера, нито да са оповестени като брой с констатинвен протокол?
5. Допустимо ли е при предвидено подземно паркиране , да се проектира осъществяване на надземно паркиране за повече от 30 леко и тежкотоварни превозни средства? като обществен паркинг, разположен на по-малко от 5м от съществуващи жилищни блокове?
6.Какво се влага като професионален смисъл в термина „съществуващо статукво
7.Има ли някакво отрицателно действие местоживеенето, при наличие на собственост в съседен УПИ на обхвата на изготвения идеен проект за реновиране?.
И парадоксалното изявление на господина като длъжностно лице:
1.Считам, че не той защитава интереси, той е длъжен да следи за прилагане на одобрените проекти, а не само на някакви инвестиционни намерения.
2. Не той е лицето да отмерва компромисите?
3.Що за понятие „добър компромис” и за кого?, при масово недоволство на съседния жил.блок с над 50 семейства, изразени писмено
4.Кой определя кому къде е мястото му, не г-н Кръстев има тези права!
5.Каква е графиката и философията, които се запазват-сергии в тротоара и бездомни кучета? Както е сега!!!.
Що за цивилизован търговски процес- пушилка от коли и обиращи я зеленчуци.ли? Може би следващите управници ще пориват това недомислие със същия булдозер, който преди дни разруши новопостроена бетонова триетажна сграда? Защото била застрашаваща...кого, може би багериста, който я събаряше с щум и пепел до небесата.Кой прибра арматурата???....
арх.В Ковачева.

Анонимен каза...

Кметицата Дона отдавна трябваше да порине от общината този некадърен и неграмотен архитект.Браво на арх.Ковачева.Кога на кметицата ще им дойде акъла,че този човек само бели прави.

Анонимен каза...

Арх.Ковачева не знаете ли че за арх.Боян Кръстев законите в малките населени места са неприложими.Ако не знаете ще ви го дам черно на бяло написано от него самия и подпечатано с печата на Община Троян.

Анонимен каза...

Тук една госпожа архитект се жалва до министъра на МРРБ. Ма Божеееей, та тоя същия министър е неграмотен бе жена. Той абер си няма от строителство и от ЗУТ.Виж кво е завършил, а колко го е завършил е съвсем друга тема.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |