Николай Тодоров – за втори път в „100х24“

* Председателят на троянския парламент бе единственият троянец в екстремната проява – 100 км (от х. „Мазалат“ до х. „Ехо“)
 в рамките на 24 часа
Планинари
Финална снимка на участниците в "100х24" преди тръгване от хижа "Ехо", 15 юли 2017
ЗА ВТОРА поредна година председателят на Общинския съвет в Троян Николай Тодоров участва в екстремния скоростен планински преход „100х24“ в Стара планина, т. е. 100 км в рамките на 24 часа, провеждащ се за 15-ти път (от 2003 г.). Стартът бе призори на 14 юли, точно в 5:00 ч. на хижа „Мазалат“ в Габровския Балкан, а финалът – на същия ден вечерта на хижа „Ехо“. Участниците – общо 60, като 42-ма изминават цялото трасе. Организатор, както и на всички предишни издания, е влюбеният в планината ентусиаст от Пловдив Станислав Стоилов. Троянското присъствие отново е единично, само г-н Тодоров, и отново сред участници има голяма група на ТД „Стратеш“ от комшийския Ловеч.

Николай Тодоров по трасето, връх Ботев, 14 юли 2017 г.
ПОБЕДИТЕЛЯТ тази година е Калоян Пейчев от София, постигнал време от 15 ч. и 16 мин. Времето на Николай Тодоров е съизмеримо – 18 ч. и 52 мин., което му отрежда 29-та позиция в крайното класиране. Да споменем и маршрута: от х. „Мазалат“ към заслон „Маринка“, Ботев, заслон „Ботев“, Кръстците, Купените, Малка и Голяма Амбарица, хижа „Дерменкая“, Беклемето, Козя стена, Баба, х. „Козя стена“, Ушите, х. „Ехо“.

На слизане към хижа "Хайдушка песен"
„ТОЗИ ПЪТ времето ми бе с няколко минути по-слабо от миналата година, но мисля, че се представих по-добре – и като темпо, и на фона на другите участници. Пък и като се има предвид изтеглената с две седмици дата и дъждовните май и юни, през които възможностите за тренировки на терен бяха ограничени. Но главното в това тежко изпитание е друго – да победиш в битката със себе си и духът да надделее над материята“, сподели пред Т21 г-н Тодоров. Но състезателната тръпка си я имаше – той не без гордост подчерта, че е дал по-добро време от всички ловчалии, а класирането му е едно от най-добрите сред любителите, тъй като в първата 20-тица са хора, занимаващи се/занимавали се със спорт.

Т21

Още по темата: 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |